Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:10 (za danes zaprto).
22. LIFFe v Kinodvoru

Gostoljubje Hospitalité

Koji Fukada / Japonska / 2010 / 96 min / japonščina

Provokativna satirična komedija, ki kritično oplazi problem japonske ksenofobije. Na vratih tokijske družine se pojavi tujec, ki noče oditi. Še več, pripelje tudi svoje prijatelje.

režija Koji Fukada, scenarij Koji Fukada, fotografija Kenichi Negishi, glasba Kumiko Yabu, montaža Koji Fukada, igrajo Kenji Yamauchi (Mikio), Sugino Kiki (Natsuki), Kanji Furutachi (Kagawa), Kumi Hyodo (Seiko), Erika Ono (Eriko), Bryerly Long (Annabelle)

festivali, nagrade Tokio 2010, Rotterdam 2011, Hongkong 2011

Na obrobju tokijske industrijske soseske živi delovna družina, ki ima v lasti majhno tiskarsko podjetje. Oče Kobayashi si dom deli z ženo, hčerko in sestro. Življenje poteka v ustaljenem ritmu in najbolj vznemirljiva stvar, ki se jim je zgodila v zadnjem času, je izginotje družinske papige. Nekega dne pa na vrata potrka Kagawa Hanataro, skrivnostni tujec, ki trdi, da je sin bogate družine, ki je Kobayashijevemu podjetju nekoč priskrbela denarno pomoč, in prosi za prenočišče. Kagawa se vseli h Kobayashijevim in obrne njihova življenja na glavo. Razmere v družini se začnejo pod vplivom Kagawe in njegovih prijateljev korenito spreminjati.

Koji Fukada
Rojen leta 1980 v Tokiu. Leta 2004 je debitiral s filmom The Chair, naslednje leto pa se je pridružil gledališki hiši Seinendan, kjer se ukvarja s filmskimi projekti. Gostoljubje je njegov drugi celovečerec.

»Želim, da bi si ljudje ustvarili lastno mnenje o tem, kdo je Kagawa, vendar ga jaz vidim kot filozofskega revolucionarja, ki dejansko izvaja ‘gostoljubje’ in sprejema tujce. Japonce, brezdomce, kriminalce ali kogar koli v Kobayashijevo hišo kot v svoj laboratorij. Hkrati pa ga preprosto zelo veseli ustvarjati zmešnjavo.« (Koji Fukada)

filmografija
2004 The Chair (kratki)
2006 La Grenadière (kratki)
2009 Tokyo Ningen Kigeki (Human Comedy in Tokyo)
2010 Kantai (Hospitalité/Gostoljubje)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Vsi mi tujci All of Us Strangers

Andrew Haigh

nedelja, 25. 02. 2024 / 11:00 / Dvorana

Film Andrewa Haigha (45 let) je nostalgična, sanjava zgodba o izgubi, osamljenosti in moči ljubezni.

Nina in ježeva skrivnost Nina et le secret du hérisson

Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol

nedelja, 25. 02. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Barvita in napeta animirana detektivka, v kateri iznajdljiva otroka skrivaj rešujeta težave, ki jih je povzročil svet odraslih. Svoje mesto v svetu najdeta, ko pomagata drugim.

Šola čarobnih živali 2 Die Schule der magischen Tiere 2

Sven Unterwaldt Jr.

nedelja, 25. 02. 2024 / 14:00 / Dvorana

Prisrčna pustolovščina, postavljena v nenavadno šolo, kjer so otroci deležni čarobnega sveta živali.