Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).

Matineja Matinee

Joe Dante / 1993 / 98 min / angleščina

Film bo uvodoma predstavil Bruce Goldstein, filmski zgodovinar, kustos (Film Forum v New Yorku), ustanovitelj produkcijske hiše Rialto Pictures.

Mestece na Floridi, konec leta 1962. Medtem ko se država nahaja v usodnem primežu kubanske raketne krize, v mestece prispe mali filmski promotor (John Goodman) in na raznorazne inventivne načine promovira svojo najnovejšo nizkoproračunsko grozljivko.

Matineja, bržkone najbolj intimen film Joeja Danteja, se v gledanje ponuja kot mešanica nostalgične zgodbe o odraščanju in ljubezenskega pisma določenemu obdobju kina in tipu žanrskega filma, kakršnega pooseblja kultni režiser, producent, scenarist in promotor William Castle.

Film bo uvodoma predstavil Bruce Goldstein, filmski zgodovinar, kustos (Film Forum v New Yorku), ustanovitelj produkcijske hiše Rialto Pictures.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Samsara Samsara

Lois Patiño

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 19. 05. 2024 / 14:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.