Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (za danes zaprto).

Projekcije filma

torek, 19. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

LIFFe / Predpremiere

Sinonimi Synonymes

Nadav Lapid / Izrael, Nemčija, Francija / 2019 / 123 min / angleščina, francoščina, hebrejščina

Projekcije filma

torek, 19. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

LIFFe / Predpremiere

Tragikomičen avtobiografski prikaz poskusa asimilacije v evropsko skupnost, ujet v niz nenavadnih prigod in impulzivnih dejanj izraelskega mladeniča, ki se je odločil odreči narodni identiteti. Zmagovalec Berlinala 2019.

režija Nadav Lapid, scenarij Nadav Lapid, Haïm Lapid, fotografija Shaï Goldman, montaža Era Lapid, François Gédigier, Neta Braun, igrajo Tom Mercier (Yoav), Quentin Dolmaire (Emile), Louise Chevillotte (Caroline), Olivier Moustau (Michel), Uriya Hayik (Yaron), Yehuda Almagor (Yoavov oče)

festivali, nagrade Berlinale 2019 (najboljši fim, nagrada FIPRESCIe), Sydney 2019

IMDb

Emile in Caroline v zapuščenem pariškem stanovanju najdeta golega in prezeblega mladeniča brez vsakršnega dokumenta. Kmalu izvesta, da se je neznanec izraelskega rodu odločil, da bo Francija njegova nova domovina, in mu skleneta pri tem pomagati. Čeprav je Yoavu nova kultura neznana, trmasto vztraja pri svoji odločitvi. Z izraelsko-francoskim slovarjem v rokah tava po mestu in neprestano ponavlja nove besede; obiskuje tečaj za tujce in se preživlja s poziranjem za pornografsko spletno stran. Mu bo uspelo?

»Mislim, da je jezik naša najbolj inherentna stvar, ki jo lahko spremenimo. Težko spremenimo svoje telo. Preteklosti ne moremo. Yoavovo telo vsebuje njegovo preteklost. Vsebuje njegovo bistveno čud, ki se je želi naglo znebiti. /…/ Yoav napreduje med svojim izraelskim telesom in francoskimi besedami. S tega vidika je skorajda samoumevno, da telo trpinči, se z njim spopada.« (Nadav Lapid)

Nadav Lapid
Rojen leta 1975 v Tel Avivu. Po študiju filozofije in odsluženem vojaškem roku se je preselil v Pariz, nato pa v Jeruzalemu diplomiral na filmski šoli Sam Spiegel. Za celovečerni prvenec Policeman si je prislužil posebno nagrado žirije na festivalu v Locarnu. Danes je priznan režiser, scenarist in član žirij mednarodnih filmskih festivalov ter prejemnik najvišjega francoskega naziva za kulturne dosežke.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Dnevi, ki prihajajo Els dies que vindran

Carlos Marqués-Marcet

sobota, 16. 11. 2019 / 21:15 / Dvorana

Režiser Marqués-Marcet je kot izhodišče za naturalistično osvetlitev dilem prihajajočega starševstva uporabil resnično pričakovanje otroka, v kakršnem sta se znašla glavna igralca.

LIFFe / Panorama

Zbogom, sin moj Di jiu tian chang

Wang Xiaoshuai

nedelja, 17. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

Zgodba zakoncev, ki tragično izgubita edinca, je mojstrski preplet lirične izpovedi tihe bolečine in epskega orisa družbeno-zgodovinskih sprememb, ki so zaznamovale Kitajsko v zadnjih tridesetih letih.

LIFFe / Kinobalon na LIFFu

Nenavaden teden s Tesso My Extraordinary Summer with Tess

Steven Wouterlood

nedelja, 17. 11. 2019 / 15:00 / Dvorana

Topla zgodba o odraščanju in prijateljstvu je posneta po istoimenskem romanu Anne Woltz, ki je preveden tudi v slovenščino. Po premieri na Berlinalu je film postal festivalski hit letošnjega leta.