Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).

Recikliranje v Parizu (delavnica) Workshop Recyclers #1:Paris

Nikki Schuster / Avstrija / 2012 / 4 min / brez dialogov / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija Nikki Schuster, država Avstrija, leto 2012, produkcija Nikki Schuster, Kinofabrik, dolžina 4 minute, slika barvni, zvok zvočni

zgodba
Lahko gremo v Pariz in si ogledamo Eifflov stolp, Louvre ali Slavolok zmage, lahko pa mesto doživimo tudi drugače: tako da si ogledamo grafite na pločniku, plakate na zidovih in vse drobnarije, ki so jih ljudje odvrgli. Slednje stori Nikki Schuster in mestu vdahne drugačno življenje: animira majhna bitja, živali, pošasti iz pločevink kokakole, delčke žice, kasete – vse stvari, ki ležijo na cesti in za katere se večina ljudi ne zmeni.

V sklopu programa Cinemini je na ogled film z delavnice, ki jo je Nikki Schuster vodila po ogledu filma Recikliranje v Parizu.

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Ogled filmov, gradiva, delavnice in primeri dobrih praks v evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

sreda, 06. 12. 2023 / 13:00 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

sreda, 06. 12. 2023 / 19:20 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«