Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odprto še 03:53, tel: 01 239 22 17).

Lesk dneva Der Glanz des Tages

Tizza Covi, Rainer Frimmel / Avstrija / 2012 / 90 min

režija Tizza Covi, Rainer Frimmel, scenarij Tizza Covi, Rainer Frimmel, Xaver Bayer, fotografija Rainer Frimmel, montaža Tizza Covi, Emily Artman, igrajo Philipp Hochmair (Philipp), Walter Saabel (Walter), Vitali Leonti (Victor)

festivali, nagrade Locarno 2012 (nagrada za najboljšega igralca), Reykjavik 2012, Solun 2012, Buenos Aires 2013

IMDb

Režiserja Tizza Covi in Rainer Frimmel v delno improviziranem neodvisnem filmu soočita dva koncepta svobode, identitete in filmske igre.

Philipp je mlad in uspešen igralec v gledališčih na Dunaju in v Hamburgu. Njegovo življenje je sestavljeno iz nenehnega učenja novih tekstov, vaj in predstav, tako da postopoma izgublja stik s stvarnostjo vsakdanjega življenja. Kmalu spozna starejšega cirkusanta Walterja, ki je pravzaprav njegov stric, a se prej nista še nikoli srečala. Walter spremlja Philippa na njegovi poti med Hamburgom in Dunajem, spi na njegovem kavču ter skrbi za sosedove otroke. A medtem ko Phillip vsak dan prebiva v domišljijskem svetu, hoče Walter v jeseni svojega življenja storiti ravno nasprotno – poravnati račune v resničnem svetu.

»Na odru je vse drugače v primerjavi z zakulisjem. To se lahko prenese tudi na človeški vsakdan – ko se pretvarjamo, da smo, kar nismo. To protislovje, ta pogled v zakulisje, naju zanima pri ustvarjanju vseh filmov: ljudje, ki na odru poustvarjajo nekaj popolnoma drugačnega in ljudje v cirkuški areni, in nekako to velja za vsakogar.«
– Tizza Covi

Tizza Covi
Rojena leta 1971 v Bolzanu, Italija. Preden je začela študirati fotografijo na Dunaju, je živela v Parizu in Berlinu, po končanem študiju pa je delala v Rimu kot fotografinja.

Rainer Frimmel
Rojen leta 1971 na Dunaju, Avstrija, kjer je prav tako študiral fotografijo. Za fotografska dela je prejel štipendije v Rimu, Parizu in New Yorku.

Tizza Covi in Rainer Frimmel skupaj ustvarjata v fotografiji, gledališču in filmu. Leta 2002 sta ustanovila produkcijsko podjetje Vento Film, v katerem snemata in izdajata svoje filme.

filmografija (skupna)
2001 Das ist alles (That’s All) (dokumentarni/documentary)
2005 Babooska (dokumentarni/documentary)
2009 La pivellina (La Pivellina/Punčka)
2012 Der Glanz des Tages (The Shine of Day/Lesk dneva)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Se vidiva v petek, Robinson À vendredi, Robinson

Mitra Farahani

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 18:45 / Dvorana

Jean-Luc Godard in Ebrahim Golestan, dva ključna predstavnika filmske zgodovine, pripadata isti generaciji, vendar se v svojih dolgih življenjih nista nikoli srečala. S pobudo za srečanje je Godardu pred nekaj leti pisala iranska filmska ustvarjalka, umetnica in producentka Mitra Farahani.

Čuden način življenja Strange Way of Life

Pedro Almodóvar

ponedeljek, 04. 12. 2023 / 21:00 / Dvorana

Pedro Almodóvar v svoji najnovejši kratkometražni »kaprici« ponudi odgovor na vprašanje iz Gore Brokeback: »Kaj pa naj bi dva moška počela skupaj na ranču?«

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.