Danes je blagajna odprta od 15:15 do 20:30 (odpre se čez 08:42).
5. Kinotrip

Kinotripčič – program kratkih filmov (2020) Kinotripčič – program kratkih filmov (2020)

razno / razno, ZDA, Palestina / 2019 / 90 min / poljščina, angleščina, arabščina, francoščina

Naj te film odpelje­ na kratko, a sladko!

Letošnji Kinotripčič predstavlja raznolike in inovativne filme, ki so polni smeha in zabave, odpirajo pa tudi globlje teme, kot so droge, politični zapleti in problematike družbenih omrežij. Program uvede izredno »tripi« animacija, ki preskoči v metafilmski mokumentarec o nenavadnih kultih in nadutih filmskih ekipah, nas nato odpelje do mladih nogometnih navdušencev iz Palestine ter noro smešnih in seksi dolgodlakih volkov. Na koncu pa boste plesali celo z zombiji in kritizirali tehnološko revolucijo! Filmi obljubljajo topel občutek v srcu, dobro glasbo v ušesih, divje podobe za oči in usta, polna smeha!

Program:

Acid Rain
Acid Rain, Tomek Popakul, Poljska, 2019, 24 min

Nekdanja članica kulta prvič sliši glasbo
Former Cult Member Hears Music For The First Time, Kristoffer Borgli, Norveška/ZDA, 2019, 12 min

Maradonove noge
Maradona’s legs/Ijrain Maradona, Firas Khoury, Nemčija/Palestina, 2019, 20 min

Toomas pod dolino divjih volkov
Toomas teispool metsikute huntide orgu / Toomas Beneath the Valley of the Wild Wolves, Chintis Lundgren, Draško Ivezić, Estonija/Hrvaška/Francija, 2019, 18 min

Zombiji
Zombies, Baloji, Kongo/Belgija, 2019, 16 min

V sodelovanju z Društvom Kraken in festivalom Fekk.

 

torek, 22. 09. 2020

Filmski program 5. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip

Skladno z novimi vladnimi ukrepi so od 16. oktobra 2020 vse projekcije odpovedane. Za več o nadaljnji poti Kinotripove filmske jadrnice spremljajte Kinotripovo spletno stran in družbena omrežja.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Blizu Close

Lukas Dhont

ponedeljek, 27. 03. 2023 / 16:15 / Dvorana

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.

Zadnjič

Ia EO

Jerzy Skolimowski

ponedeljek, 27. 03. 2023 / 18:30 / Dvorana

Najmlajši osemdesetletnik Jerzy Skolimowski postavi gledalca v kožuh svojega štirinožnega protagonista ter ustvari vizualno izviren in globoko pretresljiv pogled na sodobno Evropo. Ia je osvojil nagrado žirije na zadnjem festivalu v Cannesu ter se uvrstil na številne sezname najboljših filmov leta. Nominacija za oskarja za najboljši mednarodni film!

Ljubezni Patricie Highsmith Loving Highsmith

Eva Vitija

ponedeljek, 27. 03. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Film, temelječ na pisateljičinih osebnih zapisih ter pričevanjih njenih ljubimk in družine, odstira nov pogled na življenje in delo slovite avtorice psiholoških trilerjev.