Danes je blagajna odprta od 15:15 do 20:45 (odprto še 03:18, tel: 01 239 22 17).

Projekcije filma

četrtek, 12. 10. 2023 / 20:30 / Dvorana

Festival Mesto žensk / Premiera slovenskega filma

Sledi pogovor s filmsko ekipo. Tudi z angleškimi podnapisi.

Asset 1

Obzornik 242 – Sunčane pruge Obzornik 242 – Sunčane pruge

Nika Autor / Slovenija / 2023 / 30 min

Projekcije filma

četrtek, 12. 10. 2023 / 20:30 / Dvorana

Festival Mesto žensk / Premiera slovenskega filma

Sledi pogovor s filmsko ekipo. Tudi z angleškimi podnapisi.

Asset 1

fotografija Jošt Franko, montaža Nika Autor, glasba Matevž Kolenc, besedilo Olga Dimitirjević, prevod Maja Lovrenov, produkcija Obzorniška fronta, koprodukcija Temporama, nastopajo Hidaya Alsisi, Etaf Alburai, Afnan Aboathra, Dana Mikawi, Nahla Mikawi, Nadia Hakki, glas Lana Čmajčanin

Fotografije

zgodba
Mladinske delovne akcije so bile sestavni del socialistične Jugoslavije. S prostovoljnim delom je na tisoče mladih brigadirjev in brigadirk prispevalo k razvoju države in uresničitvi ključnih infrastrukturnih projektov, kot so avtoceste, železnice, mostovi, predori, tovarne, stanovanjske stavbe, šole, bolnice in parki. Med njimi je bila tudi železnica Šamac–Sarajevo, zgrajena leta 1947, v pičlih sedmih mesecih. Mladim iz Jugoslavije so se pridružili številni brigadirji in brigadirke iz Italije, Britanije, Grčije, Francije, Danske, Švedske, Palestine itd.
V vojni vihri devetdesetih let je bila železnica poškodovana, z Daytonskim sporazumom je bila presekana na pol, njeni vitalni deli pa privatizirani. Zadnji vlak Šamac–Sarajevo je odpeljal leta 2011. Danes tračnice pogosto uporabljajo ljudje na poti v obljubljeno prihodnost.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

petek, 22. 09. 2023 / 18:30 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Dodatna projekcija

Cesária Évora Cesária Évora

Ana Sofia Fonseca

petek, 22. 09. 2023 / 19:45 / Mala dvorana

Dokumentarec s pomočjo doslej nevidenih arhivskih posnetkov in ekskluzivnih intervjujev z njenimi bližnjimi splete intimen portret »bosonoge dive«. Nagrada občinstva na festivalu IndieLisboa.

Najsrečnejši človek na svetu Najsrekjniot čovek na svetot

Teona Strugar Mitevska

petek, 22. 09. 2023 / 20:45 / Dvorana

Najnovejše delo makedonske filmske prevratnice Teone Strugar Mitevske pod komičnim površjem prizorišča hitrih zmenkov in z ironijo prežetim naslovom skriva pronicljivo, presunljivo študijo bosansko-hercegovske družbe, v kateri so tri desetletja pozneje posledice vojne veliko bolj prisotne, kot se zdi na prvi pogled. Film je navdihnila resnična izkušnja scenaristke Elme Tataragić, ki je na zmenku na slepo spoznala človeka iz svoje preteklosti.