Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:30 (odpre se čez 13:04).

Moja romanca z zakonom My Love Affair with Marriage

Signe Baumane / Latvija, Luksemburg, ZDA / 2022 / 108 min / angleščina

Signe Baumane v novem animiranem celovečercu združi animacijo z glasbo, gledališčem, znanostjo, fotografijo, tridimenzionalno scenografijo in tradicionalno risano animacijo v zgodbo o živahni mladi ženski, ki išče popolno ljubezen in trajen zakon.

režija in scenarij Signe Baumane, montaža Signe Baumane, Sturgis Warner, glasba Kristian Sensini, animacija Signe Baumane, direktorica fotografije Signe Baumane, oblikovanje zvoka Pierre Vedovato, glasovi Dagmara Dominczyk, Michele Pawk, Trio Limonāde – Ieva Katkovska, Kristine Pastare, Iluta Alsberga, Cameron Monaghan, Matthew Modine

IMDb

Zelmo so pesmi in pravljice že od malih nog prepričevale, da bo ljubezen rešila vse njene težave, če bo le sledila družbenim pričakovanjem glede tega, kako naj se kot deklica vede. Ko odraste, pa se ji pri ideji ljubezni zaplete: bolj ko se trudi prilagajati, bolj se njeno telo upira. To je zgodba o sprejemanju prikritega ženskega upora.

“Moj prvi animirani celovečerni film, Kamenje v mojih žepih, je bil osnovan na resničnih dogodkih, povezanih s petimi ženskami naše družine, tudi z mano, ter našim spopadanjem z depresijo in samomori. Med filmoma je nekaj podobnosti, a Moja romanca z zakonom je nekoliko bolj oddaljena od povsem osebnega. Rekla bi, da je film potreboval možnosti, ki jih je prineslo Kamenje, in jih nadgradil, s tem pa je, upam, postal dostopnejši in bolj univerzalen.

Pri scenariju sem sodelovala z gledališkim režiserjem Sturgisom Warnerjem in iz tega se je rodila ideja, da zgodba potrebuje več teatralnosti, nekakšen stiliziran pristop, ki jo bo dvignil iz vsakdanjosti. Film v splošnem poteka v štirih različnih okoljih in vsako ima svojo estetiko. […] Sporočilo tega je, da se življenje razvija na različnih ravneh: osebni, biološki, politični in imaginarni. Verjamem, da je animacija idealen medij za njihovo upodobitev, saj z njo lahko na dostopen način pripovedujemo kompleksne zgodbe.”

– Signe Baumane

Celovečerni filmi na 19. Animateki

Vsako leto mednarodni festival animiranega filma v Kinodvoru pokaže izbor animiranih celovečercev. Letos jih bo v Kinodvoru na ogled kar osem, zato to toplo vabljeni na te izjemne projekcije.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

petek, 21. 06. 2024 / 18:30 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

petek, 21. 06. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Naključni morilec Hit Man

Richard Linklater

petek, 21. 06. 2024 / 21:30 / Kinodvorišče

Film Richarda Linklaterja (Fantovska leta, Pred polnočjo) – bolj ali manj resnična zgodba o lažnem najetem morilcu – je domiselna eksistencialna komedija o identiteti, predvsem pa seksi, zabavna in nenehno presenetljiva filmska poslastica.