Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (odprto še 01:34, tel: 01 239 22 17).

Spomladanske žurerke Spring Breakers

Harmony Korine / ZDA / 2012 / 94 min

Harmony Korine s še enim filmom, ki si je že ob izidu pridobil kultni status. Seksi najstnice se odpravijo na žurerske počitnice, a v iskanju neznanega prestopijo na temno stran.

režija Harmony Korine, scenarij Harmony Korine, fotografija Benoît Debie             , glasba Cliff Martinez, Skrillex, montaža Douglas Crise                                    , igrajo James Franco (Alien), Selena Gomez (Faith), Vanessa Hudgens (Candy), Ashley Benson (Brit), Rachel Korine (Cotty), Gucci Mane (Archie), Heather Morris (Bess), Ash Lendzion (Forest), Emma Holzer (Heather), Lee Irby (profesor zgodovine/history professor), Jeff Jarrett (pastor), Russell Curry (DJ), John McClain (sodnik/judge)

 

IMDb

Harmony Korine s še enim filmom, ki si je že ob izidu pridobil kultni status. Seksi najstnice se odpravijo na žurerske počitnice, a v iskanju neznanega prestopijo na temno stran.

Najstnice Brit, Candy, Cotty in Faith so najboljše prijateljice že od osnovne šole. Željne avanture se odpravijo na spomladanske počitnice, da bi izkusile slast neprestanega in divjega žuriranja. Tam na eni izmed zabav spoznajo gangsterskega raperja Aliena, ki dekleta popelje še korak dlje na tej vznemirljivi izkušnji. Izkaže se, da punce niso enotne v tem, kako daleč so pripravljene iti v spremljanju ekscentričnega nasilneža. Nekaj pa je vseeno jasno ­– to so počitnice, ki si jih bodo zapomnile za vse življenje.

»Sedel sem doma, zatopljen v sanjarije, ko se mi je nenadoma prikazala podoba deklet na plaži s smučarskimi maskami, v bikinih, ki s puškami ropajo turiste. Zdela se mi je nekako kultna in nenavadna. Začel sem razmišljati, torej, če bi se to zares zgodilo, kje bi se lahko, in pomisli sem na velikonočne šolske počitnice (ko mladi prirejajo zabave na plaži, op. prev.): kot prostor in morda kot kulturna metafora.« (Harmony Korine)

Harmony Korine
Rojen leta 1973 v Bolinasu, Kalifornija, ZDA. V New Yorku je vpisal študij anglistike, vendar se je že po enem semestru izpisal. Takrat je srečal fotografa Larryja Clarka, ki ga je prosil, naj napiše scenarij za njegov film. Nastal je danes kultni film Mularija (1995). V svojih prvih filmih Gummo in Julien, oslovski deček je ustoličil svoj slog portretiranja likov z obrobja ameriške družbe, ki pogosto mejijo na grotesko.

 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

TÁR TÁR

Todd Field

sreda, 08. 02. 2023 / 19:30 / Dvorana

Todd Field (V pasti, Mali otroci) raziskuje teme moči in slave ter zastavlja večno vprašanje, ali lahko umetnost ločimo od umetnika. Cate Blanchett je za vlogo genialne in brezobzirne dirigentke na vrhuncu kariere zasluženo prejela zlati globus in nagrado za najboljšo igralko v Benetkah. Šest nominacij za oskarja, med drugim za najboljšo glavno igralko, film in režijo!

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

sreda, 08. 02. 2023 / 20:30 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.

Titina Titina

Kajsa Næss

četrtek, 09. 02. 2023 / 10:00 / Dvorana

Družinski pustolovski film o resnični psički Titini je zabavna in vznemirljiva zgodba o skoraj pozabljenem raziskovalnem popotovanju: osvajanju severnega tečaja s cepelinom leta 1926.