Danes je blagajna odprta od 16:00 do 20:30 (odpre se čez 09:40).

Projekcije filma

sobota, 14. 09. 2019 / 16:00 / Dvorana

Kinobalon / Premiera

v Kinobalonu od 14. septembra 2019

Jaz sem William Jeg er William

Jonas Elmer / Danska / 2017 / 83 min / podnapisi, danščina / 8+

Projekcije filma

sobota, 14. 09. 2019 / 16:00 / Dvorana

Kinobalon / Premiera

William je veder deček, ki najde svojo pot. Film z veliko mero vedrine, humorja in razumevanjem otroške perspektive. 

režija Jonas Elmer, scenarij Kim Fupz Aakeson, fotografija Eric Kress, montaža Peter Winther, glasba Halfdan E, igrajo Alexander Magnússon, Rasmus Bjerg, Stinne Henriksen, Amina Arrakha, Niels Martin Eriksen , producenta Jakob Kirstein Høgel, Stine Meldgaard Madsen, distribucija FIVIA – Vojnik

festivali, nagrade Glavna nagrada za najboljši film in nagrada ECFA – Ale Kino!, Poznan. Nagrada ECFA – BUFF, Malmö. Nagrada za najboljši film za otroke - Filem'on, Bruselj. Nagrada za najboljši film v kategoriji 8+ - Lukas, Frankfurt. Nagrada ECFA – Oulu.

IMDb

zgodba
10-letni William se preseli v novo sosesko, v novo šolo. Odslej bo zaradi težkih razmer doma živel pri neurejenem in hecnem stricu Nielsu, ki kocka, prekupčuje in se pritožuje nad svetom. V novi šoli prevzetni Martin s svojo klapo Williama izsiljuje za denar. Deček začne sprehajati gangsterjevega psa rotvajlerja, da bi z denarjem pomagal tako sebi kot zadolženemu stricu. William postopno dozori in pridobi samozavest, da se postavi zase. Spoprijatelji se tudi z deklico Violo in uspe najti stik z bolno mamo. Prav tako se spreminja njegov stric, ki počasi prevzema novo vlogo skrbnika.

kritike
»Iz ožjega seznama izstopajočih filmskih naslovov je žirija izbrala ta zabaven, nesentimentalen in na trenutke izjemno smešen film, v katerem se glavni lik razvija od ne preveč pogumnega dečka do fanta, ki premaga svoje negotovosti, občutke osamljenosti in najde svoje mesto v svetu. Angažirana zgodba, nekateri presunljivi vizualni elementi in izstopajoča igra glavnega igralca Alexandra Magnussona so nas prepričali, da nagrado ECFA za najboljši film podelimo filmu Jaz sem William
– ECFA žirija, BUFF – Malmö

»Veder, navdihujoč, živahen in zelo prijeten film, v katerem se vsakdo nauči eno ali dve stvari o sebi.«
– Filmski festival Discovery, Škotska

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša tudi številne druge ugodnosti.

Aktualno

Bilo je nekoč … v Hollywoodu Once Upon a Time … in Hollywood

Quentin Tarantino

ponedeljek, 19. 08. 2019 / 17:00 / Dvorana

Najnovejši film Quentina Tarantina je poklon zadnjim trenutkom hollywoodske zlate dobe in režiserjevo najbolj osebno delo doslej. Eden najtežje pričakovanih filmov nedavnega festivala v Cannesu.

FeKK MIX + Kratki rezi FeKK MIX + Kratki rezi

razno

ponedeljek, 19. 08. 2019 / 20:30 / Dvorana

Festivalsko otvoritev bo zaznamoval program izbranih filmov iz različnih festivalskih sekcij, ki ga bo zaokrožila premiera omnibusa Kratki rezi.

Slon kolesari po svetu Slon kolesari po svetu

razno

torek, 20. 08. 2019 / 10:00 / Dvorana

Sedem likovno raznolikih animiranih filmov z nežno pripovedjo. Tudi za najmlajše, ki gredo prvič v kino.