Danes je blagajna odprta od 16:00 do 20:30 (za danes zaprto).
Predpremiera na Liffu 2018

Kapitan Morten in kraljica pajkov Captain Morten and the Spider Queen

Kaspar Jancis, Henry Nicholson, Riho Unt / Estonija, Velika Britanija, Belgija, Irska / 2018 / 76 min / podnapisi, angleščina / 7+

Pomorska dogodivščina v pomanjšanem svetu žuželk.

režija Kaspar Jancis, Henry Nicholson, scenarij Kaspar Jancis, Mike Horelick , animacija Märt Kivi, Sam Turner, glasba Pierre Yves Drapeau, producenti Arvo Nuut, Kerdi Oengo, Andrus Raudsalu, produkcija Nukufilm, Áras Telegael idr., distribucija Fivia - VOJNIK

festivali, nagrade Annecy 2018, Animafest 2018, Cardiff 2018, New Horizons 2018

IMDb

zgodba
Desetletni deček Morten živi v obalnem kraju. Oče je kapitan ladje Vix in pogosto na poti, mama pa se je, kot pravi Mortenov oče, spremenila v pingvina. Morten razume, da to ne more biti res. Sam je zagrizen izdelovalec ladjic, z Elisabeth pa pripravljata tudi predstavo. V predstavi nastopajoči ščurek s čudežnim prahom Mortena pomotoma pomanjša in naenkrat postane kapitan svoje ladjice, ki pluje po poplavljeni kavarni. Tu se sreča s skrivnostno kraljico pajkov in drugimi čarobnimi žuželkami, ki prevzamejo ladjo v svoje roke …

iz prve roke
»Osrednje sporočilo filma je, da moramo slediti svojim sanjam, ne glede na preizkušnje in skušnjave na poti. /…/ Obožujem Kafkovo Preobrazbo. Ko sem bil najstnik, je ta knjiga močno vplivala name. Celo nekaj punkrockovskih pesmi sem napisal o tem, kako je biti žuželka. Motiv človeka, ki postane žuželka, me vse od tedaj navdihuje. Žuželke lahko najdete v vseh mojih filmih in obljubim, da bom obdržal to tradicijo. Ne sprašujete me, zakaj!«
– Kaspar Jancis

portret avtorjev
Kaspar Jancis je bil rojen leta 1975 v Talinu, Estonija. Deluje kot glasbenik, animator in režiser. Animacijo je študiral na Umetniški in medijski fakulteti v Turkuju na Finskem.

Henry Nicholson že več kot deset let dela kot medijski tehnik v številnih produkcijah doma in po svetu. Nazadnje je sodeloval pri animiranju Jamskega človeka (Early Man, Nick Park) v studiu Aardman. Sodeluje tudi pri tv-produkciji, reklamah in glasbenih spotih.

filmografija
Kaspar Jancis
2002 Weitzenbergi tänav (kratki)
2004 Frank ja Wendy (Frank in Wendy)
2009 Krokodill (kratki)
2012 Villa Antropoff (kratki)
2016 Piano (kratki))
2018 Kapitan Morten in kraljica pajkov (Captain Morten and the Spider Queen)

Henry Nicholson
2018 Kapitan Morten in kraljica pajkov (Captain Morten and the Spider Queen)

petek, 04. 01. 2019

11. festival Bobri

Družinski filmski program na Bobrih od 19. januarja do 8. februarja v Kinodvoru. Prevzem brezplačnih vstopnic za vse predstave bo v soboto, 12. januarja.

ponedeljek, 29. 10. 2018

Kinobalon na 29. LIFFu

Jubilejna 10. edicija Kinobalona na LIFFu znova prinaša najboljše filme zadnjega leta s pomembnih festivalov. Večina med njimi bo na ogled le v času festivala.

od 7. do 18. novembra 2018

Kinobalon na LIFFu 2018 za šole in vrtce

Filmi z vsega sveta, le v času festivala LIFFe med 7. in 18. novembrom! Še nekaj prostih mest za šole in vrtce.

MOL generacije 2019: Prijava za 3. razrede

Brezplačen filmsko-vzgojni program za učence 3. razredov v Mestni občini Ljubljana. Prijave za koledarsko leto 2019.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša tudi številne druge ugodnosti.

Aktualno

FeKK MIX + Kratki rezi FeKK MIX + Kratki rezi

razno

ponedeljek, 19. 08. 2019 / 20:30 / Dvorana

Festivalsko otvoritev bo zaznamoval program izbranih filmov iz različnih festivalskih sekcij, ki ga bo zaokrožila premiera omnibusa Kratki rezi.

Slon kolesari po svetu Slon kolesari po svetu

razno

torek, 20. 08. 2019 / 10:00 / Dvorana

Sedem likovno raznolikih animiranih filmov z nežno pripovedjo. Tudi za najmlajše, ki gredo prvič v kino.

FeKK VR kino: Točka pobega

torek, 20. 08. 2019

Nocoj si bomo pred otvoritvijo ogledali razstavo obetavne umetnice Carlotte Carlsen. Medtem ko se dve punci norčujeta iz njenega dela, pomemben kupec Karl-Heinz Sutheheim nepotrpežljivo čaka – le zakaj umetnica zamuja? Zataknila se je doma, ker se je nenapovedano pojavil njen bivši fant Raul. Njun prepir doseže vrhunec, ko v zakotni ulici dva roparja, ki bežita pred policijo, v Carlottinem oknu vidita vstopnico za svobodo.