Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:30 (odprto še 10:53, tel: 01 239 22 17).
22. LIFFe v Kinodvoru

Gostoljubje Hospitalité

Koji Fukada / Japonska / 2010 / 96 min

Provokativna satirična komedija, ki kritično oplazi problem japonske ksenofobije. Na vratih tokijske družine se pojavi tujec, ki noče oditi. Še več, pripelje tudi svoje prijatelje.

režija Koji Fukada   , scenarij Koji Fukada, fotografija Kenichi Negishi, glasba Kumiko Yabu, montaža Koji Fukada, igrajo Kenji Yamauchi (Mikio), Sugino Kiki (Natsuki), Kanji Furutachi (Kagawa), Kumi Hyodo (Seiko), Erika Ono (Eriko), Bryerly Long (Annabelle)

festivali, nagrade Tokio 2010, Rotterdam 2011, Hongkong 2011

Provokativna satirična komedija, ki kritično oplazi problem japonske ksenofobije. Na vratih tokijske družine se pojavi tujec, ki noče oditi. Še več, pripelje tudi svoje prijatelje.

Na obrobju tokijske industrijske soseske živi delovna družina, ki ima v lasti majhno tiskarsko podjetje. Oče Kobayashi si dom deli z ženo, hčerko in sestro. Življenje poteka v ustaljenem ritmu in najbolj vznemirljiva stvar, ki se jim je zgodila v zadnjem času, je izginotje družinske papige. Nekega dne pa na vrata potrka Kagawa Hanataro, skrivnostni tujec, ki trdi, da je sin bogate družine, ki je Kobayashijevemu podjetju nekoč priskrbela denarno pomoč, in prosi za prenočišče. Kagawa se vseli h Kobayashijevim in obrne njihova življenja na glavo. Razmere v družini se začnejo pod vplivom Kagawe in njegovih prijateljev korenito spreminjati.

Koji Fukada
Rojen leta 1980 v Tokiu. Leta 2004 je debitiral s filmom The Chair, naslednje leto pa se je pridružil gledališki hiši Seinendan, kjer se ukvarja s filmskimi projekti. Gostoljubje je njegov drugi celovečerec.

»Želim, da bi si ljudje ustvarili lastno mnenje o tem, kdo je Kagawa, vendar ga jaz vidim kot filozofskega revolucionarja, ki dejansko izvaja ‘gostoljubje’ in sprejema tujce. Japonce, brezdomce, kriminalce ali kogar koli v Kobayashijevo hišo kot v svoj laboratorij. Hkrati pa ga preprosto zelo veseli ustvarjati zmešnjavo.« (Koji Fukada)

filmografija
2004 The Chair (kratki)
2006 La Grenadière (kratki)
2009 Tokyo Ningen Kigeki (Human Comedy in Tokyo)
2010 Kantai (Hospitalité/Gostoljubje)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Polž na potepu na kitovem repu The Snail and the Whale

Max Lang, Daniel Snaddon

sobota, 27. 11. 2021 / 10:00 / Dvorana

Čarobno potovanje majcenega polža in velikanskega kita po širnem sinjem morju. Avtorji filmov Zverjasec in Palčič nam prinašajo novo animirano pravljico, posneto po istoimenski slikanici Julie Donaldson in Axla Schefflerja.

Kinobalon / Novo na sporedu

Pozabljeni božič Snekker Andersen & Julenissen: Den Vesle Bygda som Glomte at det var jul

Andrea Eckerbom

sobota, 27. 11. 2021 / 15:30 / Dvorana

Božična zimska pravljica, v kateri radovedna, neustavljiva deklica Eliza spoznava čarobnost davno pozabljenega božiča. Film po znani norveški božični zgodbi Alfa Prøysena.

Samo do 28. novembra!

Morena Murina

Antoneta Alamat Kusijanović

sobota, 27. 11. 2021 / 17:45 / Dvorana

Zgodba o dekletu, ki se v navidezni idili s soncem obsijane jadranske obale spopada z mračnimi silami patriarhata. Film mlade hrvaške režiserke, pod katerega se kot direktorica fotografije podpisuje Hélène Louvart (Nikoli redko včasih vedno, Srečen kot Lazzaro), kot izvršni producent pa Martin Scorsese, je prejel prestižno nagrado zlata kamera za najboljši prvenec v Cannesu.