Danes je blagajna odprta od 16:10 do 21:30 (odpre se čez 09:26).

Nekoč sem bila jaz, Veronika Era uma vez eu, Verônica

Marcelo Gomes / Brazilija / 2012 / 109 min

Pristen oris življenja v enem izmed sodobnih brazilskih urbanih središč skozi oči mlade ženske, ki se počasi in s težavo privaja na odraslo življenje, ter režiserjev dar njegovemu rojstnemu Recifu.

režija Marcelo Gomes, scenarij Marcelo Gomes, fotografija Mauro Pinheiro Jr., glasba Tomaz Alves Souza, montaža  Karen Harley, igrajo Hermila Guedes (Veronica), Joao Miguel (Gustavo), W. J. Solha (Zé Maria), Renata Roberta (Maria), Inaê Verissimo  (Cica)

festivali, nagrade San Sebastian 2012 (nagrada horizonti – posebna omemba), Toronto 2012

IMDb

Pristen oris življenja v enem izmed sodobnih brazilskih urbanih središč skozi oči mlade ženske, ki se počasi in s težavo privaja na odraslo življenje, ter režiserjev dar njegovemu rojstnemu Recifu.

Šestindvajsetletna Veronica prebiva v mestu, ki velja za najnevarnejše v Braziliji. Pred kratkim je končala študij medicine in še vedno živi pri svojem očetu. Njeno življenje se vrti okoli ljubezenskih avantur in bežnih romanc. Ko oče zasluti, da se bliža njegova zadnja ura, si želi le eno: da bi Veronica še pred njegovo smrtjo našla ljubezen svojega življenja.

»Film se dogaja v sodobnem Recifu, veliki metropoli na severovzhodni brazilski obali, kjer sem se rodil in odraščal. Veliko osebnih spominov na Recife imam – slikovitih podrobnosti, občutenj, vonjav in podob. Recife je Veronikino naravno okolje. Želel sem upodobiti svoje mesto, prikazati, kako se je spremenilo – zidovi se luščijo, barve bledijo. Želel sem naslikati portret svojega mesta skozi Veronikino intimno bivanje.«
– Marcelo Gomes

Marcelo Gomes
Rojen leta 1963 v mestu Recife, Brazilija. Na univerzi v Bristolu je študiral filmske študije in kmalu začel snemati kratke filme, za katere je prejel številne nagrade. Njegov prvi celovečerni film Cinema, Aspirinas e Urubus je bil premierno uprizorjen v sklopu Poseben pogled canskega filmskega festivala. Od tedaj se njegovi filmi redno uvrščajo na programe najpomembnejših svetovnih filmskih festivalov.

filmografija (izbor)
1998 Clandestina Felicidade (kratki)
2005 Cinema, Aspirinas e Urubus (Cinema, Aspirins and Vultures)
2009 Viajo porque preciso, voltu porque te amo (I Travel Because I Have to, I Come Back, Because I Love You)
2011 Era uma vez eu, Verônica (Once Upon a Time Was I, Veronica/Nekoč sem bila jaz, Veronica)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Suhe trave Kuru Otlar Üstüne

Nuri Bilge Ceylan

ponedeljek, 24. 06. 2024 / 17:10 / Dvorana

V filmu turškega mojstra Nurija Bilgeja Ceylana (Zimsko spanje) veličastna, prostrana narava postane kulisa za romaneskni potop v globine človeške duše. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

ponedeljek, 24. 06. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Motoristi The Bikeriders

Jeff Nichols

ponedeljek, 24. 06. 2024 / 21:30 / Kinodvorišče

Film Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), navdihnjen s fotografsko študijo chicaških motoristov Dannyja Lyona iz leta 1968, je portret testosteronske, mačistične, z bencinom zapacane in v usnje odete subkulture ameriškega Srednjega zahoda, hkrati pa univerzalna zgodba o iskanju identitete in pripadnosti.