Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odprto še 03:06, tel: 01 239 22 17 ).

Ljudožerec vegetarijanec Ljudožder vegetarijanac

Branko Schmidt / Hrvaška / 2012 / 91 min

Drugi del Schmidtove trilogije o patologiji hrvaške družbe. Triler o kriminalu v hrvaškem zdravstvu. Neprijeten, provokativen, toda za hrvaško javnost katarzičen film.

režija Branko Schmidt, scenarij Branko Schmidt, Ivo Balenović (roman), fotografija Dragan Ruljančić, montaža Vesna Lažeta, Hrvoje Mršić, igrajo Rene Bitorajac (Danko Babić), Zrinka Cvitešić, Nataša Janjić, Leon Lučev, Mustafa Nadarević, Slaven Knezović, Darija Lorenci, Ksenija Pajić, Zdenko Jelčić, Ljubomir Kerekeš, Ksenija Marinković, Melita Matijević

festivali, nagrade Moskva 2012, Pulj2012

IMDb

Drugi del Schmidtove trilogije o patologiji hrvaške družbe. Triler o kriminalu v hrvaškem zdravstvu. Neprijeten, provokativen, toda za hrvaško javnost katarzičen film.

Danko Babić je uspešen ginekolog, cenjen strokovnjak, zaposlen v vodilni zagrebški ginekološki kliniki. Je neverjetno ambiciozen, podkupljiv, nemoralen in povezan z najglobljim zagrebškim podzemljem. Razočaran je, ker je bil na vodilni položaj namesto njega postavljen njegov kolega dr. Bantić in ker čedna stažistka Lovrićka grobo zavrača njegove poskuse dvorjenja, zato laže, ponareja izvide, spletkari in meče kolegom polena pod noge. Da bi se dokopal do svojih ciljev, je pripravljen storiti prav vse. To ga pripelje do sodelovanja z vodjem narkomafije, za katerega opravlja nezakonite abortuse.

»Čeprav ima film kar nekaj mučnih prizorov, je v njem tudi precej dobrega humorja in je zelo gledljiv. Morda smo storili napako, ko smo v napovedniku filma v ospredje postavili šokantne in grobe prizore, morda bi morali ustvariti neko ravnovesje. Vendar smo imeli zelo malo časa, in pravzaprav gre za prvi takšen film na Hrvaškem. Res je, da ljudje pri nekaterih prizorih odvrnejo pogled, vendar mi je večina po ogledu dejala: ‘Film je resnično oduren, vendar je odličen.’» (Branko Schmidt)

Branko Schmidt
Rojen leta 1957 v Osijeku. Kratek čas je študiral ekonomijo, nato pa se je vpisal na filmsko in TV-režijo na zagrebški Akademiji dramske umetnosti. Že s prvim filmom Sokol ga ni imel rad je leta 1988 osvojil nagrado za najboljšega debitanta v Pulju. Od tedaj je posnel številne drame, dokumentarce in otroško TV-serijo.

filmografija (izbor)
1981 Rano sazrijevanje Marka Kovača (TV)
1982 Hildegard (TV)
1988 Sokol ga nije volio (Sokol Did Not Love Him/Sokol ga ni imel rad)
1991 Đuka Begović (Evil Blood)
1994 Vukovar se vraća kući (Vukovar: The Way Home)
1997 Božić u Beču (Christmas in Vienna)
2001 Kraljica noći (Queen of the Night)
2005 Put Lubenica (The Melon Route/Pot lubenic)
2009 Metastaze (Metastases/Metastaze)
2012 Ljudožder vegetarijanac (Cannibal Vegetarian/Ljudožerec vegetarijanec)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Proxima Proxima

Alice Winocour

ponedeljek, 10. 08. 2020 / 18:30 / Dvorana

Sarah je astronavtka pri Evropski vesoljski agenciji in samska mati osemletne Stelle. Ko jo izberejo v ekipo, ki bo poletela na enoletno misijo v vesolje, mora začeti naporno urjenje, predvsem pa se pripraviti na ločitev od ljubljene hčerke.

Novo na sporedu

Medena dežela Medena zemja

Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

ponedeljek, 10. 08. 2020 / 21:00 / Dvorana

Film, v katerem odročna makedonska vasica postane mikrokozmos sodobnega sveta, je portret krhkega ravnovesja med človekom in naravo, pogled v hitro izginjajoči način življenja ter poklon trdoživosti, življenjski energiji in optimizmu neke ženske.

Zadnjič

Zlata rokavica Der goldene Handschuh

Fatih Akin

torek, 11. 08. 2020 / 21:00 / Dvorana

Fatih Akin (Z glavo skozi zid, Kuhinja z dušo, Obupana) ustvari srh zbujajoči portret zloglasnega serijskega morilca Fritza Honke, ki je v sedemdesetih letih sejal grozo in strah po hamburški rdeči četrti.