Danes je blagajna odprta od 13:20 do 22:15 (odprto še 03:54, tel: 01 239 22 17).

Frances Ha Frances Ha

Noah Baumbach / ZDA / 2012 / 86 min

Sodobna pravljica, umeščena v urbano okolje velemesta in prežeta z grenko-sladkim humorjem, pripoveduje o tem, kako moramo tudi že v odraslosti včasih še malo odrasti.

režija Noah Baumbach, scenarij Noah Baumbach, Greta Gerwig, fotografija Sam Levy, montaža Jennifer Lame, igrajo Greta Gerwig (Frances), Mickey Summer (Sophie), Michael Esper (Dan), Adam Driver (Lev), Michael Zegan (Benji), Charlotte d'Amboise (Colleen), Grace Gummer (Rachel)

IMDb

Sodobna pravljica, umeščena v urbano okolje velemesta in prežeta z grenko-sladkim humorjem, pripoveduje o tem, kako moramo tudi že v odraslosti včasih še malo odrasti.

27-letna Frances z najboljšo prijateljico Sophie živi v New Yorku. Poskuša se uveljaviti kot plesalka. Čeprav je od konca njenega študija minilo že kar nekaj časa, se zdi možnost, da bi na tem področju dobila kolikor toliko resno zaposlitev, vse manj verjetna. Vseeno je Frances v življenju še kar zadovoljna. V prvi vrsti zaradi Sophie, s katero živita kot stara zakonca. A nato se Sophie nenadoma odloči preseliti in v novo stanovanje ne povabi Frances, ampak neko drugo prijateljico. Frances nenadoma ostane sama. Zdaj mora poleg službe še iskati stanovanje. In čeprav ji tudi v ljubezenskem življenju ne gre vse po načrtih, je še vedno vesela, saj ljubi predvsem življenje samo.

»Ta tip psihološke komedije mi je bil vedno blizu. Nasprotje med podobo sveta, kakršnega si želimo, in sveta, kakršen je v resnici. Tu so vseskozi na delu večji ali manjši popravki. Pa naj gre za to, da imamo pred sabo konkretne ovire, ki jih moramo premagati, kot sta smrt in ločitev, ali pa preprosto za to, da imamo dvajset let in smo izgubljeni. Oboje mi je blizu. V življenju se mi je namreč že večkrat zgodilo, da preprosto nisem vedel, kaj naj s sabo.« (Noah Baumbach)

Noah Baumbach
Rojen leta 1969 v New Yorku. Kot režiser je leta 1995 debitiral z dramo iz študentskega življenja Kicking and Screaming. Prvi večji uspeh mu je prinesel tretji celovečerec The Squid and the Whale, nominiran za oskarja za izvirni scenarij. V scenaristični vlogi ga je k sodelovanju povabil tudi Wes Anderson (Življenje pod vodo, Fantastični gospod Fox), sodeloval pa je tudi pri nekaterih komercialnih projektih (Madagaskar 3).

 

 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Duhovnica Duhovnica

Maja Prettner

petek, 19. 04. 2024 / 18:30 / Mala dvorana

Film spremlja svobodomiselno evangeličansko duhovnico Jano, ki se sooča z življenjsko dilemo, ali naj zapusti duhovniški poklic. 

Prebudi se v grozi Wake in Fright

Ted Kotcheff

petek, 19. 04. 2024 / 19:30 / Dvorana

Brezprizivna mojstrovina bizarnega filma. Kakšen Lynch neki. Najbolj s soncem prežgano nočno moro je posnel Ted Kotcheff. »Najboljši in najbolj srhljiv film o Avstraliji, kar jih je.« – Nick Cave

Bahubali: Začetek Baahubali: The Beginning

S. S. Rajamouli

petek, 19. 04. 2024 / 22:15 / Dvorana

V en dih junaški ep, ljubezenska zgodba, vojni spektakel in tollywoodski muzikal ter najbolj sublimno utelešenje filmske zabave.