Danes je blagajna odprta od 17:00 do 21:00 (odpre se čez 12:21).
3. Kinotrip

Silvana Silvana - Väck mig när ni vaknat

Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis / Švedska / 2017 / 91 min / podnapisi, švedščina / 15+

Ljubezenska zgodba in glasbeni boj za enakost sodobne glasbene in feministične ikone, švedske reperke in umetnice Silvane Imam

montaža Charlotte Landelius, glasba Therese Helgesson, nastopajo Silvana Imam, Beatrice Eli, distribucija Demiurg

IMDb

Dokumentarni film sledi mladi umetnici Silvani Imam, ki s svojim rapom in uporniško držo prodira na švedsko glasbeno sceno. V besedilih pogumno in brez dlake na jeziku pretresa splošno sprejeta načela o položaju žensk, LGBT teme, rasizem in neenakost. Medtem ko Silvana navdihuje številne deklice, punce in ženske, se pred nami odvija njena intimna ljubezenska zgodba. A kot vsaka vzhajajoča zvezda se tudi ona sooča z nerazumevanjem, kritikami in pritiski slave. Ne nazadnje, »superjunakinj ni, so samo ljudje«.

iz prve roke
“Veter fašizma se širi preko Evrope in Švedske in ksenofobija postaja glavni vidik strankarske politike. Zločini iz sovraštva nad ljudmi, ki odstopajo od norm, postajajo del vsakodnevne izkušnje. Če želimo, da se to spremeni, je nujen aktiven upor. Sile, ki temu nasprotujejo, obstajajo. Še posebej v umetnosti. V filmu želimo pokazati Silvano kot primer take sile upora, v katerem ustvarjalnost ni odvisna od spolnosti, razreda, etnične pripadnosti ali spola, temveč jo vodijo utopije, sanje in ideje. Želimo si, da navdihne tiste, ki prepoznajo v Silvanini glasbi, boju in ljubezni do Beatrice.”
– Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis

3. mednarodni filmski festival Kinotrip

Štirje dnevi, osem celovečernih filmov, en program kratkih in cel kup spremljevalnih dogodkov. Za različne filmske značaje ~ različni filmski žanri in zvrsti, vsi po izboru mladih. Od 28. do 31. marca!

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Orkester Orkester

Matevž Luzar

petek, 12. 08. 2022 / 18:00 / Dvorana

Pihalni orkester iz Slovenije se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Zgodbo spremljamo skozi dogodivščine različnih protagonistov: mladega voznika avtobusa je strah, da bo izgubil službo; dva člana orkestra, nastanjena pri avstrijskih gostiteljih, ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi; srednješolka odkrije očetov drugi obraz; žene, ki so morale ostati doma, uživajo v svobodi …

Kinodvorišče / Novo na sporedu

Nak Nope

Jordan Peele

petek, 12. 08. 2022 / 21:00 / Kinodvorišče

»Kako se reče slabemu čudežu?« Jordan Peele, ki je s filmoma Zbeži! in Mi na novo definiral sodobno grozljivko, z nami deli svojo najnovejšo nočno moro: zgodbo o treh prebivalcih samotne soteske v notranjosti Kalifornije, ki so priča čudnemu in srhljivemu odkritju. Film se ponaša z režiserjevo značilno mešanico groze, humorja in provokativne družbene kritike.

Nelly Rapp: agentka za pošasti Nelly Rapp – Monsteragent

Amanda Adolfsson

sobota, 13. 08. 2022 / 16:30 / Dvorana

Družinski filmski potep k duhovom, vampirjem in volkodlakom.