Danes je blagajna odprta od 14:00 do 20:30 (odpre se čez 07:15).

Labodji spev Swan Song

Todd Stephens / ZDA / 2021 / 105 min / angleščina

Komično, grenko-sladko iskanje izgubljene življenjske iskrice s sijajnim Udom Kierom v glavni vlogi.

režija Todd Stephens, scenarij Todd Stephens, fotografija Jackson Warner Lewis, glasba Chris Stephens, montaža Spencer Schilly, Santiago Figueira W., igrajo Udo Kier (Pat Pitsenbarger), Jennifer Coolidge (Dee Dee Dale), Linda Evans (Rita Parker Sloan), Michael Urie (Dustin), Roshon Thomas (Shaundell), Ira Hawkins (Eunice), Annie Kitral (Gertie), Tom Bloom (Shanrock), Eric Eisenbrey (David), Dave Sorboro (Josiah), Bryant Carroll (Lyle), Catherine L. Albers (Janie), Shanessa Sweeney (Ro Ro), Ray Perrin (Scottie)

festivali, nagrade South by Southwest 2021, New York LGBT Film Festival 2021 (nagrada občinstva), Cleveland 2021, Helsinki 2021, Zürich 2021, Brisbane 2021

Pat Pitsenbarger je bil nekoč eden najboljših frizerjev v Ohiu, a zdaj so dnevi slave daleč za njim. Nekega dne ga doseže novica, da si je ena njegovih nekdanjih strank pred smrtjo zaželela, naj ji prav on posthumno uredi njeno zadnjo pričesko. Pat se takoj odpravi na vznemirljivo pot, na kateri se mora soočiti z duhovi lastne preteklosti, a tudi nakupiti vse potebne lepotilne izdelke za nenavadno nalogo. Tudi za slovitega frizerja je to še zadnja velika zabava, preden svoje škarje dokončno postavi v kot.

»Labodji spev je ljubezensko pismo hitro izginjajoči ‘gejevski kulturi’ Amerike. Ko danes bolj sprejemljivo postaja biti kvir, se nekdaj živahna skupnost hitro zliva s preostalo družbo. /…/ Posvečen je vsem pozabljenim zavzetim cvetličarjem in frizerjem, ki so zgradili gejevsko skupnost in utrli pot pravicam, ki se jih številni danes oklepamo. Predvsem mi pomeni film o spoznanju, da nikoli ni prepozno za novo življenje.« (Todd Stephens)

Todd Stephens
Rojen v mestu Sandusky (Ohio, ZDA), kjer se dogaja večina njegovih filmov. Njegove zgodbe praviloma prikazujejo življenje pripadnikov LGBT-skupnosti. Uveljavil se je kot scenarist najstniške komedije Edge of Seventeen (1998). Prvenec Gypsy 83 je posnel leta 2001, najbolj pa je znan po gejevski komediji Še en gejevski film, ki mu je sledilo nadaljevanje Še en gejevski del: Podivjani geji.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Zbudi me Zbudi me

Marko Šantić

četrtek, 25. 04. 2024 / 15:00 / Dvorana

Nadvse aktualna zgodba o ksenofobiji, kolektivni izgubi spomina in iskanju novih začetkov. Dobitnik petih vesen na zadnjem Festivalu slovenskega filma, tudi za najboljši celovečerec.

Radikal Radical

Christopher Zalla

četrtek, 25. 04. 2024 / 17:00 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

četrtek, 25. 04. 2024 / 18:30 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.