Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (za danes zaprto).

Prvi sneg Ensilumi

Hamy Ramezan / Finska / 2020 / 82 min / podnapisi, finščina / 11+

režija Hamy Ramezan, scenarij Hamy Ramezan & Antti Rautava, fotografija Arsen Sarkisiants, montaža Joona Louhivuori, kostumografija Kirsi Gum, zvok Svante Colerus, glasba Tuomas Nikkinen & Linda Arnkil, producenta Jussi Rantamäki & Emilia Haukka

IMDb

Ramin in njegova družina so iz Irana prebegnili na Finsko. Zdaj v centru za begunce čakajo na odobritev azila. Ko je njihova prošnja zavrnjena, poskusijo s še zadnjo možnostjo pritožbe. Med čakanjem na odgovor se med toplimi žarki konca poletja nadaljuje njihov vsakdan, ki je poln malih pripetljajev in prijateljskih srečevanj. Za Ramina in njegovo mlajšo sestro, ki se že oba dobro znajdeta v finščini in novem okolju, se začenja tudi novo šolsko leto. To Raminu prinese razne dogodivščine z najboljšim prijateljem Jigijem in prvo ljubezen.

Režiser je pripoved zasnoval na podlagi lastne izkušnje. Film kljub negotovemu razpletu vztraja v optimizmu – s toplimi barvami odganja sivo hladnost birokratskega sistema, ki v zgodbo skorajda ne vstopi, okolico in ljudi pa slika v prijaznem in človeškem duhu, kot ga občuti glavni junak. Ta ne glede na vse najde varnost v toplem krogu družine.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Tako zraste ... Tako zraste ...

Miha Kalan, Jernej Žmitek

sobota, 23. 10. 2021 / 10:00 / Dvorana

Rije, leze, čofota, skače, plava, frfota, pleza, leta in skaklja z majhnega v velikega! Nova serija šestih kratkih animiranih filmov, v kateri iz majhnega v velikega zrastejo metulj, žaba, polž, petelin, netopir in riba.

Oče The Father

Florian Zeller

sobota, 23. 10. 2021 / 14:15 / Dvorana

Gledalec se znajde v glavi protagonista, ki obupano išče izgubljene koščke sestavljanke, da bi znova sestavil sliko svojega življenja. Pretresljiva drama, ki se poigrava z elementi trilerja in srhljivke, je Anthonyju Hopkinsu prinesla letošnjega oskarja za najboljšega igralca.

Kinobalon / Premiera

Nelly Rapp: agentka za pošasti Nelly Rapp – Monsteragent

Amanda Adolfsson

sobota, 23. 10. 2021 / 17:15 / Dvorana

Družinski filmski potep k duhovom, vampirjem in volkodlakom.