Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:30 (odpre se čez 13:41).

Polet v vesolje: Slonove TV-specialke Polet v vesolje: Slonove TV-specialke

različni avtorji / razno / 79 min / 8+

Školjke s krompirčkom / Moules-frites / Mussels & Fries
Nicolas Hu (Miyu Productions)
Francija, 2021, 26’42”

Devetletna Noée se preseli k mami, ki na otoku Benac’h v Bretanji dela kot natakarica. Deklica kmalu ugotovi, da se vsi otroci na otoku dobro poznajo, živijo brezskrbno življenje in si ne belijo glave z denarjem. Poleg tega pa radi jadrajo. Tudi Noée bi se rada naučila! A njena mama nima dovolj denarja, da bi ji plačala tečaj …

Mimi in Liza: Vrt / Mimi a Líza: Záhrada / Mimi and Lisa: Garden
Katarína Kerekesová, Ivana Šebestová (Fool Moon/RTVS/MAUR film)
Slovaška, Češka, 2022, 27’00”

Kako ohraniti mirno glavo, ko se odpadki spremenijo v pošast? Naši prijateljici Mimi in Liza ugotovita, da lahko vsak odpadek ponovno uporabi kdo drug.

Polet v vesolje / Les astres immobiles / Immobile Stars
Noémi Gruner, Séléna Picque (Tripode Productions/Need Productions/RTBF)
Francija, Belgija, 2022, 25’35”

Devetletna Chenghua mora z najboljšim prijateljem za šolo pripraviti predstavitev o poletih v vesolje, vendar nikakor ne najde dovolj časa, saj mora nenehno prevajati za svoje starše. Oni namreč ne govorijo francosko in so odvisni od njene pomoči; ne zavedajo se, da na njena mlada ramena nalagajo pretežko breme. Chenghua ne zmore več, hoče se osvoboditi. Po zaslugi zanimanja za vesolje in vedre narave ji bo uspelo.

ponedeljek, 21. 11. 2022

Družinski Slon na 19. Animateki

Družinski program animiranih filmov od 28. novembra do 4. decembra na Mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

petek, 21. 06. 2024 / 18:30 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

petek, 21. 06. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Naključni morilec Hit Man

Richard Linklater

petek, 21. 06. 2024 / 21:30 / Kinodvorišče

Film Richarda Linklaterja (Fantovska leta, Pred polnočjo) – bolj ali manj resnična zgodba o lažnem najetem morilcu – je domiselna eksistencialna komedija o identiteti, predvsem pa seksi, zabavna in nenehno presenetljiva filmska poslastica.