Danes je blagajna odprta od 17:15 do 21:30 (za danes zaprto).
Kinobalon na Liffu 2018

Piškujeve sanje Halkaa

Nila Madhab Panda / Indija / 2018 / 110 min / podnapisi, angleški podnapisi, hindi, angleščina / 7+

Komedija o otroških sanjah v barakarskem naselju v Indiji.

režija Nila Madhab Panda, glasba Shankar Mahadevan, Loy Mendonsa, Ehsaan Noorani, montaža Archit D Rastogi, igrajo Tathastu (Pichku), Ranvir Shorey (oče), Paoli Dam (mama), Kumud Mishra (prijatelj), producenti Roshni Nadar Malhotra, Akshay Parija, Nila Madhab Panda, produkcija Shiv Nadar Foundation

festivali, nagrade FIFEM 2018, Montreal 2018 (glavna nagrada žirije), Kinolub 2018 (glavna nagrada žirije), Zlin 2018, Tel Aviv 2018

IMDb

zgodba
Pišku živi v Indiji, natančneje v enem od starejših barakarskih naselij v Delhiju, kjer ni tekoče vode in kanalizacije. Ljudje opravljajo veliko potrebo kar na železniških tirih. Devetletni fant je sramežljiv in njegove največje sanje so, da bi lahko kakal na stranišču, ki si ga zamišlja kot miren, čist in pisano obarvan prostor. Odloči se, da bo sledil svojim sanjam in naredil vse, kar je v njegovi moči, da dobi svoje stranišče. Za začetek bosta morala s prijateljem zaslužiti za straniščno školjko …

iz prve roke
»Gre za film o iztrebkih. /…/ To je najtežji film, kar sem jih posnel. /…/ Z njim prinašam nekaj preprostega o otrokovih pravicah, česar občinstvo morda še ni videlo. Medtem ko se ves svet tako hitro vrti, se moramo ustaviti pri čisto osnovnih potrebah. Piškujeve sanje so le en primer takšne potrebe. /…/ Samo upam lahko, da tovrsten film za otroke učinkuje globlje kot zgolj zabavno – da morda v otroškemu gledalcu zbudi njegovo notranjo zavest.«
– Nila Madhab Panda

o avtorju
Nila Madhab Panda je bil rojen leta 1973 v Subarnapurju, Indija. Že s prvencem I am Kalam je požel kar 24 mednarodnih nagrad. Zanimajo ga v klasični bollywoodski maniri izpeljane socialne in pedagoške teme, s katerimi želi prispevati k boljši ozaveščenosti gledalcev. Ukvarja se s trenutnimi potrebami Indije po pitni vodi in dostopu do infrastrukture, pri tem pa je kritičen tudi do ljudstva, ki denar za obnovo porablja drugače.

filmografija
2002 Swajaldhara (TV)
2005 Climate’s First Orphans (kratki dok.)
2010 I Am Kalam
2012 Jalpari: The Desert Mermaid
2014 Babloo Happy Hai
2015 Kaun Kitney Paani Mein
2017 Dark Wind
2018 Piškujeve sanje

ponedeljek, 29. 10. 2018

Kinobalon na 29. LIFFu

Jubilejna 10. edicija Kinobalona na LIFFu znova prinaša najboljše filme zadnjega leta s pomembnih festivalov. Večina med njimi bo na ogled le v času festivala.

od 7. do 18. novembra 2018

Kinobalon na LIFFu 2018 za šole in vrtce

Filmi z vsega sveta, le v času festivala LIFFe med 7. in 18. novembrom! Še nekaj prostih mest za šole in vrtce.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

četrtek, 20. 06. 2024 / 18:30 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

četrtek, 20. 06. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Kinodvorišče / Novo na sporedu

Motoristi The Bikeriders

Jeff Nichols

četrtek, 20. 06. 2024 / 21:30 / Kinodvorišče

Film Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), navdihnjen s fotografsko študijo chicaških motoristov Dannyja Lyona iz leta 1968, je portret testosteronske, mačistične, z bencinom zapacane in v usnje odete subkulture ameriškega Srednjega zahoda, hkrati pa univerzalna zgodba o iskanju identitete in pripadnosti.