Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odprto še 06:28, tel: 01 239 22 17).

Kaj vidimo, ko se ozremo v nebo? Ras vkhedavt, rodesac cas vukurebt?

Alexandre Koberidze / Gruzija, Nemčija / 2021 / 148 min / gruzijščina

Topla, duhovita, ekscentrična sodobna filmska pravljica o ljubezni na prvi pogled, nogometu in potepuškem psu s fantastičnim zapletom.

režija Alexandre Koberidze, scenarij Alexandre Koberidze, fotografija Faraz Fesharaki, montaža Alexandre Koberidze, igrajo Giorgi Bochorishvili (Giorgi), Ani Karseladze (Lisa), Oliko Barbakadze (Lisa), Giorgi Ambroladze (Giorgi), Vakhtang Fanchulidze (lastnik kavarne)

festivali, nagrade Berlinale 2021 (nagrada FIPRESCI), Pesaro 2021 (posebna omemba), Fünf Seen 2021, IndieLisboa 2021, Transilvanija 2021

Farmacevtka Lisa in nogometaš Giorgi se zaletita eden v drugega pred šolskimi vrati v gruzijskem mestu Kutaisi. Na prvi pogled se zaljubita in se dogovorita za zmenek, ne da bi se sploh predstavila. A usoda ima zanju drugačne načrte: čez noč ju doleti prekletstvo in zjutraj se zbudita kot popolnoma drugačni osebi. Njuno medsebojno iskanje na slepo v objemu starodavnega mesta, ki čudežno oživi pred našimi očmi, spremljajo nostalgična nogometna himna Čarobne noči Gianne Nannini in nagajivo poigravanje s filmskimi izraznimi sredstvi, ki občinstvo vabijo k aktivnemu gledanju filma.

»Neke noči, v poznih urah, sem se spraševal, kakšne filme želim ustvarjati. Odločil sem se, da bo nekaj mojih naslednjih filmov pravljičnih. Prebral sem veliko pravljic, nato pa začel pisati scenarij za film. Ob obsežnem branju pravljic spoznate, da se vse lahko zgodi in se počutite veliko bolj svobodne. Je lepo sredstvo za razmislek o folklori kot o nečem, kar te razbremeni omejitev upoštevanja pravil realnosti.« (Alexandre Koberidze)

Alexandre Koberidze
Rojen leta 1984 v Tbilisiju ter tam študiral mikroekonomijo in filmsko produkcijo, nato pa se je preselil v Berlin, kjer je na Nemški akademiji za film in televizijo študiral filmsko režijo. Pred filmom Kaj vidimo, ko se ozremo v nebo? je posnel več kratkih filmov in celovečerni prvenec Naj nikoli več ne bo poletje, ki je osvojil vrsto festivalskih nagrad.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 23. 06. 2024 / 14:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.

Vrvež v moji glavi 2 Inside Out 2

Kelsey Mann

nedelja, 23. 06. 2024 / 16:50 / Dvorana

Naredimo prostor za nova čustva. Nadaljevanje animirane uspešnice Vrvež v moji glavi.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 23. 06. 2024 / 18:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.