Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:30 (odpre se čez 11:09).

Projekcije filma

torek, 25. 01. 2022 / 17:00 / Dvorana

Zgodnja ptica: Festival ob petih

Luknja Il buco

Michelangelo Frammartino / Italija, Nemčija, Francija / 2021 / 93 min / italijanščina

Projekcije filma

torek, 25. 01. 2022 / 17:00 / Dvorana

Zgodnja ptica: Festival ob petih

V osupljivih filmskih podobah posneta pustolovščina mladih jamarjev, ki so leta 1961 odkrili in raziskali najglobljo jamo v Evropi, katere dno sega sedemsto metrov pod zemeljsko površino.

režija Michelangelo Frammartino, scenarij Michelangelo Frammartino, Giovanna Giuliani, fotografija Renato Berta, montaža Benedetto Atria, igrajo Paolo Cossi, Jacopo Elia, Denise Trombin, Nicola Lanza, Antonio Lanza, Leonardo Larocca, Claudia Candusso, Mila Costi, Carlos Jose Crespo

Šestdeseta leta, gospodarski razcvet. Na severu Italije je zgrajena najvišja stavba v Evropi. Na drugem delu države jamarji na nedotaknjeni kalabrijski planoti raziskujejo eno najglobljih jam na svetu, do dna katere ni uspelo prodreti še nikomur. Njihov podvig opazi le stari pastir s planote Pollino. Njegovo srce in duša postaneta del tega drznega popotovanja mladih raziskovalcev v zemeljske globine, kjer čas in prostor preprosto izgineta.

»Januarja 2007 me je župan kalabrijske vasi, kjer sem snemal film Štirikrat, peljal na ogled Pollina. ‘Videti morate čudeže teh gora!’ je dejal. Pripeljal me je do kotanje, kjer je bila v tleh manjša vrzel. Bil sem zbegan, razočaran. Navdušeni in ponosni župan pa je v vrzel zalučal velik kamen. Pogoltnila ga je tema. Dno je bilo tako globoko, da ni bilo ničesar ne videti ne slišati. To izginotje, pomanjkanje odziva, me je navdalo z zelo močnimi občutji. Ta nenavadni kraj je ostal v meni, me leta pozneje klical nazaj, da ga proučim in v tihi črnini brezna Bifurto zasnujem projekt.« (Michelangelo Frammartino)

Michelangelo Frammartino
Rojen leta 1968 v Milanu. Poučuje filmsko režijo na univerzi v Bergamu, poznan pa je kot avtor številnih kratkih filmov, interaktivnih in video instalacij. Njegov celovečerec Il dono je bil premierno prikazan na festivalu v Locarnu, film Štirikrat pa v okviru sklopa Štirinajst dni režiserjev festivala v Cannesu.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Svetovni jagodni izbor III (2021) Svetovni jagodni izbor III (2021)

različni avtorji

četrtek, 02. 12. 2021 / 16:30 / Dvorana

Tekmovalni program III (2021) Tekmovalni program III (2021)

različni avtorji

četrtek, 02. 12. 2021 / 19:00 / Dvorana

Maad, moje sonce My Sunny Maad

Michaela Pavlátová

četrtek, 02. 12. 2021 / 21:30 / Dvorana

Ko se Herra, ki je Čehinja, zaljubi v Nazirja, ki je Afganistanec, nima prav nobene predstave o tem, kakšno življenje jo čaka v posttalibskem Afganistanu in v kakšno družino prihaja.