Danes je blagajna odprta od 15:00 do 21:00 (odpre se čez 09:45).
Kinobalon na Liffu 2018

Gordon in Paddy Gordon och Paddy

Linda Hambäck / Švedska / 2017 / 62 min / pripovedovanje v slovenščini, švedščina / 5+

Animirana gozdna pravljica o sodelovanju in zaupanju v skupnosti. Film bo v živo intepretiran v slovenščini.

režija Linda Hambäck , scenarij Jan Vierth, Ulf Nilsson (knjiga), Gitte Spee (knjiga), animacija Johan Sonestedt, Veronica Wallenberg, Anders Worm , fotografija Gabriel Mkrttchian, glasba Martin Landquist, producentki Linda Hambäck, Lina Jonsson, produkcija Lee Film, pripovedovanje v slovenščini  Katja Preša

festivali, nagrade Berlin Generation 2018, TIFF Kids Toronto 2018, Buenos Aires CFF 2018, Kristiansand CFF 2018, BUFF Malmö 2018, Ciné Jeune de'l Aisne 2018

IMDb

zgodba
Inšpektor Gordon, lokalni šef policije, že vrsto let skrbi za prebivalce gozda in jih ščiti pred nevarno lisico. Kmalu se namerava upokojiti, zato išče pomočnika. Paddy, pametna miška z dobrim vohom, se zdi prava kandidatka. Skupaj morata rešiti Gordonov zadnji primer – skrivnostno izginotje veveričnih lešnikov. Jih je morda vzela lisica? Gordon in Paddy bosta  kmalu ugotovila. Film je narejen po knjižnih predlogah »švedskega Roalda Dahla« Ulfa Nilssona s ščepcem skandinavske detektivke.

iz prve roke
»Zahajam v majhno knjigarno na vogalu. Občasno kupim nekaj knjig in tako sem zasledila zgodbe o detektivu Gordonu in Paddyju. Pritegnile so me ilustracije, ko pa sem začela brati zgodbo z naslovom Prvi primer, sem se zares zaljubila v pripovedni ton. Ulf Nilsson zgodbo pripoveduje s posebno umirjenostjo. Svetuje, naj bomo prijazni in prijateljski med seboj, obenem pa je knjiga resnično napeta – želiš izvedeti, kakšen bo razplet.«
– Linda Hambäck

filmografija
2013 Fighting Spirit (kratki dok.)
2014 Tänk om… (kratki)
2016 Bajsfilmen – Dolores och Gunellens värld (kratki)
2017 Gordon och Paddy

ponedeljek, 29. 10. 2018

Kinobalon na 29. LIFFu

Jubilejna 10. edicija Kinobalona na LIFFu znova prinaša najboljše filme zadnjega leta s pomembnih festivalov. Večina med njimi bo na ogled le v času festivala.

od 7. do 18. novembra 2018

Kinobalon na LIFFu 2018 za šole in vrtce

Filmi z vsega sveta, le v času festivala LIFFe med 7. in 18. novembrom! Še nekaj prostih mest za šole in vrtce.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša tudi številne druge ugodnosti.

Aktualno

Stiks Styx

Wolfgang Fischer

četrtek, 20. 06. 2019 / 16:30 / Dvorana

Film, imenovan po mitološki reki, ki ločuje žive od mrtvih, je pronicljiva sodobna parabola o brezbrižnosti Zahoda do trpljenja »drugega«.

Zama Zama

Lucrecia Martel

četrtek, 20. 06. 2019 / 18:30 / Dvorana

Festivalska uspešnica, ki jo je po istoimenski klasiki argentinske literature priredila ena najbolj samosvojih sodobnih režiserk Lucrecia Martel (Močvirje, Sveto dekle), je poetično, čutno in halucinatorno popotovanje v »srce teme«.

Carmine Street Guitars Carmine Street Guitars

Ron Mann

četrtek, 20. 06. 2019 / 20:00 / Mala dvorana

Pet dni v življenju trgovine s kitarami v Greenwhich Villageu, kamor med drugim zahajajo Jim Jarmusch, Bob Dylan, Lou Reed in Patti Smith.