Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:15 (odprto še 04:36, tel: 01 239 22 17).

Ljudožerec vegetarijanec Ljudožder vegetarijanac

Branko Schmidt / Hrvaška / 2012 / 91 min

Drugi del Schmidtove trilogije o patologiji hrvaške družbe. Triler o kriminalu v hrvaškem zdravstvu. Neprijeten, provokativen, toda za hrvaško javnost katarzičen film.

režija Branko Schmidt, scenarij Branko Schmidt, Ivo Balenović (roman), fotografija Dragan Ruljančić, montaža Vesna Lažeta, Hrvoje Mršić, igrajo Rene Bitorajac (Danko Babić), Zrinka Cvitešić, Nataša Janjić, Leon Lučev, Mustafa Nadarević, Slaven Knezović, Darija Lorenci, Ksenija Pajić, Zdenko Jelčić, Ljubomir Kerekeš, Ksenija Marinković, Melita Matijević

festivali, nagrade Moskva 2012, Pulj2012

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

Drugi del Schmidtove trilogije o patologiji hrvaške družbe. Triler o kriminalu v hrvaškem zdravstvu. Neprijeten, provokativen, toda za hrvaško javnost katarzičen film.

Danko Babić je uspešen ginekolog, cenjen strokovnjak, zaposlen v vodilni zagrebški ginekološki kliniki. Je neverjetno ambiciozen, podkupljiv, nemoralen in povezan z najglobljim zagrebškim podzemljem. Razočaran je, ker je bil na vodilni položaj namesto njega postavljen njegov kolega dr. Bantić in ker čedna stažistka Lovrićka grobo zavrača njegove poskuse dvorjenja, zato laže, ponareja izvide, spletkari in meče kolegom polena pod noge. Da bi se dokopal do svojih ciljev, je pripravljen storiti prav vse. To ga pripelje do sodelovanja z vodjem narkomafije, za katerega opravlja nezakonite abortuse.

»Čeprav ima film kar nekaj mučnih prizorov, je v njem tudi precej dobrega humorja in je zelo gledljiv. Morda smo storili napako, ko smo v napovedniku filma v ospredje postavili šokantne in grobe prizore, morda bi morali ustvariti neko ravnovesje. Vendar smo imeli zelo malo časa, in pravzaprav gre za prvi takšen film na Hrvaškem. Res je, da ljudje pri nekaterih prizorih odvrnejo pogled, vendar mi je večina po ogledu dejala: ‘Film je resnično oduren, vendar je odličen.’» (Branko Schmidt)

Branko Schmidt
Rojen leta 1957 v Osijeku. Kratek čas je študiral ekonomijo, nato pa se je vpisal na filmsko in TV-režijo na zagrebški Akademiji dramske umetnosti. Že s prvim filmom Sokol ga ni imel rad je leta 1988 osvojil nagrado za najboljšega debitanta v Pulju. Od tedaj je posnel številne drame, dokumentarce in otroško TV-serijo.

filmografija (izbor)
1981 Rano sazrijevanje Marka Kovača (TV)
1982 Hildegard (TV)
1988 Sokol ga nije volio (Sokol Did Not Love Him/Sokol ga ni imel rad)
1991 Đuka Begović (Evil Blood)
1994 Vukovar se vraća kući (Vukovar: The Way Home)
1997 Božić u Beču (Christmas in Vienna)
2001 Kraljica noći (Queen of the Night)
2005 Put Lubenica (The Melon Route/Pot lubenic)
2009 Metastaze (Metastases/Metastaze)
2012 Ljudožder vegetarijanac (Cannibal Vegetarian/Ljudožerec vegetarijanec)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Bolečina in slava Dolor y gloria

Pedro Almodóvar

ponedeljek, 16. 09. 2019 / 15:00 / Dvorana

Najnovejši film španskega mojstra Pedra Almodóvarja je duhovita, čutna in ganljiva avtobiografska oda filmski ustvarjalnosti, ki je Antoniu Banderasu prinesla nagrado za najboljšega igralca na letošnjem Cannesu.

Igor in Rosa Rosa

Katja Colja

ponedeljek, 16. 09. 2019 / 17:15 / Dvorana

Celovečerni prvenec režiserke Katje Colja z Borisom Cavazzo in Lunetto Savino v glavnih vlogah je intimna drama o dolgoletni ljubezni, ki je postavljena na preizkušnjo. Je tudi zgodba o mejah in njihovem preseganju: o mejah med državami, ljudmi, generacijami, med dušo in telesom, med razumom in čustvi.

Zadnjič

112 Den skyldige

Gustav Möller

ponedeljek, 16. 09. 2019 / 21:15 / Dvorana

Eden najbolj nagrajevanih prvencev lanskega leta; minimalističen danski krimič, kjer ima policist v napeti tekmi s časom na voljo le eno orodje: telefon.