Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 01:39, tel: 01 239 22 17).

Stolp brez sence Bai ta zhi guang

Zhang Lu / Kitajska / 2023 / 144 min / mandarinščina

Očarljiva romantična zgodba o moškem poznih srednjih let, ki spozna mlajšo žensko, se z njeno pomočjo spravi s preteklostjo in se ponovno sreča z odtujenim očetom.

igrajo Xin Baiqing (Gu Wentong), Huang Yao (Ouyang Wenhui), Tian Zhuangzhuang (Gu Yunlai), Nan Ji (Nan Ji), Wang Hongwei (Li Jun), Li Qinqin (Gu Wenhui), Wang Yiwen (Xiao Xiao)

 

festivali, nagrade Berlinale 2023, Peking2023 (najboljši igralec, fotografija, scenarij, umetniški doprinos)

Gu Wentong je ločen kulinarični kritik. Zaradi nesrečnega dogodka že od otroštva nima nobenih stikov z očetom. Potem nekega dne izve, da oče živi v obmorskem mestecu, a vseeno okleva, da bi ga poiskal. V tem času spozna fotografinjo Quyan, s katero se začne občasno srečevati v tamkajšnji lokalni restavraciji. Prav po njeni zaslugi se Gu odloči obiskati očeta in obuditi odnos z njim, sočasno pa se zazre v lastno življenje ter začne razmišljati o svoji vlogi očeta, sina in ljubimca.

»Ta stolp resnično obstaja in je nadvse veličasten. Zaradi posebne arhitekturne zasnove se senca mogočne bele pagode izmika pogledu. To vpliva na vse, ki živijo v bližini. Vpliva na njihovo življenje, njihova čustva. To je vloga stolpa.« (Zhang Lu)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nadomestna projekcija

Ingeborg Bachmann: potovanje v puščavo Ingeborg Bachmann – Reise in die Wüste

Margarethe von Trotta

sreda, 24. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Film o burnem razmerju med Ingeborg Bachmann, eno največjih nemško pišočih pesnic 20. stoletja, in slavnim dramatikom Maxom Frischem; zgodba o ženski in njeni neustavljivi želji po svobodi – tako v karieri kot v ljubezni.

Anatomija padca Anatomie d’une chute

Justine Triet

sreda, 24. 07. 2024 / 21:30 / Ljubljanski grad

Justine Triet (Sibyl) v razburljivi sodni drami secira razpad zakonske zveze. Film z izjemno Sandro Hüller v glavni vlogi je osvojil zlato palmo na zadnjem festivalu v Cannesu.

Zadnjič

Motoristi The Bikeriders

Jeff Nichols

četrtek, 25. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Film Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), navdihnjen s fotografsko študijo chicaških motoristov Dannyja Lyona iz leta 1968, je portret testosteronske, mačistične, z bencinom zapacane in v usnje odete subkulture ameriškega Srednjega zahoda, hkrati pa univerzalna zgodba o iskanju identitete in pripadnosti.