Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (za danes zaprto).

Opazovanje Opazovanje

Janez Burger / Slovenija, Severna Makedonija, Italija, Hrvaška / 2023 / 82 min / slovenščina

Janez Bruger v svojem šestem igranem celovečercu raziskuje, kako dejavno se je človek danes pripravljen soočiti z nasiljem, kam je izginila empatija in kje so meje osebne odgovornosti pri uporabi družbenih omrežij.

igrajo Diana Kolenc (Lara), Vladimir Vlaškalić (Joco), Benjamin Krnetić (Rok), Jure Henigman (kriminalist Borut), Nataša Keser (Ema), Blaž Setnikar (Maks), Pavle Ravnohrib (Kristjanov oče), Vito Weis (Kristijan), Timon Šturbej (Džeki)

festivali, nagrade Talin 2023, FSF Portorož 2023 (najboljša glavna ženska vloga)

Reševalka Lara pomaga mlademu Kristijanu do oskrbe v bolnišnici, potem ko so ga neznanci brutalno pretepli in to v živo prenašali po Facebooku. Čeprav si je šokantni dogodek ogledalo skoraj dvajset tisoč ljudi, nihče ni poklical policije. In čeprav je Kristijan v komi, začne Lara dobivati nove videoposnetke z njegovega Facebook profila, ki prikazujejo neznance, kako brezbrižno opazujejo njegovo pretepanje. Ko to prijavi policiji, se vse skupaj žal ne konča, temveč samo še stopnjuje in postane njena najhujša nočna mora. Še posebej ker jo vedno bolj muči vprašanje, ali je pri vsem skupaj sodelovala tudi sama?

»Govorim o empatiji, ki umira na zelo intimni ravni vsakega posameznika. O osnovni empatiji. /…/ Ko čutite potrebo pomagati drugemu človeškemu bitju /…/. Včasih je dovolj razumevajoč pogled, včasih beseda, pogovor, drugič klic na pomoč. Za tovrstno empatijo je potreben minimalen vložek, vendar je večinoma še to preveč. Gre za obliko pasivnosti, ki je skrita globoko v nas. V glavnem se je niti ne zavedamo, vendar nas počasi razjeda od znotraj in nas tako razčloveči.« (Janez Burger)  

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Toni, Staša in čarobna luč Tonda, Slávka a kouzelné světlo

Filip Pošivač

nedelja, 10. 12. 2023 / 11:30 / Mala dvorana

Lutkovni animirani film o prijateljstvu in domišljiji, o svetlobi in temi ter o tem, kako je biti drugačen. Predbožična pripoved za vso družino.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

nedelja, 10. 12. 2023 / 13:45 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«