Danes je blagajna odprta od 16:30 do 20:30 (za danes zaprto).
Festival migrantskega filma 2013

Njihova mladost Leur Jeunesse

David Roux / Francija / 2012 / 13 min / francoščina, romunščina

zgodba
Za Giselo, mlado romsko najstnico, in njenega bratca Jacoba bi lahko bilo jutro kot vsako drugo. Toda zadnjih nekaj dni živijo prebivalci njunega naselja v stalnem strahu pred skorajšnjo deložacijo.

portret avtorja
David Roux je v svet kinematografije stopil kot asistent režije pri različnih kratkih in dolgometražnih filmih, nato pa je bil med letoma 2002 in 2006 zaposlen kot vodja literarnega oddelka v svetovalnem podjetju Initiative Film, ki deluje na področju razvoja filmskih projektov. Odtlej je kot scenarist sodeloval pri več kratkih filmih, predvsem z Edouardom Delucom (¿Dónde está Kim Basinger?, nominacija za cezarja 2010, velika nagrada na festivalu v Clermont-Ferrandu 2010). Svoj prvi kratki film (Répétitions, 2007) je produciral sam, film Njihova mladost pa je nastal s podporo regije Languedoc-Roussillon in televizije Arte. Od leta 2001 je tudi glavni urednik pariške gledališke revije Rappels.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črta La ligne

Ursula Meier

torek, 21. 03. 2023 / 16:30 / Dvorana

V filmu, ki kot njegova eksplozivna glavna junakinja pogosto menja razpoloženje, švicarska režiserka Ursula Meier spretno ruši stereotipe o ženskem nasilju. Črta je svetovno premiero doživela na lanskem Berlinalu.

Blizu Close

Lukas Dhont

torek, 21. 03. 2023 / 18:45 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

torek, 21. 03. 2023 / 20:00 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.