Danes je blagajna odprta od 13:00 do 21:15 (odprto še 03:20, tel: 01 239 22 17).

Recikliranje v Parizu (delavnica) Workshop Recyclers #1:Paris

Nikki Schuster / Avstrija / 2012 / 4 min / brez dialogov / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija Nikki Schuster, država Avstrija, leto 2012, produkcija Nikki Schuster, Kinofabrik, dolžina 4 minute, slika barvni, zvok zvočni

zgodba
Lahko gremo v Pariz in si ogledamo Eifflov stolp, Louvre ali Slavolok zmage, lahko pa mesto doživimo tudi drugače: tako da si ogledamo grafite na pločniku, plakate na zidovih in vse drobnarije, ki so jih ljudje odvrgli. Slednje stori Nikki Schuster in mestu vdahne drugačno življenje: animira majhna bitja, živali, pošasti iz pločevink kokakole, delčke žice, kasete – vse stvari, ki ležijo na cesti in za katere se večina ljudi ne zmeni.

V sklopu programa Cinemini je na ogled film z delavnice, ki jo je Nikki Schuster vodila po ogledu filma Recikliranje v Parizu.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Vse o evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Antigona - Kako si upamo! Antigona - Kako si upamo!

Jani Sever

torek, 24. 05. 2022 / 20:15 / Mala dvorana

Dokumentarno-igrani film po motivih drame Slavoja Žižka Trojno življenje Antigone. Dobitnik vesne za najboljši dokumentarec na Festivalu slovenskega filma.

Zadnjič

Prasica, slabšalni izraz za žensko Prasica, slabšalni izraz za žensko

Tijana Zinajić

torek, 24. 05. 2022 / 21:15 / Dvorana

Alter komedija o obdobju življenja, ko se preprosto zatakneš in ne veš, kako naprej. Filmski prvenec Tijane Zinajić je s Festivala slovenskega filma odnesel kar sedem vesen, tudi za najboljši celovečerec in najboljši film po izboru občinstva.

Spencer Spencer

Pablo Larraín

sreda, 25. 05. 2022 / 10:00 / Dvorana

Težko pričakovani film Pabla Larraína (Jackie) s Kristen Stewart v vlogi princese Diane si zamišlja, kaj se je dogajalo tistega usodnega božiča, ko se je princeska odločila, da bo pravljico končala po svoje.