Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:30 (za danes zaprto).
2. festival Kinotrip:

Igrišče Korobka

Eduard Bordukov / Rusija / 2016 / 99 min

Naj te film odpelje na ulični fuzbal turnir!

režija Eduard Bordukov, scenarij Eduard Bordukov, fotografija Paul Emelin, produkcija Elena Glikman, Mikhail Degtyar, Yaroslav Jivov, igrajo Sergey Romanovich, Sergey Podolny, Kirill Degtyar, Aleksandr Melnikov, Stasya Miloslavskaya

IMDb

Kostja živi za nogomet. S prijatelji svoj prosti čas preživlja na uličnem nogometnem igrišču v blokovskem naselju. Nekega dne se Kostjeva banda spre s skupino mladih priseljencev, v kateri je glavni Damir, mlad profesionalni nogometaš. Prepir privede vse do turnirja, boja za nogometno igrišče. Kdor zmaga, ostane, poraženec pa za vedno odide. Temperatura se z vsako odigrano igro stopnjuje in napeti večdnevni turnir začne spremljati vsa soseska. Nič več ne gre samo za igrišče, temveč za prijateljstvo, ljubezen, skupnost in fair-play!

Naj te film odpelje na ulični fuzbal turnir!

Ob projekciji 31.3. se bomo na Kolodvorski ulici pred Kinodvorom preizkusili v skejtanju na Urban Roof skateparku, v Kavarni Kinodvora pa s prstnimi rolkami na Fingerbear finger-skateparku.

S podporo Nogometne zveze Slovenije in Ruskega centra znanosti in kulture.

Kino oznake: zabavno, prijateljstvo, družba in svet, pogum, šport, skupinski ogled

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Tiho dekle An Cailín Ciúin

Colm Bairéad

torek, 30. 05. 2023 / 18:15 / Dvorana

Tiho presunljiva, rahločutna pripoved o odraščanju, ki skozi oči mlade protagonistke raziskuje vprašanja družine, osamljenosti in žalovanja. Film, posnet v redko slišanem irskem jeziku, je navdušil tako gledalce kot kritike ter prejel številna priznanja, vključno z veliko nagrado v sekciji Generacija Kplus v Berlinu in nominacijo za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.

Zadnjič

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

torek, 30. 05. 2023 / 19:00 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.

Dvanajstega ponoči La nuit du 12

Dominik Moll

torek, 30. 05. 2023 / 20:30 / Dvorana

Dvanajstega ponoči je svojevrsten detektivski triler, v katerem se zrcalijo razklana sodobna družba ter skrhani odnosi med moškimi in ženskami. Film je slavil na letošnji podelitvi cezarjev, kjer je osvojil kar šest kipcev, tudi za najboljši celovečerec.