Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:30 (za danes zaprto).
samo 25. novembra in 2. decembra ob 17:00

Odvratne rime Revolting Rhymes Part One, Part two

Jakob Schuh, Jan Lachauer / Velika Britanija / 2016 / 58 min / sinhronizirano / 6+

Filmski dvojček po istoimenski knjigi Roalda Dahla, delo avtorjev Bi se gnetli na tej metli, Zverjasca in Zverjaščka!

režija Jakob Schuh, Jan Lachauer, po knjigi Roald Dahl, producenta Martin Pope, Michael Rose, produkcija Magic Light Pictures, v sodelovanju z RTV Slovenija

zgodba

Odvratne rime vzamejo klasične pravljice o Rdeči kapici, Sneguljčici, treh prašičkih, Jakcu in čarobnem fižolu ter Pepelki, jih zmešajo in potem postrežejo z navihanim obratom.
V prvem filmu mladi Sneguljčica in Rdeča kapica postaneta prijateljici za vse življenje, medtem ko se Sneguljčica spopade z močjo zlobne Kraljice, Rdečo kapico pa pokličejo domov, da opravi s parom lačnih volkov: eden od njiju je pojedel njeno babico in se potem oblekel v njene obleke, drugi pa si ne more pomagati, da ne bi pojedel nekaj nič hudega slutečih prašičkov. V drugem filmu Jakec odraste do ušes zaljubljen v svojo sosedo Pepi. Slednjo na plesu očara Princ, goden za poroko, Jakca pa zamoti ogromno fižolovo steblo na koncu vrta. Bosta našla resnično ljubezen? Naš pripovedovalec, zlobni volk, ki bdi nad obema filmoma, ima vse odgovore, pove pa nam tudi svojo lastno zgodbo.

Jakob Schuh
Jakob Schuh se je rodil leta 1976 v Münchnu. Po opravljeni maturi leta 1995 je najprej študiral na oddelku za dramaturgijo na LMU v Münchnu. Med letoma 1996 in 2003 je bil študent na oddelku za režijo in animacijo na filmski akademiji Baden-Württemberg, kjer od leta 2004 uči. Je eden od ustanovitvenih partnerjev nemškega animacijskega studia Studio Soi, ustanovljenega leta 2003. Od leta 1995 je Jakob Schuh kot režiser in scenograf sodeloval pri številnih nagrajenih animacijah. Delal je tudi kot karikaturist in ilustrator, med drugim za Süddeutsche Zeitung.

V letu 2009 je Jakob sorežiral Zverjasca, ki je bil dve leti pozneje nominiran za oskarja v kategoriji najboljšega kratkega animiranega filma, leta 2010 za BAFTO, leta 2011 pa za prestižno nagrado cartoon d’or. Prejel je različne nagrade, vključno s kristalom za najboljšo televizijsko posebno oddajo na festivalu animiranega filma v Annecyju leta 2010.

Jan Lachauer
Jan Lachauer se je rodil leta 1983 v Münchnu. Med letoma 2006 in 2011 je študiral na prestižni filmski akademiji Baden-Württemberg v Ludwigsburgu in na ugledni Gobelins, lécole de l’image v Parizu. Režijsko se je javnosti prvič predstavil leta 2012 v vlogi sorežiserja filma Bi se gnetli na tej metli. Film je bil leta 2014 nominiran za oskarja; leta 2013 je zmagal v kategoriji animacije (otroška BAFTA); leta 2012 je prejel nagrado RTS za najboljšo otroško oddajo; leta 2013 pa mednarodnega emmyja za otroške oddaje in kristal za najboljšo televizijsko produkcijo na festivalu animiranega filma v Annecyju.

Roald Dahl
Roald Dahl je rekel: »Če boste imeli dobre misli, bodo te žarele z vašega obraza kot sončni žarki in vedno boste videti čudoviti.«

 

ponedeljek, 11. 12. 2017

Premiera Odvratnih rim

Na premieri Odvratnih rim 25. novembra 2017, je nastopil pesnik Andrej Rozman – Roza.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Tiho dekle An Cailín Ciúin

Colm Bairéad

torek, 30. 05. 2023 / 18:15 / Dvorana

Tiho presunljiva, rahločutna pripoved o odraščanju, ki skozi oči mlade protagonistke raziskuje vprašanja družine, osamljenosti in žalovanja. Film, posnet v redko slišanem irskem jeziku, je navdušil tako gledalce kot kritike ter prejel številna priznanja, vključno z veliko nagrado v sekciji Generacija Kplus v Berlinu in nominacijo za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.

Zadnjič

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

torek, 30. 05. 2023 / 19:00 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.

Dvanajstega ponoči La nuit du 12

Dominik Moll

torek, 30. 05. 2023 / 20:30 / Dvorana

Dvanajstega ponoči je svojevrsten detektivski triler, v katerem se zrcalijo razklana sodobna družba ter skrhani odnosi med moškimi in ženskami. Film je slavil na letošnji podelitvi cezarjev, kjer je osvojil kar šest kipcev, tudi za najboljši celovečerec.