Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odpre se čez 02:08).
Animateka 2015

Mala iz ribarnice Malá z rybárny

Jan Balej / Švica / 2015 / 72 min / češčina

Kaj bi se zgodilo, če bi se mala morska deklica znašla v sodobnem svetu? 

Režija Jan Balej, Scenarij Jan Balej, Ivan Arsenjev (po predlogi pravljice Hansa Christiana Andersena Mala morska deklica, Kamera Martin Procházka, Alan Soural, Umetniški direktor Jan Balej
, Glavni animator Michael Carrington
, Kostumografija Radka Balejová
, Glasba Chapelier Fou / Louis Warynski, Montaža Alena Spustová, Viliam Vala
, Zvok Marek Poledna, Michal Holubec, Ivo Špalj, Glasovi Anežka Kubátová, Petr Forman, Ivana
Chýlková, Bára Hrzánová, Jan Novotný, Nina Divíšková, Producenti Nelly D. Jenčíková, Vivian Al-Samarraie, Marcela Ferková, Marián Ferko, Michael Geidel, Thierry Baujard, Vincent Favrat, Koprodukcija MARLEN Media Group, MiriquidiFilm, Česká televize, Hafan Film, EMITA INVESTMENTS, Filmpark production, Bystrouška, VFX box, Produkcija MIRACLE FILM 

IMDb

Sodobna priredba izvirne Andersenove pravljice Mala morska deklica, izdelana v tehniki animacije lutk, prevzame z zgodbo o neuslišani ljubezni in moralnih vrednotah današnjega dne. Dogajanje se iz temnih globin morja preseli v vrvež mestnega pristanišča. Namesto v »princa na belem konju« se sodobna morska deklica po imenu Mala zagleda v prekanjenega lastnika nočnega kluba, kjer vhod krasijo utripajoči neonski znaki v obliki srca in kjer je ljubezen mogoče kupiti.

Kaj bi se zgodilo, če bi se mala morska deklica znašla v sodobnem svetu? In če bi njen oče, Kralj morja, zapustil opustošene vode njunega doma in postal lastnik pristaniške ribarnice? In če bi se morska deklica namesto v čednega princa zaljubila v lokalnega gizdalina, lastnika nočnega kluba? Prav o tem je razmišljal režiser in oblikovalec Jan Balej. Navdih je našel v klasični pravljici Hansa Christiana Andersena.

»Vedno sem hotel poskusiti predstaviti zgodbo Male morske deklice z nekoliko drugačnega zornega kota, ne povsem pravljično. Ta priredba bo trša, postavljena v sodobnost, a v njej vseeno želimo ohraniti element fantazije. Združuje oba svetova. Mirni morski svet, iz katerega izvira Mala, in resnično vsakdanjost, v kateri se morska deklica zaljubi v človeka in hrepeni po tem, da bi tudi sama postala človek. Preprosto povemo ljubezensko zgodbo.« – Jan Balej

 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dancing Queen Dancing Queen

Aurora Gossé

nedelja, 14. 07. 2024 / 16:45 / Dvorana

Mina se noro zaljubi v slavnega plesalca in začne plesati. Ganljiv družinski plesni film o sledenju lastnim sanjam, o izvirnosti namesto popolnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 14. 07. 2024 / 17:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Železni krempelj The Iron Claw

Sean Durkin

nedelja, 14. 07. 2024 / 19:00 / Dvorana

Tragična resnična zgodba o bratih Von Erich, ki so se v zgodnjih osemdesetih letih pod vodstvom gospodovalnega očeta zapisali med legende profesionalne rokoborbe.