Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (za danes zaprto).

Jama La cueva

Alfredo Montero / Španija / 2014 / 80 min / španščina

Tresoče se kamere, klavstrofobično ozračje in kričanje iz dna grla: napeta grozljivka v tradiciji sodobnega španskega hororja.

režija Alfredo Montero, scenarij Javier Gullón, Alfredo Montero, fotografija Alfredo Montero, glasba Carlos Goni, montaža Alfredo Montero, Nacho Ruiz Capillas, igrajo Marcos Ortiz, Marta Castellote, Jorge Páez, Eva Garcia, Xoel Fernández

festivali, nagrade Rotterdam 2014, Malaga 2014 (nagradi za najboljšo igralko in igralca)

IMDb

Tresoče se kamere, klavstrofobično ozračje in kričanje iz dna grla: napeta grozljivka v tradiciji sodobnega španskega hororja.

Formentera, otok v španskem Sredozemlju. Nebeške peščene plaže, kristalno čisto morje, neokrnjena narava. Pet prijateljev začenja počitnice svojega življenja, zapolnjene z nenehnim žuriranjem in adrenalinskimi dogodivščinami. Kmalu naletijo na skrito jamo, ki se jo željni dogodivščin takoj odpravijo raziskat. Ko se prebijajo skozi številne ozke prehode, se zavejo, da so se izgubili. Poti nazaj ne najdejo, zato se odločijo prenočiti v jami in ponovno poskusiti zjutraj …

»Hotel sem prikazati preprosto in realistično zgodbo o položaju, v katerem bi se lahko znašel kdor koli izmed nas. V njej ni dobrih in slabih likov, samo običajni ljudje, pritirani v skrajno ravnanje zaradi hude dehidracije, dezorientacije in teme, v kateri obtičijo. Šele ko nam preti smrt, v nas vzniknejo najbolj divji in prvobitni nagibi.« (Alfredo Montero)

Alfredo Montero
Rojen na otoku Formentera pri Ibizi, Španija. Celovečerni prvenec Children o zlorabi otrok in pornografiji je posnel leta 2006. Film je bil nagrajen na festivalih v Montrealu in Malagi. Jama je njegov drugi celovečerni film, posnet na Monterovem rojstnem otoku. Film je bil premierno predstavljen letos na rotterdamskem filmskem festivalu.

filmografija
2006 Niñ@s (Children)
2014 La cueva (In Darkness We Fall/Jama)


Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Kralji in kraljice

Lillian Lillian

Andreas Horvath

sreda, 20. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

Avstrijski dokumentarist Andreas Horvath v svojem igranem prvencu predstavi resnično zgodbo o mladi emigrantki, ki se je peš odpravila na dolgo pot iz New Yorka nazaj v rodno Rusijo.

LIFFe / Panorama

Zbogom, sin moj Di jiu tian chang

Wang Xiaoshuai

sreda, 20. 11. 2019 / 15:15 / Dvorana

Zgodba zakoncev, ki tragično izgubita edinca, je mojstrski preplet lirične izpovedi tihe bolečine in epskega orisa družbeno-zgodovinskih sprememb, ki so zaznamovale Kitajsko v zadnjih tridesetih letih.

LIFFe / Panorama

Ajka Ayka

Sergej Dvorcevoj

sreda, 20. 11. 2019 / 18:45 / Dvorana

Surova, intimna drama o obubožanem kirgiškem dekletu, ki poskuša v Moskvi preživeti po tem, ko se odreče svojemu novorojenčku. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.