Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (za danes zaprto).

Projekcije filma

ponedeljek, 18. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

LIFFe / Perspektive

Prekla Dilda

Kantemir Balagov / Rusija / 2019 / 137 min / ruščina

Projekcije filma

ponedeljek, 18. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

LIFFe / Perspektive

Intimna drama o tesnem prijateljstvu med mladima ženskama, ki se skupaj spopadata s posledicami vojne vihre.

režija Kantemir Balagov, scenarij Kantemir Balagov, Alexander Terekho, fotografija Ksenia Sereda, glasba Evgueni Galperide, montaža Igor Litoninski, igrajo Viktoria Mirošničenko (Ija), Vasilisa Pereljgina (Maša), Andrej Bikov (Nikolaj Ivanovič), Igor Širokov (Saša), Konstantin Balakirev (Stepan), Ksenia Kutepova (Saševa mama), Timofej Glazkov (Paška)

festivali, nagrade Cannes 2019 – Posebni pogled/Un Certain Regard (najboljša režija, nagrada FIPRESCI), Erevan(drugi najboljši celovečerec)

IMDb

Piše se leto 1945. Po enem najhujših obleganj v svetovni zgodovini je Leningrad v ruševinah, sredi nastalega razdejanja pa se ljudje še vedno borijo za preživetje. Mladi medicinski sestri Ija in Maša, ki ju poveže tragični dogodek, v tej zmedi skupaj iščeta smisel in upanje, ko skušata zaživeti na novo.

»Na površju beseda prekla opisuje telesne lastnosti in videz glavne junakinje Ije, ki je zelo visoka. Vendar film Prekla bolj govori o okornosti – kot moji liki v filmu čutijo in izražajo čustva – nerodni so, po vojni se učijo znova živeti, kar jim ni lahko.« (Kantemir Balagov)

Kantemir Balagov
Rojen leta 1991 v mestu Nalčik, Rusija. Leta 2015 je diplomiral na filmskem oddelku Univerze v Nalčiku pod mentorstvom Aleksandra Sokurova. Že med študijem je posnel številne celovečerne in dokumentarne filme, ki so bili prikazani na domačih in tujih festivalih.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Dnevi, ki prihajajo Els dies que vindran

Carlos Marqués-Marcet

sobota, 16. 11. 2019 / 21:15 / Dvorana

Režiser Marqués-Marcet je kot izhodišče za naturalistično osvetlitev dilem prihajajočega starševstva uporabil resnično pričakovanje otroka, v kakršnem sta se znašla glavna igralca.

LIFFe / Panorama

Zbogom, sin moj Di jiu tian chang

Wang Xiaoshuai

nedelja, 17. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

Zgodba zakoncev, ki tragično izgubita edinca, je mojstrski preplet lirične izpovedi tihe bolečine in epskega orisa družbeno-zgodovinskih sprememb, ki so zaznamovale Kitajsko v zadnjih tridesetih letih.

LIFFe / Kinobalon na LIFFu

Nenavaden teden s Tesso My Extraordinary Summer with Tess

Steven Wouterlood

nedelja, 17. 11. 2019 / 15:00 / Dvorana

Topla zgodba o odraščanju in prijateljstvu je posneta po istoimenskem romanu Anne Woltz, ki je preveden tudi v slovenščino. Po premieri na Berlinalu je film postal festivalski hit letošnjega leta.