Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (za danes zaprto).
19. avgusta na festivalu FeKK

Raznolikost bitij Raznolikost bitij

razno / razno / 39 min / brez dialogov / 4+

Program animiranih filmov za otroke na festivalu FeKK obravnava človekov odnos z drugimi živimi in neživimi bitji. Ob soočenju s široko paleto raznolikosti na našem planetu bomo ugotavljali, kako komuniciramo, doživljamo ter čutimo stvari okoli nas. Vizualno izjemni filmi so posebno doživetje na velikem platnu.

Fotografije

Program:

Pozdravljen, tujec! Hello stranger!
Julia Ocker, Nemčija, 2021, brez dialogov
Astronavt pristane na neznanem planetu, na katerem mu je vse tuje in novo. Zmeden počasi ugotavlja, kdo in kaj vse je okoli njega.

Repa Turnip
Piret Sigus, Siljasaarepuu, Estonija, 2022, brez dialogov
Film, posnet na podlagi slovanskih ljudskih pravljic. Zgodba o podzemlju, ki nam daje vpogled v dogajanje pod našimi nogami. Kaj se tam v resnici dogaja, medtem ko kmetje pobirajo zelenjavo?

Lučka in skala Luce and the Rock
Britt Raes, Belgija/Francija/Nizozemska, 2022, malo dialogov
Lučko, mamo in druge vaščane preseneti obisk velikanske skale. Čeprav vaščanom to ni všeč, se z Lučko spoprijateljita. 

Ribica Rybka 
Sergej Rjabov, Rusija, 2007, brez dialogov, v sodelovanju s Cinemini Europe
Deklica in njena mačka srečata moškega, ki lovi ribe pod ledom. Deklica doma izreže ribo iz papirja in ji na klavir zaigra pesem. Film spretno prehaja skozi otroška občutenja, različna čustva pa še poudarja klasična glasba Čajkovskega, Mendelssohna, Brahmsa in Ravela.

Potovanje s peresom in črnilom Bimo xinglü 
Annlin Chao, Tajvan, 2017, brez dialogov, v sodelovanju s Cinemini Europe
Košček hrane v ptičjem kljunu se spremeni v dečka, ki potuje po pokrajinah štirih pomembnih slik iz zgodovine kitajske umetnosti. Ker je bitje, ustvarjeno iz barve in oblike, začne privzemati različne podobe; tako iz človeka postane ptič in potem drevo. 

četrtek, 10. 08. 2023

Z družino na Festival kratkega filma

Družinski program kratkih animiranih filmov bo na sporedu v soboto, 19. avgusta ob 16. uri. Vstopnice so že v prodaji. Brezplačne vstopnice za člane Kluba Kinobalon.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Premiera slovenskega filma

O ljudeh, ki so v kinu doma O ljudeh, ki so v kinu doma

Tina Lagler, Blaž Miklič

ponedeljek, 02. 10. 2023 / 17:00 / Dvorana

Kratki dokumentarec O ljudeh, ki so v kinu doma se skozi pripoved treh kinooperaterjev sprehodi skozi preteklost, sedanjost in prihodnost njihovega poklica.

Otok v Ljubljani / Mestni kino 15!

Geografije samote Geographies of Solitude

Jacquelyn Mills

ponedeljek, 02. 10. 2023 / 19:00 / Dvorana

Celovečerni eksperimentalni dokumentarec, posnet na 16-milimetrski filmski trak, je spoštljiv poklon naravi, pa tudi igriv rezultat režiserkinega srečanja z otokom in njegovo skrbnico.

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

ponedeljek, 02. 10. 2023 / 21:15 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!