Danes je blagajna odprta od 14:20 do 20:20 (za danes zaprto).

Na sončni strani ceste Na sončni strani ceste

Matjaž Klopčič / 1959 / 17 min / slovenščina

Zgodba o umetniku, ki za majhno nadomestilo izrezuje silhuete iz kartona na ljubljanskem Tromostovju.

Zgodba o umetniku, ki za majhno nadomestilo izrezuje silhuete iz kartona na ljubljanskem Tromostovju. Kratki avtorski prvenec, posnet v srcu Plečnikove Ljubljane, je Matjažu Klopčiču prinesel srebrno plaketo za režijo na Festivalu kratkega in dokumentarnega filma v Beogradu.

»Tudi Klopčič svetovljan in Klopčič modernist je doma v Ljubljani, arhitekt Klopčič pričenja svojo pot Na sončni strani ceste in se vedno znova vrača k Ljubljeni Ljubljani. Svojemu mestu namenja posebno svetlobo, jutranje meglice z Barja pripelje v sam center, sledi toku reke, vsake toliko se vrne v Tivoli, da preveri, ali je še vse po starem, najraje pa se s panoramskim travellingom sprehodi po strehah, ki jih ozvoči z jazzom šestdesetih let. Klopčič arhitekt dograjuje svoje mesto z medijem, ki je v celoti zapisan ravno svetlobi.«
– Stojan Pelko, Matjaž Klopčič: eseji in pričevanja (Slovenska kinoteka, 2012)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Daaaaaalí! Daaaaaalí!

Quentin Dupieux

torek, 23. 04. 2024 / 15:30 / Dvorana

Francoski mojster absurda Quentin Dupieux (Mandibule) se poklanja svojemu idolu v igrivi in nepredvidljivi »ne-biografiji«, ki pokaže, da je bila Dalíjeva največja umetnina njegova osebnost.

Radikal Radical

Christopher Zalla

torek, 23. 04. 2024 / 17:20 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

torek, 23. 04. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.