Danes je blagajna odprta od 16:15 do 20:30 (za danes zaprto).

Odštevanje Tafrigh

Mani Haghighi / Iran, Francija / 2022 / 107 min / perzijščina

Sodobni Teheran. Farzaneh na ulici zagleda moškega, ki je na las podoben njenemu možu. Sledi mu do stanovanjskega bloka ... S Hitchcockom navdahnjeni neo-noir, v katerem ni nič tako, kot se zdi.

igrata Taraneh Alidoosti, Navid Mohammadzadeh, distribucija FIVIA – Vojnik

festivali, nagrade Toronto 2022

IMDb

iz prve roke 
»Predstavljajte si, da ste ženska, poročena z moškim, ki ste ga nekoč ljubili. Spominjate se dni, ko ste se zaljubili vanj. Spominjate se, kako prijazen je bil, kako nežen in ljubeč. Pogrešate ga, saj je danes povsem drugačen. Med človekom, kakršen je zdaj, in tistim, ki ste ga prvič spoznali in mu dali svoje srce, je velika razlika … Zdaj pa si zamislite, da bi tisti moški, moški iz tistih prvih let ljubezni, odprl vrata, vstopil v vašo hišo in sédel poleg ‘sebe’ – poleg vašega moža, kakršen je danes. Predstavljajte si, kako vam gleda v oči in vam s tistim pogledom govori, da vas še vedno ljubi. /…/ Odštevanje pripoveduje zgodbo o neskladju med človekom, kakršen je vaš ljubimec v resnici, ter tistim, ki živi v vaših predstavah in ga še ni spremenilo, ga še ni popačilo minevanje časa. Govori o življenju v sodobnem Teheranu; mestu, ki tudi mene trga na dvoje in me sili, da postanem sovražen do samega sebe.«
– Mani Haghighi

kritike
»V temle iranskem trilerju, brezhibni študiji oprezanja, zasledovanja, zalezovanja, sumničenja in suspenza, boste videli, kako Farzaneh, sicer teheranska šoferska inštruktorica, v grozi ugotovi, da ima njen mož Jalal dvojnika, ki je poročen z njeno dvojnico. Nič, rekel bom le to: film glejte do zadnje slike, do zadnjega kadra, do zadnje replike – do zadnjega tvista. ZELO ZA«
– Marcel Štefančič, jr., Mladina

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nedolžen L'Innocent

Louis Garrel

sreda, 29. 03. 2023 / 16:30 / Dvorana

Francoski režiser in igralec Louis Garrel svoje družinske spomine zapakira v domiselno, igrivo in nadvse zabavno mešanico kriminalke in romantične komedije.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

sreda, 29. 03. 2023 / 17:45 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.

Črta La ligne

Ursula Meier

sreda, 29. 03. 2023 / 18:45 / Dvorana

V filmu, ki kot njegova eksplozivna glavna junakinja pogosto menja razpoloženje, švicarska režiserka Ursula Meier spretno ruši stereotipe o ženskem nasilju. Črta je svetovno premiero doživela na lanskem Berlinalu.