Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 35 minut, tel: 01 239 22 17).
Kinobalon na Liffu 2018

Piškujeve sanje Halkaa

Nila Madhab Panda / Indija / 2018 / 110 min / podnapisi, angleški podnapisi, hindi, angleščina / 7+

Komedija o otroških sanjah v barakarskem naselju v Indiji.

režija Nila Madhab Panda, glasba Shankar Mahadevan, Loy Mendonsa, Ehsaan Noorani, montaža Archit D Rastogi, igrajo Tathastu (Pichku), Ranvir Shorey (oče), Paoli Dam (mama), Kumud Mishra (prijatelj), producenti Roshni Nadar Malhotra, Akshay Parija, Nila Madhab Panda, produkcija Shiv Nadar Foundation

festivali, nagrade FIFEM 2018, Montreal 2018 (glavna nagrada žirije), Kinolub 2018 (glavna nagrada žirije), Zlin 2018, Tel Aviv 2018

IMDb

zgodba
Pišku živi v Indiji, natančneje v enem od starejših barakarskih naselij v Delhiju, kjer ni tekoče vode in kanalizacije. Ljudje opravljajo veliko potrebo kar na železniških tirih. Devetletni fant je sramežljiv in njegove največje sanje so, da bi lahko kakal na stranišču, ki si ga zamišlja kot miren, čist in pisano obarvan prostor. Odloči se, da bo sledil svojim sanjam in naredil vse, kar je v njegovi moči, da dobi svoje stranišče. Za začetek bosta morala s prijateljem zaslužiti za straniščno školjko …

iz prve roke
»Gre za film o iztrebkih. /…/ To je najtežji film, kar sem jih posnel. /…/ Z njim prinašam nekaj preprostega o otrokovih pravicah, česar občinstvo morda še ni videlo. Medtem ko se ves svet tako hitro vrti, se moramo ustaviti pri čisto osnovnih potrebah. Piškujeve sanje so le en primer takšne potrebe. /…/ Samo upam lahko, da tovrsten film za otroke učinkuje globlje kot zgolj zabavno – da morda v otroškemu gledalcu zbudi njegovo notranjo zavest.«
– Nila Madhab Panda

o avtorju
Nila Madhab Panda je bil rojen leta 1973 v Subarnapurju, Indija. Že s prvencem I am Kalam je požel kar 24 mednarodnih nagrad. Zanimajo ga v klasični bollywoodski maniri izpeljane socialne in pedagoške teme, s katerimi želi prispevati k boljši ozaveščenosti gledalcev. Ukvarja se s trenutnimi potrebami Indije po pitni vodi in dostopu do infrastrukture, pri tem pa je kritičen tudi do ljudstva, ki denar za obnovo porablja drugače.

filmografija
2002 Swajaldhara (TV)
2005 Climate’s First Orphans (kratki dok.)
2010 I Am Kalam
2012 Jalpari: The Desert Mermaid
2014 Babloo Happy Hai
2015 Kaun Kitney Paani Mein
2017 Dark Wind
2018 Piškujeve sanje

ponedeljek, 29. 10. 2018

Kinobalon na 29. LIFFu

Jubilejna 10. edicija Kinobalona na LIFFu znova prinaša najboljše filme zadnjega leta s pomembnih festivalov. Večina med njimi bo na ogled le v času festivala.

od 7. do 18. novembra 2018

Kinobalon na LIFFu 2018 za šole in vrtce

Filmi z vsega sveta, le v času festivala LIFFe med 7. in 18. novembrom! Še nekaj prostih mest za šole in vrtce.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Sibyl Sibyl

Justine Triet

sreda, 12. 08. 2020 / 18:45 / Dvorana

Sibyl, naveličana psihoterapevtka, se odloči posvetiti svoji prvi strasti: pisanju. Njena nova pacientka, obetavna igralka Margot, se izkaže za sila mikaven vir navdiha in mladenkina zgodba Sybil kmalu povsem prevzame. Medtem ko se vse bolj zapleta v igralkino burno življenje, na dan privrejo zakopani spomini in Sybil se mora soočiti s svojo preteklostjo.

Sedem veličastnih The Magnificent Seven

John Sturges

sreda, 12. 08. 2020 / 21:00 / Kongresni trg

Film Johna Sturgesa, ki na Divji zahod premesti klasiko Akire Kurosawe Sedem samurajev, se z legendarno igralsko zasedbo, nepozabno glasbo in duhovitimi dialogi uvršča med najbolj priljubljene vesterne vseh časov.

Medena dežela Medena zemja

Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

sreda, 12. 08. 2020 / 21:00 / Dvorana

Film, v katerem odročna makedonska vasica postane mikrokozmos sodobnega sveta, je portret krhkega ravnovesja med človekom in naravo, pogled v hitro izginjajoči način življenja ter poklon trdoživosti, življenjski energiji in optimizmu neke ženske.