Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odpre se čez 43 minut).
Animateka 2019

Slonov tekmovalni program III (2019) Slonov tekmovalni program III (2019)

razno / razno / 11+

Za otroke od 11. leta naprej.

Teofrastus
Sergei Kibus (Nukufilm)
Estonija, 2018, 15′

Zgodba o svobodi in sočutju, postavljena v sovjetsko Estonijo 80. let, skozi oči mačka in v pripovedi njegovega lastnika. Maček Teofrastus kot brezdomec živi na železniški postaji. Nekoč mu družina, ki živi v bližnji podeželski hiši, ponudi dom. Toda sreča je kratkega daha: ko mačka nekoč odpeljejo v velemesto, se na ulicah izgubi.

Lisjak in ptičica / Le renard et l’oisille / The Fox and the Bird
Sam & Fred Guillaume (Fvp Film Production)
Švica, 2018, 12’05”

Osamljeni lisjak se znajde v vlogi provizoričnega očeta sveže izvaljene ptičice. Dve poti se prekrižata in ustvarita družino, ki pa ju usoda neizbežno opomni, kakšno življenje jima je namenjeno.

Očka / Pappa / Dad
Atle Blakseth, Einar Dunsæd (Gimpville/Eldorado Film)
Norveška, 2018, 7’40”

Oče se nekega večera pojavi na oknu z darilom za svojega sina, v obleki in kravati, večji od življenja. Oči je močen in pogumen – rešuje živali iz ujetništva, z dirkalnim avtom zmaguje na tekmah, se potaplja v globine oceana. Očka je čarodej, ki se zna kar čarobno pojaviti in izginiti. Film prikazuje otrokovo ganljivo hrepenenje po odsotnem očetu.

Volk in volkec / Grand Loup & Petit Loup / Big Wolf & Little Wolf
Remi Durin (Les Films du Nord/La Boîte, …productions)
Francija, Belgjija, 2018, 13’26”

Volk živi zadovoljno življenje pod svojim drevesom. Nekoč opazi, da se mu približuje Volkec, ki je očitno trdno odločen, da mu bo delal družbo. Toda Volk si ne želi družbe, rad ima umirjeno življenje in svojo rutino. Vsaj tako je mislil … Film je nastal po istoimenski otroški slikanici avtorjev Nadine Brun-Cosme in Olivierja Talleca.

Athleticus: Telovadnica /Athleticus: Salle d’entraînement / Athleticus: Training Room
Nicolas Deveaux (Cube Creative Productions)
Francija, 2019, 2’15”

Divje živali tekmujejo v športnih disciplinah: mladi zagrizeni plamenci v fitnesu odkrijejo tekalne steze. Trener bo moral pošteno zavihati rokave, da bo ohranil red!

Mate
Skupinsko delo (Buda TV)
Argentina, 2019, 2’20”

Dandanes vse delimo na družbenih omrežjih, v Latinski Ameriki pa vse delijo ob pitju mateja v krogu.

Nest
Sonja Rohleder (Talking Animals)
Nemčija, 2019, 4’10”

Nekoliko naiven rajski ptič se na vse pretege trudi pritegniti pozornost samice.

Vžigalice / Matches
Géza M. Tóth (Kedd Animation Studio)
Madžarska, 2019, 11’25”

Osamljeni deček se igra s pisanimi vžigalicami. Medtem ko pripoveduje o svojih sanjah, strahovih in upanju, vžigalice oživijo njegove vizije. Film je nastal na podlagi pogovora s sedemletnim L. S.

Dodatna gradiva

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Medtem ko vas ni bilo Sorry We Missed You

Ken Loach

sreda, 11. 12. 2019 / 13:00 / Dvorana

Pretresljiva drama Kena Loacha se z lucidnostjo in človečnostjo loti še enega perečega problema sodobne družbe: prekarnega dela in njegovega pogubnega vpliva na družinsko življenje.

iOtok iOtok

Miha Čelar

sreda, 11. 12. 2019 / 15:00 / Mala dvorana

iOtok je celovečerni dokumentarec o zadnjih trinajstih prebivalcih otoka Biševo, ki se borijo za preživetje otoške skupnosti.

Aeronavta The Aeronauts

Tom Harper

sreda, 11. 12. 2019 / 16:00 / Dvorana

Napeta, vizualno osupljiva, pravljično navdahnjena in po resnični dogodkih posneta pustolovščina spet združi Felicity Jones in Eddieja Redmayna (Teorija vsega) – tokrat v košari balona na tvegani poti k novim znanstvenim odkritjem.