Danes je blagajna odprta od 15:00 do 20:30 (odprto še 04:15, tel: 01 239 22 17).
Kinobalon na Liffu 2016

Pojdi z mano Pojdi z mano

Igor Šterk / Slovenija / 2016 / 83 min / slovenščina / 9+

Topla in napeta zgodba o odraščanju, ljubezni, prijateljstvu in junaštvu, ki nam izvirno postavlja vprašanje, kaj se zgodi, ko v današnjem svetu odpove tehnologija. 

režija Igor Šterk, scenarij Dušan Čater (po svojem istoimenskem romanu), fotografija Miloš Srdić, glasba Jura Ferina, Pavao Miholjević, montaža Peter Marković, igrajo Ivan Vastl (Manc), Mak Tepšić (Oto), Ronja Matijevec Jerman (Mina), Matija David Brodnik (Špurč), producentka Petra Vidmar, produkcija A.A.C. Productions, distribucija FIVIA - Vojnik

festivali, nagrade FSF Portorož 2016; Schlingel 2016; Cinekid 2016.

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

Topla in napeta zgodba o odraščanju, ljubezni, prijateljstvu in junaštvu, ki nam izvirno postavlja vprašanje, kaj se zgodi, ko v današnjem svetu odpove tehnologija.

zgodba
Zgodba o štirih najstnikih, ki se v iskanju najboljše fotografije za šolski natečaj iz domačega urbanega okolja odpravijo v njim povsem tuj podeželski svet. Pot jih zanese v odročne hribe, kjer se na videz preprosto fotografiranje naravnih lepot spremeni v boj za golo preživetje. Tja jih popelje Manc, ki mu grozi izključitev iz šole zaradi domnevne tatvine. Sam bi predvsem rad podoživel otroštvo, ki ga je v tistih hribih preživel z dedkom. Pridružijo se mu sošolci Mina, Oto in Špurč. Mina, razvajena hči igralke in dirigenta, se v tujem okolju prva zlomi, ob strani pa ji stoji Oto, preudaren fant, ki je vanjo zaljubljen. V neobljudenem svetu se tudi Špurč, sin premožnega avtoličarja, spremeni v strahopetnega razvajenca in na koncu je prav Manc tisti, ki jih varno vodi domov.

iz prve roke
»Moja želja je bila narediti v osnovi res dober mladinski film, a vendar takšen, da bi ga z veseljem gledale vse generacije. Imeli smo srečo, da smo odkrili štiri res izjemne mlade igralce, ki ponesejo film in ob katerih njegova zgodba res oživi. Prečesali smo celo državo in film posneli na spektakularnih prizoriščih ter tako pokazali Slovenijo, kot je še nismo videli.«
– Igor Šterk

o avtorju
Rojen leta 1968 v Ljubljani. Diplomiral je na AGRFT. Za svoj prvi celovečerni film Ekspres, ekspres je prejel 15 mednarodnih nagrad. Njegovi filmi se redno uvrščajo v tekmovalne programe pomembnih mednarodnih festivalov; Pojdi z mano je uvrščen v glavni tekmovalni program festivala Cinekid v Amsterdamu, enega najpomembnejših filmskih festivalov, namenjenih otroškim in mladinskim filmom.

filmografija
1989 Razglednice (kratki)
1991 One Way Ticket (kratki)
1997 Ekspres, ekspres (Express-Express)
2002 Ljubljana
2005 Uglaševanje
2008 Every Breath You Take (kratki)
2009 9:06
2016 Pojdi z mano

Dodatna gradiva

avtor Ambrož Pivk


Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša tudi številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zama Zama

Lucrecia Martel

sreda, 26. 06. 2019 / 17:30 / Dvorana

Festivalska uspešnica, ki jo je po istoimenski klasiki argentinske literature priredila ena najbolj samosvojih sodobnih režiserk Lucrecia Martel (Močvirje, Sveto dekle), je poetično, čutno in halucinatorno popotovanje v »srce teme«.

Premiera

Delo brez avtorja Werk ohne Autor

Florian Henckel von Donnersmarck

sreda, 26. 06. 2019 / 20:00 / Dvorana

Za tujejezičnega oskarja in zlati globus nominirana drama Floriana Henckla von Donnersmarcka (Življenje drugih) z epskim zamahom objame tri desetletja nemške zgodovine in skozi napeto, vznemirljivo družinsko sago izriše posvetilo osvobajajoči moči umetnosti.

Carmine Street Guitars Carmine Street Guitars

Ron Mann

sreda, 26. 06. 2019 / 20:30 / Mala dvorana

Pet dni v življenju trgovine s kitarami v Greenwhich Villageu, kamor med drugim zahajajo Jim Jarmusch, Bob Dylan, Lou Reed in Patti Smith.