Danes je blagajna odprta od 14:00 do 20:30 (odpre se čez 10:39).

Hribci Hribci

Marjan Manček / Slovenija / 1993 / 5 min / slovenščina / 4+

režija, scenarij, risba, animacija Marjan Manček, scenografija Pavao Štalter, Srđan Matić, montaža Janez Bricelj, glasba Tomaž Rauch, produkcija DZS – Ljubljana

Uradna stran

Za ogled je na voljo več epizod:

Zajtrk

Še niste slišali za Hribce? Poglejte čez hrib! Tam živijo že od pradavnine: oče Dajnomir, mama Miliboža in sin Milimir. Bela putka jim dela družbo in nosi jajca. Tudi to jutro je izvalila eno, toda, ojoj, jajce se je skotalilo v vodo. Kaj bodo pa zdaj Hribci zajtrkovali? Ker Dajnomir ve, da zlata ribica izpolni željo, če jo izpustiš, dobijo še več, kot si želijo.

Trofeja

Hribci nasitijo lačno vrano, ta pa jim vrne pobeglo kokoš.

Prava pot

Hribci so doma za hribom že od pradavnine. Hribec Dajnomir se sredi goščave sprašuje o svoji poti. Hribka Miliboža mu je pri iskanju v veliko pomoč, a vseh odgovorov tudi na pravi poti ni mogoče najti.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zadnjič

Zbudi me Zbudi me

Marko Šantić

četrtek, 25. 04. 2024 / 15:00 / Dvorana

Nadvse aktualna zgodba o ksenofobiji, kolektivni izgubi spomina in iskanju novih začetkov. Dobitnik petih vesen na zadnjem Festivalu slovenskega filma, tudi za najboljši celovečerec.

Radikal Radical

Christopher Zalla

četrtek, 25. 04. 2024 / 17:00 / Dvorana

»Na svetu je toliko ljudi, ki nikoli ne dobijo priložnosti. To je zgodba o tem, kaj se zgodi, ko jo dobijo.« Film, posnet po resnični zgodbi o nekonvencionalnem mehiškem učitelju, je prejel nagrado občinstva na festivalu Sundance.

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

četrtek, 25. 04. 2024 / 18:30 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic.