Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odprto še 06:25, tel: 01 239 22 17).

Ljudožerec vegetarijanec Ljudožder vegetarijanac

Branko Schmidt / Hrvaška / 2012 / 91 min

Drugi del Schmidtove trilogije o patologiji hrvaške družbe. Triler o kriminalu v hrvaškem zdravstvu. Neprijeten, provokativen, toda za hrvaško javnost katarzičen film.

režija Branko Schmidt, scenarij Branko Schmidt, Ivo Balenović (roman), fotografija Dragan Ruljančić, montaža Vesna Lažeta, Hrvoje Mršić, igrajo Rene Bitorajac (Danko Babić), Zrinka Cvitešić, Nataša Janjić, Leon Lučev, Mustafa Nadarević, Slaven Knezović, Darija Lorenci, Ksenija Pajić, Zdenko Jelčić, Ljubomir Kerekeš, Ksenija Marinković, Melita Matijević

festivali, nagrade Moskva 2012, Pulj2012

IMDb

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

Drugi del Schmidtove trilogije o patologiji hrvaške družbe. Triler o kriminalu v hrvaškem zdravstvu. Neprijeten, provokativen, toda za hrvaško javnost katarzičen film.

Danko Babić je uspešen ginekolog, cenjen strokovnjak, zaposlen v vodilni zagrebški ginekološki kliniki. Je neverjetno ambiciozen, podkupljiv, nemoralen in povezan z najglobljim zagrebškim podzemljem. Razočaran je, ker je bil na vodilni položaj namesto njega postavljen njegov kolega dr. Bantić in ker čedna stažistka Lovrićka grobo zavrača njegove poskuse dvorjenja, zato laže, ponareja izvide, spletkari in meče kolegom polena pod noge. Da bi se dokopal do svojih ciljev, je pripravljen storiti prav vse. To ga pripelje do sodelovanja z vodjem narkomafije, za katerega opravlja nezakonite abortuse.

»Čeprav ima film kar nekaj mučnih prizorov, je v njem tudi precej dobrega humorja in je zelo gledljiv. Morda smo storili napako, ko smo v napovedniku filma v ospredje postavili šokantne in grobe prizore, morda bi morali ustvariti neko ravnovesje. Vendar smo imeli zelo malo časa, in pravzaprav gre za prvi takšen film na Hrvaškem. Res je, da ljudje pri nekaterih prizorih odvrnejo pogled, vendar mi je večina po ogledu dejala: ‘Film je resnično oduren, vendar je odličen.’» (Branko Schmidt)

Branko Schmidt
Rojen leta 1957 v Osijeku. Kratek čas je študiral ekonomijo, nato pa se je vpisal na filmsko in TV-režijo na zagrebški Akademiji dramske umetnosti. Že s prvim filmom Sokol ga ni imel rad je leta 1988 osvojil nagrado za najboljšega debitanta v Pulju. Od tedaj je posnel številne drame, dokumentarce in otroško TV-serijo.

filmografija (izbor)
1981 Rano sazrijevanje Marka Kovača (TV)
1982 Hildegard (TV)
1988 Sokol ga nije volio (Sokol Did Not Love Him/Sokol ga ni imel rad)
1991 Đuka Begović (Evil Blood)
1994 Vukovar se vraća kući (Vukovar: The Way Home)
1997 Božić u Beču (Christmas in Vienna)
2001 Kraljica noći (Queen of the Night)
2005 Put Lubenica (The Melon Route/Pot lubenic)
2009 Metastaze (Metastases/Metastaze)
2012 Ljudožder vegetarijanac (Cannibal Vegetarian/Ljudožerec vegetarijanec)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Posvečeno

Pasolini Pasolini

Abel Ferrara

ponedeljek, 18. 11. 2019 / 15:00 / Dvorana

Abel Ferrara in Willem Dafoe si zamišljata zadnji dan v življenju vizionarskega in provokativnega umetnika Pasolinija, pri čemer prepleteta podrobno raziskane biografske podatke z uprizoritvami odlomkov iz njegovih zadnjih dveh nedokončanih del.

LIFFe / Panorama

Božanska ljubezen Divino amor

Gabriel Mascaro

ponedeljek, 18. 11. 2019 / 17:00 / Dvorana

Drama z znanstvenofantastičnim pridihom, futuristični evangelij o ljubosumju, božjem strahospoštovanju in brezpogojni veri, ki rojeva čudeže.

LIFFe / Perspektive

Naše matere Nuestras madres

César Díaz

ponedeljek, 18. 11. 2019 / 19:00 / Dvorana

Film o travmatičnem poglavju novejše gvatemalske zgodovine, zaradi katerega se dve desetletji po koncu državljanske vojne številni Gvatemalci še vedno borijo z globoko bolečino.