Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:00 (odprto še 35 minut, tel: 01 239 22 17).

Jama La cueva

Alfredo Montero / Španija / 2014 / 80 min / španščina

Tresoče se kamere, klavstrofobično ozračje in kričanje iz dna grla: napeta grozljivka v tradiciji sodobnega španskega hororja.

režija Alfredo Montero, scenarij Javier Gullón, Alfredo Montero, fotografija Alfredo Montero, glasba Carlos Goni, montaža Alfredo Montero, Nacho Ruiz Capillas, igrajo Marcos Ortiz, Marta Castellote, Jorge Páez, Eva Garcia, Xoel Fernández

festivali, nagrade Rotterdam 2014, Malaga 2014 (nagradi za najboljšo igralko in igralca)

IMDb

Formentera, otok v španskem Sredozemlju. Nebeške peščene plaže, kristalno čisto morje, neokrnjena narava. Pet prijateljev začenja počitnice svojega življenja, zapolnjene z nenehnim žuriranjem in adrenalinskimi dogodivščinami. Kmalu naletijo na skrito jamo, ki se jo željni dogodivščin takoj odpravijo raziskat. Ko se prebijajo skozi številne ozke prehode, se zavejo, da so se izgubili. Poti nazaj ne najdejo, zato se odločijo prenočiti v jami in ponovno poskusiti zjutraj …

»Hotel sem prikazati preprosto in realistično zgodbo o položaju, v katerem bi se lahko znašel kdor koli izmed nas. V njej ni dobrih in slabih likov, samo običajni ljudje, pritirani v skrajno ravnanje zaradi hude dehidracije, dezorientacije in teme, v kateri obtičijo. Šele ko nam preti smrt, v nas vzniknejo najbolj divji in prvobitni nagibi.« (Alfredo Montero)

Alfredo Montero
Rojen na otoku Formentera pri Ibizi, Španija. Celovečerni prvenec Children o zlorabi otrok in pornografiji je posnel leta 2006. Film je bil nagrajen na festivalih v Montrealu in Malagi. Jama je njegov drugi celovečerni film, posnet na Monterovem rojstnem otoku. Film je bil premierno predstavljen letos na rotterdamskem filmskem festivalu.

filmografija
2006 Niñ@s (Children)
2014 La cueva (In Darkness We Fall/Jama)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Harold in Maude Harold and Maude

Hal Ashby

sobota, 16. 10. 2021 / 20:00 / Dvorana

Kultna klasika in ena najbolj nenavadnih romanc v zgodovini filma. Naj te film odpelje iz smrti v življenje!

Tri nadstropja Tre piani

Nanni Moretti

nedelja, 17. 10. 2021 / 11:00 / Dvorana

Nanni Moretti se v razburkani pripovedi o treh družinah, živečih v isti zgradbi, dotakne tem, kot so krivda in pravica, starševska odgovornost ter neizbrisne posledice naših odločitev.

Potepanje papirnatega zmaja Potepanje papirnatega zmaja

razno

nedelja, 17. 10. 2021 / 11:30 / Mala dvorana

Sporočilno in likovno raznolik program kratkih animiranih filmov s festivala animiranega filma Animateka.