Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:30 (odpre se čez 12:17).
2. festival Kinotrip:

Igrišče Korobka

Eduard Bordukov / Rusija / 2016 / 99 min

Naj te film odpelje na ulični fuzbal turnir!

režija Eduard Bordukov, scenarij Eduard Bordukov, fotografija Paul Emelin, produkcija Elena Glikman, Mikhail Degtyar, Yaroslav Jivov, igrajo Sergey Romanovich, Sergey Podolny, Kirill Degtyar, Aleksandr Melnikov, Stasya Miloslavskaya

IMDb

Kostja živi za nogomet. S prijatelji svoj prosti čas preživlja na uličnem nogometnem igrišču v blokovskem naselju. Nekega dne se Kostjeva banda spre s skupino mladih priseljencev, v kateri je glavni Damir, mlad profesionalni nogometaš. Prepir privede vse do turnirja, boja za nogometno igrišče. Kdor zmaga, ostane, poraženec pa za vedno odide. Temperatura se z vsako odigrano igro stopnjuje in napeti večdnevni turnir začne spremljati vsa soseska. Nič več ne gre samo za igrišče, temveč za prijateljstvo, ljubezen, skupnost in fair-play!

Naj te film odpelje na ulični fuzbal turnir!

Ob projekciji 31.3. se bomo na Kolodvorski ulici pred Kinodvorom preizkusili v skejtanju na Urban Roof skateparku, v Kavarni Kinodvora pa s prstnimi rolkami na Fingerbear finger-skateparku.

S podporo Nogometne zveze Slovenije in Ruskega centra znanosti in kulture.

Kino oznake: zabavno, prijateljstvo, družba in svet, pogum, šport, skupinski ogled

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dvanajstega ponoči La nuit du 12

Dominik Moll

ponedeljek, 29. 05. 2023 / 16:30 / Dvorana

Dvanajstega ponoči je svojevrsten detektivski triler, v katerem se zrcalijo razklana sodobna družba ter skrhani odnosi med moškimi in ženskami. Film je slavil na letošnji podelitvi cezarjev, kjer je osvojil kar šest kipcev, tudi za najboljši celovečerec.

Dvakrat Imamura / Kinodvor 100!

Globoka hrepenenja bogov Kamigami no fukaki yokubo

Shohei Imamura

ponedeljek, 29. 05. 2023 / 19:00 / Dvorana

Nedotaknjeni tropski otok še vedno obvladujejo starodavni plemenski običaji in poganski rituali čaščenja. Nekega dne tja prispe Kariya, inženir iz Tokia, da bi izvrtal vodnjak za tovarno sladkorja. Med delom spozna Futorijeve, ekscentrično družino, ki se je večina domačinov izogiba. Zapeljuje ga mlajša hči Uma, lokalna šamanka, ki je v incestnem razmerju z bratom Nekichijem. Slednji priklenjen na skalo koplje sveto jamo, da bi pomiril bogove …

Izginjanje Verschwinden/Izginjanje

Andrina Mračnikar

ponedeljek, 29. 05. 2023 / 19:30 / Mala dvorana

Filmska ustvarjalka Andrina Mračnikar se poda v svojo južnokoroško domovino, da bi raziskala, zakaj slovenski jezik in slovenska kultura čedalje bolj izginjata iz vsakdanjega življenja. Dokumentarec, ki spretno prepleta osebno in politično, je prejel nagrado občinstva na graškem festivalu Diagonale.