Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odpre se čez 01:15).

Projekcije filma

ponedeljek, 02. 10. 2023 / 17:00 / Dvorana

Premiera slovenskega filma

Sledi pogovor s filmsko ekipo!

Asset 1

O ljudeh, ki so v kinu doma O ljudeh, ki so v kinu doma

Tina Lagler, Blaž Miklič / Slovenija / 2023 / 23 min / slovenščina

Projekcije filma

ponedeljek, 02. 10. 2023 / 17:00 / Dvorana

Premiera slovenskega filma

Sledi pogovor s filmsko ekipo!

Asset 1
Kratki dokumentarec O ljudeh, ki so v kinu doma se skozi pripoved treh kinooperaterjev sprehodi skozi preteklost, sedanjost in prihodnost njihovega poklica.

režija Tina Lagler, Blaž Miklič, scenarij Tina Lagler, fotografija Blaž Miklič, montaža Tina Lagler, zvok Petar Bajan – Pier, produkcija Tina Lagler, Blaž Miklič, nastopajo Polona Kuzman, Bojan Bajsič, Franci Milošič, Christian Zagler, distribucija OSM films

 

 

festivali, nagrade Kino Otok

Baza slovenskih filmov

Fotografije

zgodba
Kratki dokumentarec O ljudeh, ki so v kinu doma se skozi pripoved treh kinooperaterjev sprehodi skozi preteklost, sedanjost in prihodnost njihovega poklica. Franci Milošič pripoveduje o zlatih časih kinooperaterjev, srečamo pa tudi kinooperaterja mestnega kina Bojana Bajsiča in festivalsko kinooperaterko Polono Kuzman, ki nas popelje onkraj meja našega kinozemljevida.

iz prve roke
»Od nekdaj naju je fascinirala tista svetloba, ki prihaja od nekod zadaj in projicira filme na veliko belo platno pred nami. Zdaj razumeva tudi, kam oziroma h komu je šla mama, ko so bili podnapisi prenizko in se jih ni dalo brati. Tako samoumevno je, da pridemo v kino, se udobno namestimo, počakamo, da se luči ugasnejo, in film se zavrti. Pa vendarle – kdo stoji za vsem tem, za našo izkušnjo gledanja filmov, kdo uravnava zvok in sliko, skrbi, da sploh gledamo pravi film; takšna in podobna vprašanja so se nama porajala ob odločitvi, da vstopiva v notranjost kinooperaterske kabine, tja, kamor sicer nimamo dostopa in kjer kinooperater poskrbi, da se zgodi čarovnija na filmskem platnu.«
– Tina Lagler, Blaž Miklič

portret avtorjev
Tina Lagler in Blaž Miklič sodelujeta že desetletje. Tina je po diplomi iz novinarstva začela ustvarjati svoj prvi glasbeni dokumentarec Drum’n’bass In Your Face (2013), ki ga je predstavila na Grossmannovem festivalu. Nato sta z Blažem začela delovati kot producenta filmov pod skupnim imenom OSM films. Po številnih reportažnih kratkih dokumentarcih s področja kolesarstva, med katerimi jima je eden prinesel nagrado za najboljši film na festivalu v Oregonu, sta se usmerila v socialne teme ter posnela dokumentarec o migrantih v Beogradu Peace. Please. (2016). Leta 2020 sta predstavila film Mi nismo izgubljena generacija (2020), cikel kratkih dokumentarnih portretov petih slovenskih umetnikov, za tem pa začela s produkcijo filma O ljudeh, ki so v kinu doma (2023).

sreda, 27. 09. 2023

Petnajst let mestnega kina v stoletnem kinu na Kolodvorski v Ljubljani

Mestni kino Kinodvor uživa neprekinjeno podporo in zaupanje svoje publike (tudi v času pandemije in po njej) ter od leta 2008 beleži več kot 1,5 milijona obiskovalk in obiskovalcev.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Prvič v kino / Zadnjič

Cmokci The Very Small Creatures

Lucy Izzard

sobota, 30. 09. 2023 / 10:00 / Dvorana

Nove epizode priljubljene animirane serije studia Aardman (ustvarjalca serije Bacek Jon) premierno v kinu. Spremljamo dogodivščine petih radovednih drobcenih prijateljev, zelo majcenih cmokcev, ki se zabavajo z raziskovanjem otroške sobe, kadar ni nikogar v bližini. Rožnati, Zeleni, Rumeni, Modri in Oranžni cmokec ob igri spoznavajo sebe, drug drugega in svet, ki jih obkroža.

Preprosto super Helt super

Rasmus A. Sivertsen

sobota, 30. 09. 2023 / 11:30 / Dvorana

»Verjetno se nisem rodila kot popolna superjunakinja. Toda mama mi je vedno govorila, naj ne skrbim. Pripravljena bom, ko bo pravi čas za to.« Moramo res biti vsi super – ali pa je dovolj, da smo preprosto to, kar smo? 

Oppenheimer Oppenheimer

Christopher Nolan

sobota, 30. 09. 2023 / 13:20 / Dvorana

»Bogovi so kaznovali Prometeja, ker je ljudem prinesel ogenj.« Christopher Nolan (Tenet, Dunkirk, Izvor) prinaša epsko zgodbo o J. Robertu Oppenheimerju, ki ga pogosto označujejo za očeta atomske bombe. Nolanov scenarij je nastal po knjigi American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer, za katero sta Kai Bird in Martin J. Sherwin prejela Pulitzerjevo nagrado. Eden najtežje pričakovanih filmov tega poletja!