Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (odprto še 03:19, tel: 01 239 22 17).

Nenavadna muca Das merkwürdige Kätzchen

Ramon Zürcher / Nemčija / 2013 / 72 min

Izviren, simpatično odštekan prvenec z malo zgodbe, a veliko očarljivosti, najde veliko komičnih možnosti med štirimi stenami družinskega stanovanja.

režija Ramon Zürcher, scenarij Ramon Zürcher, fotografija Alexander Haßkerl, glasba Thee More Shallows, Stephane Leonard, montaža Ramon Zürcher, igrajo Jenny Schily (mama/mother), Anjorka Strechel (Karin), Mia Kasalo (Clara), Luk Pfaff (Simon), Matthias Dittmer (oče/father), Armin Marewski (stric/uncle), Leon Alan Beiersdorf (Jonas), Sabine Werner (teta/aunt), Kathleen Morgeneyer (Hanna), Monika Hetterle (babica/grandmother)

IMDb

Izviren, simpatično odštekan prvenec z malo zgodbe, a veliko očarljivosti, najde veliko komičnih možnosti med štirimi stenami družinskega stanovanja.

Na jesensko soboto Karin in Simon obiščeta starše in mlajšo sestro Claro, da bi se jim pridružila ob družinski večerji. Čez dan prihajajo na obisk še drugi sorodniki. Medtem ko stanovanje napolnjujejo pogovori, vsakodnevne dejavnosti in priprave na pojedino, se mačka in pes sprehajata skozi različne sobe. Tudi onadva sta postala pomemben del tega družinskega plesa vsakdanjosti, v katerem se kar naprej ponavljajo stilizirane figure, ki prekinjajo naturalističen tok pripovedi. Tako se ustvarijo povezave med družinsko dramo, pravljico in psihološko študijo neke matere.

»Film se večinoma dogaja v zaprtem okolju družinskega stanovanja. V tem vzornem prostoru sem želel ustvariti zgoščen svet, v katerem izza vsakdanjih dejanj in pogovorov preseva ‘vrženost’ v absurdno eksistenco; v njem težavnost sporočanja doživljajev in čustev neprenehoma poustvarja medsebojno ločenost likov. Vseskozi so primorani v dejanja, preprosto z namenom zapolnitve praznine v svoji okolici.« (Ramon Zürcher)

Ramon Zürcher      
Rojen leta 1982 v Aarbergu, Švica. Med letoma 2002 in 2005 je študiral na Bernski univerzi za umetnost, kjer je diplomiral iz umetnosti, s poudarkom na videu, leta 2006 pa se je vpisal še na Nemško filmsko in televizijsko akademijo Berlin (DFFB). Nenavadna muca je njegov prvi celovečerec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LGBT_SLO_1984 LGBT_SLO_1984

Boris Petkovič

sreda, 08. 02. 2023 / 18:30 / Mala dvorana

Dokumentarni pogled na slovensko LGBT gibanje skozi prizmo aktivizma in kulture.

TÁR TÁR

Todd Field

sreda, 08. 02. 2023 / 19:30 / Dvorana

Todd Field (V pasti, Mali otroci) raziskuje teme moči in slave ter zastavlja večno vprašanje, ali lahko umetnost ločimo od umetnika. Cate Blanchett je za vlogo genialne in brezobzirne dirigentke na vrhuncu kariere zasluženo prejela zlati globus in nagrado za najboljšo igralko v Benetkah. Šest nominacij za oskarja, med drugim za najboljšo glavno igralko, film in režijo!

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

sreda, 08. 02. 2023 / 20:30 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.