Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odpre se čez 02:52).

Spomladanske žurerke Spring Breakers

Harmony Korine / ZDA / 2012 / 94 min

Harmony Korine s še enim filmom, ki si je že ob izidu pridobil kultni status. Seksi najstnice se odpravijo na žurerske počitnice, a v iskanju neznanega prestopijo na temno stran.

režija Harmony Korine, scenarij Harmony Korine, fotografija Benoît Debie             , glasba Cliff Martinez, Skrillex, montaža Douglas Crise                                    , igrajo James Franco (Alien), Selena Gomez (Faith), Vanessa Hudgens (Candy), Ashley Benson (Brit), Rachel Korine (Cotty), Gucci Mane (Archie), Heather Morris (Bess), Ash Lendzion (Forest), Emma Holzer (Heather), Lee Irby (profesor zgodovine/history professor), Jeff Jarrett (pastor), Russell Curry (DJ), John McClain (sodnik/judge)

 

IMDb

Harmony Korine s še enim filmom, ki si je že ob izidu pridobil kultni status. Seksi najstnice se odpravijo na žurerske počitnice, a v iskanju neznanega prestopijo na temno stran.

Najstnice Brit, Candy, Cotty in Faith so najboljše prijateljice že od osnovne šole. Željne avanture se odpravijo na spomladanske počitnice, da bi izkusile slast neprestanega in divjega žuriranja. Tam na eni izmed zabav spoznajo gangsterskega raperja Aliena, ki dekleta popelje še korak dlje na tej vznemirljivi izkušnji. Izkaže se, da punce niso enotne v tem, kako daleč so pripravljene iti v spremljanju ekscentričnega nasilneža. Nekaj pa je vseeno jasno ­– to so počitnice, ki si jih bodo zapomnile za vse življenje.

»Sedel sem doma, zatopljen v sanjarije, ko se mi je nenadoma prikazala podoba deklet na plaži s smučarskimi maskami, v bikinih, ki s puškami ropajo turiste. Zdela se mi je nekako kultna in nenavadna. Začel sem razmišljati, torej, če bi se to zares zgodilo, kje bi se lahko, in pomisli sem na velikonočne šolske počitnice (ko mladi prirejajo zabave na plaži, op. prev.): kot prostor in morda kot kulturna metafora.« (Harmony Korine)

Harmony Korine
Rojen leta 1973 v Bolinasu, Kalifornija, ZDA. V New Yorku je vpisal študij anglistike, vendar se je že po enem semestru izpisal. Takrat je srečal fotografa Larryja Clarka, ki ga je prosil, naj napiše scenarij za njegov film. Nastal je danes kultni film Mularija (1995). V svojih prvih filmih Gummo in Julien, oslovski deček je ustoličil svoj slog portretiranja likov z obrobja ameriške družbe, ki pogosto mejijo na grotesko.

 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Šola čarobnih živali 2 Die Schule der magischen Tiere 2

Sven Unterwaldt Jr.

sobota, 20. 07. 2024 / 16:15 / Dvorana

Prisrčna pustolovščina, postavljena v nenavadno šolo, kjer so otroci deležni čarobnega sveta živali.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

sobota, 20. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Nadomestna projekcija

Furiosa: Del sage Pobesneli Max Furiosa: A Mad Max Saga

George Miller

sobota, 20. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

V predzgodbi Ceste besa mlado Furioso iz zelene dežele izobilja ugrabi motoristična tolpa pod vodstvom psihopatskega Dementusa. Pri prečkanju puščave naletijo na Citadelo, ki ji vlada Nesmrtni Joe. Medtem ko se tirana borita za prevlado, Furiosa besno išče način, kako bi se vrnila domov …