Danes je blagajna odprta od 17:00 do 21:00 (odpre se čez 12:14).
Kinobalon na Liffu 2018

Gordon in Paddy Gordon och Paddy

Linda Hambäck / Švedska / 2017 / 62 min / pripovedovanje v slovenščini, švedščina / 5+

Animirana gozdna pravljica o sodelovanju in zaupanju v skupnosti. Film bo v živo intepretiran v slovenščini.

režija Linda Hambäck , scenarij Jan Vierth, Ulf Nilsson (knjiga), Gitte Spee (knjiga), animacija Johan Sonestedt, Veronica Wallenberg, Anders Worm , fotografija Gabriel Mkrttchian, glasba Martin Landquist, producentki Linda Hambäck, Lina Jonsson, produkcija Lee Film, pripovedovanje v slovenščini  Katja Preša

festivali, nagrade Berlin Generation 2018, TIFF Kids Toronto 2018, Buenos Aires CFF 2018, Kristiansand CFF 2018, BUFF Malmö 2018, Ciné Jeune de'l Aisne 2018

IMDb

zgodba
Inšpektor Gordon, lokalni šef policije, že vrsto let skrbi za prebivalce gozda in jih ščiti pred nevarno lisico. Kmalu se namerava upokojiti, zato išče pomočnika. Paddy, pametna miška z dobrim vohom, se zdi prava kandidatka. Skupaj morata rešiti Gordonov zadnji primer – skrivnostno izginotje veveričnih lešnikov. Jih je morda vzela lisica? Gordon in Paddy bosta  kmalu ugotovila. Film je narejen po knjižnih predlogah »švedskega Roalda Dahla« Ulfa Nilssona s ščepcem skandinavske detektivke.

iz prve roke
»Zahajam v majhno knjigarno na vogalu. Občasno kupim nekaj knjig in tako sem zasledila zgodbe o detektivu Gordonu in Paddyju. Pritegnile so me ilustracije, ko pa sem začela brati zgodbo z naslovom Prvi primer, sem se zares zaljubila v pripovedni ton. Ulf Nilsson zgodbo pripoveduje s posebno umirjenostjo. Svetuje, naj bomo prijazni in prijateljski med seboj, obenem pa je knjiga resnično napeta – želiš izvedeti, kakšen bo razplet.«
– Linda Hambäck

filmografija
2013 Fighting Spirit (kratki dok.)
2014 Tänk om… (kratki)
2016 Bajsfilmen – Dolores och Gunellens värld (kratki)
2017 Gordon och Paddy

ponedeljek, 29. 10. 2018

Kinobalon na 29. LIFFu

Jubilejna 10. edicija Kinobalona na LIFFu znova prinaša najboljše filme zadnjega leta s pomembnih festivalov. Večina med njimi bo na ogled le v času festivala.

od 7. do 18. novembra 2018

Kinobalon na LIFFu 2018 za šole in vrtce

Filmi z vsega sveta, le v času festivala LIFFe med 7. in 18. novembrom! Še nekaj prostih mest za šole in vrtce.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Orkester Orkester

Matevž Luzar

petek, 12. 08. 2022 / 18:00 / Dvorana

Pihalni orkester iz Slovenije se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Zgodbo spremljamo skozi dogodivščine različnih protagonistov: mladega voznika avtobusa je strah, da bo izgubil službo; dva člana orkestra, nastanjena pri avstrijskih gostiteljih, ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi; srednješolka odkrije očetov drugi obraz; žene, ki so morale ostati doma, uživajo v svobodi …

Kinodvorišče / Novo na sporedu

Nak Nope

Jordan Peele

petek, 12. 08. 2022 / 21:00 / Kinodvorišče

»Kako se reče slabemu čudežu?« Jordan Peele, ki je s filmoma Zbeži! in Mi na novo definiral sodobno grozljivko, z nami deli svojo najnovejšo nočno moro: zgodbo o treh prebivalcih samotne soteske v notranjosti Kalifornije, ki so priča čudnemu in srhljivemu odkritju. Film se ponaša z režiserjevo značilno mešanico groze, humorja in provokativne družbene kritike.

Nelly Rapp: agentka za pošasti Nelly Rapp – Monsteragent

Amanda Adolfsson

sobota, 13. 08. 2022 / 16:30 / Dvorana

Družinski filmski potep k duhovom, vampirjem in volkodlakom.