Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:30 (odpre se čez 11:34).

Projekcije filma

ponedeljek, 06. 12. 2021 / 20:00 / Dvorana

Noč evropskega filma

Vstop prost. Brezplačne vstopnice na voljo pri blagajni. Sledi pogovor: po Zoomu se nam bo pridružila producentka filma Hrönn Kristinsdóttir.

od 12. januarja 2022

Jagnje Dýrið

Valdimar Jóhannsson / Islandija, Švedska, Poljska / 2021 / 106 min / islandščina

Projekcije filma

ponedeljek, 06. 12. 2021 / 20:00 / Dvorana

Noč evropskega filma

Vstop prost. Brezplačne vstopnice na voljo pri blagajni. Sledi pogovor: po Zoomu se nam bo pridružila producentka filma Hrönn Kristinsdóttir.

Par brez otrok, ki živi na odmaknjenem islandskem podeželju, nekega dne v svojem ovčjem hlevu odkrije prav posebno darilo matere narave. A vsak čudež ima svojo ceno … Mračni in atmosferični film, navdihnjen z ljudskimi pripovedkami, je osvojil nagrado za izvirnost v canski sekciji Posebni pogled ter nagrade za najboljši celovečerec, igralko in režijskega debitanta v Sitgesu.

igrajo Noomi Rapace, Hilmir Snær Guðnason, Björn Hlynur Haraldsson, distribucija Demiurg

IMDb

Fotografije

»Kot otrok sem veliko časa preživel na ovčarski kmetiji svojih starih staršev, zato so jagenjčki, ovce in ovni živali, ki jih zelo dobro poznam. Vedno sem si želel povedati zgodbo, ki bi temeljila na ljudskih pripovedkah, zgodbo, ki bi prikazovala naravo v človeku in človeka v naravi. /…/ Jagnje se močno napaja pri islandskih ljudskih pravljicah, ne pri eni sami, temveč pri mešanici številnih. Oba naju zanimajo zgodbe, ki so večinoma realistične, a imajo absurden ali nadrealističen vidik, ki pa ni nikoli izpostavljen in tako postane realističen kot vse ostalo. /…/ Zgodba bi lahko opisovala življenje kogarkoli izmed nas; včasih je temačna, vendar trenutek veselja nikoli ni daleč. Zame je to predvsem vizualna pesem o izgubi, tako boleči, da je človek pripravljen storiti skoraj vse, da bi si povrnil nekdanje veselje in srečo. Življenje zakoncev Maríe in Ingvarja, ki nista zmogla preboleti izgube in žalosti, je polno občutkov krivde in obžalovanja. Zato sta se pripravljena spustiti v nekaj, za kar oba vesta, da ne bo moglo trajati.«
– Valdimar Jóhannsson

Noč evropskega filma 2021

V ponedeljek, 6. decembra se Kinodvor s projekcijo islandskega filma Jagnje ponovno pridružuje noči evropskega filma, ki bo potekala po različnih kinih po Evropi. Vstop je prost, vstopnice na voljo od 29. novembra pri naši blagajni.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Svetovni jagodni izbor III (2021) Svetovni jagodni izbor III (2021)

različni avtorji

četrtek, 02. 12. 2021 / 16:30 / Dvorana

Tekmovalni program III (2021) Tekmovalni program III (2021)

različni avtorji

četrtek, 02. 12. 2021 / 19:00 / Dvorana

Maad, moje sonce My Sunny Maad

Michaela Pavlátová

četrtek, 02. 12. 2021 / 21:30 / Dvorana

Ko se Herra, ki je Čehinja, zaljubi v Nazirja, ki je Afganistanec, nima prav nobene predstave o tem, kakšno življenje jo čaka v posttalibskem Afganistanu in v kakšno družino prihaja.