Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odpre se čez 09:40).

Ranjena srca Inimi cicatrizate

Radu Jude / Romunija / 2016 / 141 min

Z edinstvenim vizualnim pristopom posneta drama o človekovih prizadevanjih po preseganju telesne nemoči z močjo uma. Predelava romana Maxa Blecherja, ki je po desetih letih bolehanja umrl, star komaj 29 let.

režija Radu Jude, scenarij Radu Jude, fotografija Marius Panduru, glasba Cristinel Sirli, montaža Catalin Cristutiu  , igrajo Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenović, Ilinca Harnut, Serban Pavlu, Alexandru Dabija, Marian Olteanu, producentka Ada Solomon

festivali, nagrade Locarno 2016 (nagrada don kihot, posebna omemba žirije), Sarajevo 2016

Emanuel ima kostno tuberkolozo in preživlja dni v sanatoriju ob obali Črnega morja. Zaradi bolezni se nekega dne znajde v mavcu, nemočno prikovan na bolniško posteljo. Inteligentni dvajsetletnik, ki obožuje poezijo in filozofijo, kljub temu ne izgubi smisla za humor in navdušenja nad razpravljanjem o politiki s sotrpini, ki sovražijo Jude. V sanatoriju se tudi zaljubi v Solange, pacientko po poškodbi noge. A samo vprašanje časa je, kdaj se bo, tako kot večina, vdal v neizogibno usodo ..

Z edinstvenim vizualnim pristopom posneta drama o človekovih prizadevanjih po preseganju telesne nemoči z močjo uma. Predelava romana Maxa Blecherja, ki je po desetih letih bolehanja umrl, star komaj 29 let.

»Menim, da moč filma ni v zgodbi ali različnih filozofijah v njenem ozadju, temveč v njegovi izjemni sposobnosti opisovanja. Upam, da film česa ne ‘izraža’, ne nosi kakšnih ‘pomenov’, ne podaja ‘označitev’, upam samo, da prikaže; ponudi podroben opis skrajne človeške izkušnje, ki jo lahko podoživimo z nežnostjo, strahom in spoštovanjem.« (Radu Jude)

Radu Jude
Rojen v Bukarešti leta 1977. Diplomiral je na filmski smeri tamkajšnje Univerze za medije. Leta 2009 je posnel celovečerni prvenec Najsrečnejše dekle na svetu, prikazan na festivalu Sundance in nagrajen na berlinskem festivalu. Tri leta pozneje si je za družinsko dramo Vsi v naši družini prislužil nagrado na sarajevskem festivalu, lani pa je v Berlinu za zgodovinsko dramo Bravo! prejel srebrnega medveda.

filmografija
2006 Lampa cu caciula (The Tube with a Hat) (kratki)
2007 Alexandra (kratki)
2009 Cea mai fericita fata din lume (Najsrečnejše dekle na svetu)
2011 Film pentru prieteni (A Film for Friends)
2012 Toata lumea din familia noastra (Vsi v naši družini)
2013 O umbra de nor (Shadow of a Cloud) (kratki)
2014 Trece si prin perete (It Can Pass through the Wall) (kratki)  
2015 Aferim! (Bravo!)
2016 Inimi cicatrizate (Ranjena srca)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Hotel Transilvanija 3: Vsi na morje Hotel Transylvania 3: A Monster Vacation

Genndy Tartakovsky

sreda, 15. 08. 2018 / 16:15 / Dvorana

Komedijo poletja predvajamo v originalni različici s slovenskimi podnapisi.

Whitney Whitney

Kevin Macdonald

sreda, 15. 08. 2018 / 18:30 / Dvorana

Intimen, ganljiv in presenečenj poln dokumentarni portret pop ikone Whitney Houston, po domače “Nippy”, je z uradnim pooblastilom pevkine družine zrežiral oskarjevec Kevin Macdonald (Marley). Film, ki je nedavno doživel svetovno premiero v Cannesu, v Kinodvor prihaja kmalu po lanskoletnem dokumentarcu Nicka Broomfielda Whitney Houston (Whitney: Can I Be Me).

Grace Jones Grace Jones: Bloodlight and Bami

Sophie Fiennes

sreda, 15. 08. 2018 / 18:45 / Mala dvorana

Po filmskih izletih s Slavojem Žižkom (Perverznežev filmski vodnik, Perverznežev vodnik po ideologiji) nas Sophie Fiennes odpelje na ekscentrično popotovanje s še eno popkulturno ikono.