Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (odprto še 08:05, tel: 01 239 22 17).

Ljudožerec vegetarijanec Ljudožder vegetarijanac

Branko Schmidt / Hrvaška / 2012 / 91 min

Drugi del Schmidtove trilogije o patologiji hrvaške družbe. Triler o kriminalu v hrvaškem zdravstvu. Neprijeten, provokativen, toda za hrvaško javnost katarzičen film.

režija Branko Schmidt, scenarij Branko Schmidt, Ivo Balenović (roman), fotografija Dragan Ruljančić, montaža Vesna Lažeta, Hrvoje Mršić, igrajo Rene Bitorajac (Danko Babić), Zrinka Cvitešić, Nataša Janjić, Leon Lučev, Mustafa Nadarević, Slaven Knezović, Darija Lorenci, Ksenija Pajić, Zdenko Jelčić, Ljubomir Kerekeš, Ksenija Marinković, Melita Matijević

festivali, nagrade Moskva 2012, Pulj2012

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

Drugi del Schmidtove trilogije o patologiji hrvaške družbe. Triler o kriminalu v hrvaškem zdravstvu. Neprijeten, provokativen, toda za hrvaško javnost katarzičen film.

Danko Babić je uspešen ginekolog, cenjen strokovnjak, zaposlen v vodilni zagrebški ginekološki kliniki. Je neverjetno ambiciozen, podkupljiv, nemoralen in povezan z najglobljim zagrebškim podzemljem. Razočaran je, ker je bil na vodilni položaj namesto njega postavljen njegov kolega dr. Bantić in ker čedna stažistka Lovrićka grobo zavrača njegove poskuse dvorjenja, zato laže, ponareja izvide, spletkari in meče kolegom polena pod noge. Da bi se dokopal do svojih ciljev, je pripravljen storiti prav vse. To ga pripelje do sodelovanja z vodjem narkomafije, za katerega opravlja nezakonite abortuse.

»Čeprav ima film kar nekaj mučnih prizorov, je v njem tudi precej dobrega humorja in je zelo gledljiv. Morda smo storili napako, ko smo v napovedniku filma v ospredje postavili šokantne in grobe prizore, morda bi morali ustvariti neko ravnovesje. Vendar smo imeli zelo malo časa, in pravzaprav gre za prvi takšen film na Hrvaškem. Res je, da ljudje pri nekaterih prizorih odvrnejo pogled, vendar mi je večina po ogledu dejala: ‘Film je resnično oduren, vendar je odličen.’» (Branko Schmidt)

Branko Schmidt
Rojen leta 1957 v Osijeku. Kratek čas je študiral ekonomijo, nato pa se je vpisal na filmsko in TV-režijo na zagrebški Akademiji dramske umetnosti. Že s prvim filmom Sokol ga ni imel rad je leta 1988 osvojil nagrado za najboljšega debitanta v Pulju. Od tedaj je posnel številne drame, dokumentarce in otroško TV-serijo.

filmografija (izbor)
1981 Rano sazrijevanje Marka Kovača (TV)
1982 Hildegard (TV)
1988 Sokol ga nije volio (Sokol Did Not Love Him/Sokol ga ni imel rad)
1991 Đuka Begović (Evil Blood)
1994 Vukovar se vraća kući (Vukovar: The Way Home)
1997 Božić u Beču (Christmas in Vienna)
2001 Kraljica noći (Queen of the Night)
2005 Put Lubenica (The Melon Route/Pot lubenic)
2009 Metastaze (Metastases/Metastaze)
2012 Ljudožder vegetarijanac (Cannibal Vegetarian/Ljudožerec vegetarijanec)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Utøya, 22. julija Utøya 22. juli

Erik Poppe

torek, 23. 07. 2019 / 17:00 / Dvorana

Srhljivo realistična, v realnem času posneta rekonstrukcija terorističnega napada, ki je zahteval devetinšestdeset mladih življenj, je sprožila burne razprave med kritiki in občinstvom. S filmom, ki dogajanje prikaže iz perspektive najstnikov, je režiser hotel »zgodbo vrniti žrtvam«.

Diego Maradona Diego Maradona

Asif Kapadia

torek, 23. 07. 2019 / 19:00 / Dvorana

Režiser Asif Kapadia (Senna, Amy) se v zadnjem delu trilogije o temnih plateh slave potopi v viharno življenje enega največjih nogometašev vseh časov.

Film pod zvezdami / Peugeotova predpremiera

Pavarotti Pavarotti

Ron Howard

torek, 23. 07. 2019 / 21:30 / Ljubljanski grad

Presunljiv in intimen portret legendarnega tenorja in enega najbolj priljubljenih opernih pevcev vseh časov, Luciana Pavarottija. V biografskem dokumentarcu z oskarjem nagrajenega režiserja Rona Howarda (The Beatles: Osem dni na teden) se ikonični nastopi, s katerimi se je Pavarotti zapisal v zgodovino, prepletajo z intimnimi pogovori, intervjuji in še nikoli poprej videnimi posnetki.