Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odpre se čez 05:00).
LIFFe 2019

Evropa na kratko, 1. sklop (2019) Evropa na kratko, 1. sklop (2019)

razno / 93 min

Tekmovalni program

Avenija Patision Leoforos Patision
Grčija, 2018
režija
Thanasis Neofotistos
scenarij Thanasis Neofotistos
fotografija Yannis Fotou
igrata
Marina Symeou, Konstantina Koutsonasiou
dolžina 13′

Yannijeva mama je na poti na avdicijo za vlogo Shakespearjeve Viole, ko ugotovi, da je njen sin ostal sam doma. Skozi številne telefonske klice si prizadeva uskladiti svoje najpomembnejše življenjske vloge, in to med prečkanjem najbolj kontroverznega dela Aten, avenije Patision.

Brez naslova (zažgana guma na asfaltu, 2018) Untitled (burned rubber on asphalt, 2018)
Finska, 2018
režija Tinja Ruusuvuori
scenarij Tinja Ruusuvuori
fotografija Pietari Peltola
dolžina 20′

V oddaljeni norveški vasici ceste burijo duhove. Film Brez naslova se – z dobro mero humorja – nameni raziskati srhljiv fenomen: skrivnostne sledove gum na cestiščih. Režiserka Tinja Ruusuvuori se ogne vzorcem klasičnega dokumentarca ter ustvari ironično in nadrealistično delo, ki se dotakne tudi vprašanj človečnosti.

Potop
Slovenija, 2019
režija Kristijan Krajnčan
scenarij Kristijan Krajnčan
fotografija
Lev Predan Kowarski
igrata Matej Puc, Žigan Krajnčan
dolžina 15′

Po daljši očetovi odsotnosti sin poskuša najti izgubljeno bližino na izletu v družinsko gorsko kočo. Bolj ko se trudi, bolj se zdi oče hladen in nedostopen. Ko sončen dan nepričakovano prekine močno deževje, sina zaskrbi, da je to povezano z očetom. Bo zbral dovolj moči, da bo še pred potopom spregledal resnico?

Mačji dnevi Neko no Hi
Nemčija, 2018
režija Jon Frickey
scenarij
Jon Frickey
animacija
Jon Frickey
dolžina 11′

Ko Jiro nenadoma izgubi apetit in željo po palačinkah, postane njegovemu očetu jasno, da je s sinom nekaj narobe. Zdravnica hitro najde razlog: Jijo ima mačjo gripo. Resda je ta nenevarna in predvideno okrevanje hitro, a kljub temu ni vse v najlepšem redu. Mar ne zbolevajo mačke za mačjo gripo? Ilustrator Jon Frickey skozi preplet čudovitih abstraktnih podob in z izjemnim občutkom za detajle naniza nevsakdanjo, a obenem domačno zgodbo.

Eksces bo naša odrešitev Excess Will Save Us
Švedska, Francija, 2019
režija Morgane Dziurla-Petit
scenarij Morgane Dziurla-Petit
fotografija Filip Lyman
dolžina 14′

Francosko mestece nima kina, lekarne ali frizerja, dobi pa svojo teroristično grožnjo, ki med domačini sproži preplah in razkrije globoko zakoreninjene psihoze. Tragikomičen preplet nesporazumov, zasedba nezanesljivih pričevalcev, navdušenje in dvoličnost se stopnjujejo v zabavno in strašljivo zrcalo skrajne desnice. 

Sodobno gibanje Mudanza contemporánea
Španija, 2019
režija Teo Guillem
scenarij Teo Guillem
fotografija Teo Guillem
dolžina 20′

Naslanjači, podplati, jogiji, moči, roke, spomini, plastika. Množica predmetov oživi, zapleše in se zavrti v bizarni koreografiji.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Kinobalon / Razprodano

Slavna medvedja zasedba Sicilije La fameuse invasion des ours en Sicile

Lorenzo Mattotti

četrtek, 09. 07. 2020 / 10:00 / Dvorana

Za tiste, ki imajo radi smeh, solze, legende in dogodivščine, Gedeone, pripovedovalec in glasbenik, princ komedije dell’arte ter deklica Almerina, pripovedujeta zgodbo …

Ema Ema

Pablo Larraín

četrtek, 09. 07. 2020 / 15:15 / Dvorana

Pablo Larraín prvič obrne pogled v mlado generacijo današnjega Čila in ustvari nepozaben portret plesalke reggaetona, ki se hoče svobodno gibati skozi svet. Film, poln fluorescentnih barv in energičnih urbanih ritmov, je zgodba o umetnosti, poželenju in sodobni družini.

Konje krast Ut og stjæle hester

Hans Petter Moland

četrtek, 09. 07. 2020 / 18:15 / Dvorana

Vizualno razkošna, v mogočno norveško divjino postavljena ekranizacija istoimenske uspešnice norveškega pisatelja Pera Pettersona raziskuje teme krivde, odgovornosti in tistih na videz nepomembnih dogodkov, ki za vedno zaznamujejo naša življenja.