Danes je blagajna odprta od 16:00 do 20:00 (odpre se čez 02:26).

Rosemaryjin otrok Rosemary's Baby

Roman Polanski / ZDA / 1968 / 137 min / angleščina

Zlovešča, tesnobna in z naraščajočo napetostjo prežeta nočna mora Rosemaryjin otrok velja za eno najbolj kanoničnih srhljivk v filmski zgodovini. Hollywoodski prvenec Romana Polanskega, posnet po istoimenski uspešnici Ire Levina, je režiserju prinesel nominacijo za oskarja za najboljši scenarij, igralki Ruth Gordon pa kipec za najboljšo stransko vlogo. Otvoritveni film 11. Noči grozljivk. Ob 17. uri!

igrajo Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon, Sidney Blackmer

IMDb

Fotografije

Rosemary in Guy sta mlad newyorški par, ki pričakuje prvega otroka. Kot mnoge bodoče matere tudi Rosemary mučijo skrbi in občutek zmedenosti. Toda počasi jih izpodriva strahoten sum, da pretirano prijazen ostareli par iz sosednjega stanovanja z Guyem kuje peklensko zaroto proti njej in nerojenemu otroku.

Zlovešča, tesnobna in z naraščajočo napetostjo prežeta nočna mora Rosemaryjin otrok velja za eno najbolj kanoničnih srhljivk v filmski zgodovini. Hollywoodski prvenec Romana Polanskega, posnet po istoimenski uspešnici Ire Levina, je režiserju prinesel nominacijo za oskarja za najboljši scenarij, igralki Ruth Gordon pa kipec za najboljšo stransko vlogo.

»Rosemaryjin otrok Romana Polanskega je zamišljen in mrakoben film, prežet z občutkom nepredstavljive nevarnosti. Kako nenavadno je, da ga hkrati skoraj ves čas preveva nekakšen srhljiv humor. To je film, ki te zmrazi, ki ti naježi kožo, ki je poln stvari, kakršnih se bojiš v temi. Res je sijajen.«
– Roger Ebert, Chicago Sun-Times

»Rosemaryjin otrok je bržkone moj najljubši film. Če si lahko naredite to uslugo in si predstavljate, da ne veste, kaj se bo zgodilo, se film odvije naravnost slastno. In njegove podobe so tako ikonične. /…/ Prvič sem ga videl pri enajstih letih. Mati mi je razložila, da je razlog za njegovo veličino v tem, da gre morda za edini film, ki resnično ujame občutke nosečnosti – negotovost, strah, paranojo, kako je, ko ti vsi govorijo, ‘ah, to so samo hormoni’. Občutek, da te vsi tolažijo. To je film o spolih; o moških, ki se odločajo o ženskih telesih za njihovim hrbtom.«
– Jordan Peele, režiser filma Zbeži!

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kolonija: mularija Une colonie

Geneviève Dulude-De Celles

sobota, 06. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Film estetsko in poetično prikaže čustva v obdobju zgodnjega najstniškega iskanja avtentičnosti in je hkrati posvetilo sestrski ljubezni. Glavna nagrada mladinske žirije na Berlinalu 2019.

Mali Joe Little Joe

Jessica Hausner

sobota, 06. 06. 2020 / 20:00 / Dvorana

Film Jessice Hausner je po režiserkinih besedah »parabola o skrivnosti, ki jo nosimo v sebi«. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.

Deževen dan v New Yorku A Rainy Day in New York

Woody Allen

nedelja, 07. 06. 2020 / 19:00 / Dvorana

Par načrtuje romantični vikend na Manhattnu, a njuni načrti se podrejo tako hitro, kot sonce prekrijejo oblaki. Kmalu se ločita in znajdeta vsak v svojem v vrtincu naključnih srečanj in komičnih dogodivščin.