Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Stolp brez sence Bai ta zhi guang

Zhang Lu / Kitajska / 2023 / 144 min / mandarinščina

Očarljiva romantična zgodba o moškem poznih srednjih let, ki spozna mlajšo žensko, se z njeno pomočjo spravi s preteklostjo in se ponovno sreča z odtujenim očetom.

igrajo Xin Baiqing (Gu Wentong), Huang Yao (Ouyang Wenhui), Tian Zhuangzhuang (Gu Yunlai), Nan Ji (Nan Ji), Wang Hongwei (Li Jun), Li Qinqin (Gu Wenhui), Wang Yiwen (Xiao Xiao)

 

festivali, nagrade Berlinale 2023, Peking2023 (najboljši igralec, fotografija, scenarij, umetniški doprinos)

Gu Wentong je ločen kulinarični kritik. Zaradi nesrečnega dogodka že od otroštva nima nobenih stikov z očetom. Potem nekega dne izve, da oče živi v obmorskem mestecu, a vseeno okleva, da bi ga poiskal. V tem času spozna fotografinjo Quyan, s katero se začne občasno srečevati v tamkajšnji lokalni restavraciji. Prav po njeni zaslugi se Gu odloči obiskati očeta in obuditi odnos z njim, sočasno pa se zazre v lastno življenje ter začne razmišljati o svoji vlogi očeta, sina in ljubimca.

»Ta stolp resnično obstaja in je nadvse veličasten. Zaradi posebne arhitekturne zasnove se senca mogočne bele pagode izmika pogledu. To vpliva na vse, ki živijo v bližini. Vpliva na njihovo življenje, njihova čustva. To je vloga stolpa.« (Zhang Lu)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Toni, Staša in čarobna luč Tonda, Slávka a kouzelné světlo

Filip Pošivač

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Lutkovni animirani film o prijateljstvu in domišljiji, o svetlobi in temi ter o tem, kako je biti drugačen. Predbožična pripoved za vso družino.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

nedelja, 10. 12. 2023 / 13:45 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«