Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:30 (odpre se čez 06:27).
Kinobalon/Kinobalon na LIFFu 2011

Kuki se vrača Kuky se vrací

Jan Svěrák / Češka, Danska / 2010 / 95 min / podnapisi, češčina / 7+

režija in scenarij Jan Svěrák, fotografija Vladimír Smutný in Mark Bliss, glasba Michal Novinski, montaža Alois Fišárek, producenta Jan Svěrák in Eric Abraham, produkcija Biograf Jan Sverak, Ceská Televize, Phoenix Film Investments, igrajo Zdeněk Svěrák (Hergot),  Ondřej Svěrák (Kuki, Ondra), Jiří Macháček (Anuška), Pavel Liška (Rohanek), Petr Čtvrtníček, Oldřich Kaiser, Kristýna Fuitová

festivali, nagrade Češki lev 2011 za najboljšo montažo, zvok in glasbo; posebna nagrada žirije v Karlovih Varih 2010; posebna omemba žirije na festivalu Kristiansand 2011

IMDb Uradna stran

Izvirna družinska pustolovščina, kjer glavno vlogo prevzamejo junaki iz otroških fantazijskih svetov. Film z oskarjem nagrajenega režiserja Jana Svěráka, ki  domišljeno povezuje igrani in lutkovni film.

zgodba
Šestletni Ondra se mora zaradi astme posloviti od najljubšega, toda žal starega in prašnega plišastega medvedka Kukija. Kukija bi na smetišču skorajda zmleli skupaj z ostalimi odpadki, ko nenadoma oživi in pobegne v skrivnostni gozd. Ljubek Kuki je naiven, v gozdu pa mrgoli nevarnih bitij, zato potrebuje pomoč gozdnega čuvaja Hergota. Žal ima tudi on sovražnike v gozdu – zlonamerni Anuška načrtuje prevzem gozda in skuša ostale prebivalce prepričati, da dobrosrčni Hergot ne zmore biti čuvaj gozda.

Pripravili smo gradivo za učitelje in starše Kuki se vrača. Gradivo prinaša več zanimivosti o filmu ter izhodišča za pogovore in dejavnosti ob ogledu.

iz prve roke
»Ime Kuki mi je verjetno všeč, ker izhaja iz češke besede »gledati« (koukat), ogledovati si svet okoli sebe. Kuki ima velike oči in skozi njega lahko opazujemo svet gozdnih bitij. To mi je bilo všeč.«
– Jan Svěrák, režiser

o avtorju
Rojen leta 1965 v Žatecu na Češkem. Diplomiral je na praški FAMU iz dokumentarne režije. Že v času študija je postal opažen, zahvaljujoč dokumentarcu Ropaci, za katerega je prejel študentskega oskarja (1988). Mednarodno slavo mu je prinesla tragikomedija Kolja, za katero je prejel oskarja za najboljši tujejezični film. V svoji filmski karieri se loteva zelo različnih žanrov.

Dodatna gradiva

Kinobalon na LIFFu 2011


Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša tudi številne druge ugodnosti.

Aktualno

FeKK VR kino: Sobe

petek, 23. 08. 2019

Vse od sedentizma (življenje večinoma na enem mestu) je človeštvo ustvarjalo zaprte in strogo urejene sobe. Te olajšajo zadovoljevanje človeških gonov in tako zagotavljajo podstat naše kulture. Sobe vas bodo posrkale v pet intimnih realnosti. Pripoved se antropološko posveča arhaičnim procesom sob in opazuje njihov dramatičen fizični razvoj.

Vzhodno od raja: Animacija (2019) Vzhodno od raja: Animacija (2019)

razno

petek, 23. 08. 2019 / 16:30 / Dvorana

Program kratkih filmov z Vzhoda.

Beli vran The White Crow

Ralph Fiennes

petek, 23. 08. 2019 / 19:00 / Dvorana

Biografska drama o ključnem trenutku v življenju mladega Rudolfa Nurejeva, ki jo britanski igralec Ralph Fiennes zrežira kot preplet globokega poklona velikemu baletniku in napetega trilerja iz obdobja hladne vojne.