Danes je blagajna odprta od 15:30 do 20:20 (odprto še 04:35, tel: 01 239 22 17).

Nenavadna muca Das merkwürdige Kätzchen

Ramon Zürcher / Nemčija / 2013 / 72 min

Izviren, simpatično odštekan prvenec z malo zgodbe, a veliko očarljivosti, najde veliko komičnih možnosti med štirimi stenami družinskega stanovanja.

režija Ramon Zürcher, scenarij Ramon Zürcher, fotografija Alexander Haßkerl, glasba Thee More Shallows, Stephane Leonard, montaža Ramon Zürcher, igrajo Jenny Schily (mama/mother), Anjorka Strechel (Karin), Mia Kasalo (Clara), Luk Pfaff (Simon), Matthias Dittmer (oče/father), Armin Marewski (stric/uncle), Leon Alan Beiersdorf (Jonas), Sabine Werner (teta/aunt), Kathleen Morgeneyer (Hanna), Monika Hetterle (babica/grandmother)

IMDb

Izviren, simpatično odštekan prvenec z malo zgodbe, a veliko očarljivosti, najde veliko komičnih možnosti med štirimi stenami družinskega stanovanja.

Na jesensko soboto Karin in Simon obiščeta starše in mlajšo sestro Claro, da bi se jim pridružila ob družinski večerji. Čez dan prihajajo na obisk še drugi sorodniki. Medtem ko stanovanje napolnjujejo pogovori, vsakodnevne dejavnosti in priprave na pojedino, se mačka in pes sprehajata skozi različne sobe. Tudi onadva sta postala pomemben del tega družinskega plesa vsakdanjosti, v katerem se kar naprej ponavljajo stilizirane figure, ki prekinjajo naturalističen tok pripovedi. Tako se ustvarijo povezave med družinsko dramo, pravljico in psihološko študijo neke matere.

»Film se večinoma dogaja v zaprtem okolju družinskega stanovanja. V tem vzornem prostoru sem želel ustvariti zgoščen svet, v katerem izza vsakdanjih dejanj in pogovorov preseva ‘vrženost’ v absurdno eksistenco; v njem težavnost sporočanja doživljajev in čustev neprenehoma poustvarja medsebojno ločenost likov. Vseskozi so primorani v dejanja, preprosto z namenom zapolnitve praznine v svoji okolici.« (Ramon Zürcher)

Ramon Zürcher      
Rojen leta 1982 v Aarbergu, Švica. Med letoma 2002 in 2005 je študiral na Bernski univerzi za umetnost, kjer je diplomiral iz umetnosti, s poudarkom na videu, leta 2006 pa se je vpisal še na Nemško filmsko in televizijsko akademijo Berlin (DFFB). Nenavadna muca je njegov prvi celovečerec.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Suhe trave Kuru Otlar Üstüne

Nuri Bilge Ceylan

sreda, 22. 05. 2024 / 16:30 / Dvorana

V filmu turškega mojstra Nurija Bilgeja Ceylana (Zimsko spanje) veličastna, prostrana narava postane kulisa za romaneskni potop v globine človeške duše. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.

Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna Zajeti v izviru – Slovenski otroci Lebensborna

Maja Weiss

sreda, 22. 05. 2024 / 17:30 / Mala dvorana

Dokumentarec Maje Weiss pripoveduje zgodbe štirih ukradenih otrok, zadnjih še živečih slovenskih žrtev nacističnega rasnega programa Lebensborn.

Neskončni spomin La memoria infinita

Maite Alberdi

sreda, 22. 05. 2024 / 19:30 / Mala dvorana

Srce parajoč in hkrati navdihujoč spomenik neuničljivi moči ljubezni. Film Maite Alberdi (Krt) je nominiran za oskarja v kategoriji najboljši dokumentarec.