Danes je blagajna odprta od 10:00 do 00:00 (do 1. junija zaprto).
Animateka 2019

Slonov tekmovalni program III (2019) Slonov tekmovalni program III (2019)

razno / 11+

Za otroke od 11. leta naprej.

Teofrastus
Sergei Kibus (Nukufilm)
Estonija, 2018, 15′

Zgodba o svobodi in sočutju, postavljena v sovjetsko Estonijo 80. let, skozi oči mačka in v pripovedi njegovega lastnika. Maček Teofrastus kot brezdomec živi na železniški postaji. Nekoč mu družina, ki živi v bližnji podeželski hiši, ponudi dom. Toda sreča je kratkega daha: ko mačka nekoč odpeljejo v velemesto, se na ulicah izgubi.

Lisjak in ptičica / Le renard et l’oisille / The Fox and the Bird
Sam & Fred Guillaume (Fvp Film Production)
Švica, 2018, 12’05”

Osamljeni lisjak se znajde v vlogi provizoričnega očeta sveže izvaljene ptičice. Dve poti se prekrižata in ustvarita družino, ki pa ju usoda neizbežno opomni, kakšno življenje jima je namenjeno.

Očka / Pappa / Dad
Atle Blakseth, Einar Dunsæd (Gimpville/Eldorado Film)
Norveška, 2018, 7’40”

Oče se nekega večera pojavi na oknu z darilom za svojega sina, v obleki in kravati, večji od življenja. Oči je močen in pogumen – rešuje živali iz ujetništva, z dirkalnim avtom zmaguje na tekmah, se potaplja v globine oceana. Očka je čarodej, ki se zna kar čarobno pojaviti in izginiti. Film prikazuje otrokovo ganljivo hrepenenje po odsotnem očetu.

Volk in volkec / Grand Loup & Petit Loup / Big Wolf & Little Wolf
Remi Durin (Les Films du Nord/La Boîte, …productions)
Francija, Belgjija, 2018, 13’26”

Volk živi zadovoljno življenje pod svojim drevesom. Nekoč opazi, da se mu približuje Volkec, ki je očitno trdno odločen, da mu bo delal družbo. Toda Volk si ne želi družbe, rad ima umirjeno življenje in svojo rutino. Vsaj tako je mislil … Film je nastal po istoimenski otroški slikanici avtorjev Nadine Brun-Cosme in Olivierja Talleca.

Athleticus: Telovadnica /Athleticus: Salle d’entraînement / Athleticus: Training Room
Nicolas Deveaux (Cube Creative Productions)
Francija, 2019, 2’15”

Divje živali tekmujejo v športnih disciplinah: mladi zagrizeni plamenci v fitnesu odkrijejo tekalne steze. Trener bo moral pošteno zavihati rokave, da bo ohranil red!

Mate
Skupinsko delo (Buda TV)
Argentina, 2019, 2’20”

Dandanes vse delimo na družbenih omrežjih, v Latinski Ameriki pa vse delijo ob pitju mateja v krogu.

Nest
Sonja Rohleder (Talking Animals)
Nemčija, 2019, 4’10”

Nekoliko naiven rajski ptič se na vse pretege trudi pritegniti pozornost samice.

Vžigalice / Matches
Géza M. Tóth (Kedd Animation Studio)
Madžarska, 2019, 11’25”

Osamljeni deček se igra s pisanimi vžigalicami. Medtem ko pripoveduje o svojih sanjah, strahovih in upanju, vžigalice oživijo njegove vizije. Film je nastal na podlagi pogovora s sedemletnim L. S.

Dodatna gradiva

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Jadralke Maiden

Alex Holmes

ponedeljek, 01. 06. 2020 / 17:30 / Dvorana

Navdihujoč dokumentarec o Tracy Edwards, ki je drzno skočila v moški zelnik in postala skiperka prve jadrnice z izključno žensko posadko na najbolj ekstremni regati sveta.

To morajo biti nebesa It Must Be Heaven

Elia Suleiman

torek, 02. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Komedija zmešnjav, v kateri režiser potuje iz Palestine v Pariz in New York – a kamorkoli gre, povsod najde svojo domovino. Elia Suleiman (Božje posredovanje) je film opisal kot »burlesko, ki se napaja v svetu absurda«.

Parazit Gisaengchung

Bong Joon-ho

torek, 02. 06. 2020 / 20:00 / Dvorana

Film, ki ga režiser označuje za »komedijo brez klovnov, tragedijo brez negativcev«, je čudovito nepredvidljiva družinska tragikomedija o neizogibnem konfliktu med tistimi, ki imajo, in tistimi, ki nimajo. Dobitnik zlate palme v Cannesu in štirih oskarjev, vključno za najboljši film.