Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 25 minut, tel: 01 239 22 17).

Gondola Gondola

Veit Helmer / Gruzija, Nemčija / 2023 / 85 min / brez dialogov

Veit Helmer se po filmih Absurdistan in Modrček vrača na Kavkaz z ljubezensko zgodbo dveh žičničark, ki se brez dialogov razvije v odročnih gruzijskih gorah.

igrata Nini Soselia, Mathilde Irrmann

Žičnica povezuje vas v gorah z mestom v dolini. Iva začne delati kot žičničarka na povezavi z dvema gondolama. Ko gre ena gondola navzgor, gre druga navzdol. Na polovici poti se srečata. Upravljavka druge gondole je Nino. Dekleti, nad katerima upravnik izvaja strog nadzor, se srečata, ko se vsake pol ure peljeta mimo. Nekega večera se srečata po koncu delovnega časa.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Nadomestna projekcija

Ingeborg Bachmann: potovanje v puščavo Ingeborg Bachmann – Reise in die Wüste

Margarethe von Trotta

sreda, 24. 07. 2024 / 21:00 / Dvorana

Film o burnem razmerju med Ingeborg Bachmann, eno največjih nemško pišočih pesnic 20. stoletja, in slavnim dramatikom Maxom Frischem; zgodba o ženski in njeni neustavljivi želji po svobodi – tako v karieri kot v ljubezni.

Anatomija padca Anatomie d’une chute

Justine Triet

sreda, 24. 07. 2024 / 21:30 / Ljubljanski grad

Justine Triet (Sibyl) v razburljivi sodni drami secira razpad zakonske zveze. Film z izjemno Sandro Hüller v glavni vlogi je osvojil zlato palmo na zadnjem festivalu v Cannesu.

Zadnjič

Motoristi The Bikeriders

Jeff Nichols

četrtek, 25. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Film Jeffa Nicholsa (Zaklonišče, Mud, Loving), navdihnjen s fotografsko študijo chicaških motoristov Dannyja Lyona iz leta 1968, je portret testosteronske, mačistične, z bencinom zapacane in v usnje odete subkulture ameriškega Srednjega zahoda, hkrati pa univerzalna zgodba o iskanju identitete in pripadnosti.