Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:00 (odprto še 01:23, tel: 01 239 22 17).

Fokus na Finsko 1: Sodobni finski kratki igrani, dokumentarni in eksperimentalni film Fokus na Finsko 1: Sodobni finski kratki igrani, dokumentarni in eksperimentalni film

Finska

  VRŽEN ČEZ ROB / DEEP SIX Sami van Ingen (Jinx Ltd.), Finska, 2007, 35mm, 7′
Film ima tri izhodišča: njegova zgodba je adaptacija hollywoodskega B-filma Bes (The Rage, 1998), barvno fotokopiranje poskuša uporabiti kot filmsko estetiko, robove posnetkov pa kot dinamičen vizualni element.

TANGO FINLANDIA Hannu Lajunen, Tomi Riionheimo (Indie Films Oy), Finska, 2007, 35mm, 6’
Plesni večer v baru nekje na finskem podeželju. Osamljeni ljudje tam iščejo srečo. Strank ni veliko, a vroč in strasten ritem tanga jih vse do zadnjega povleče na plesišče. Finski tango je težak in poten. Film je pravzaprav akcija, nabita s testosteronom.

KEIDAS PV Lehtinen (CineParadiso Oy), Finska, 2006, 35mm, 20′ Meditativno potovanje v oazo, ki veliko ljudem predstavlja drugi dom, kamor se vračajo vsako poletje. Upokojeni policist, glasbenik, profesor, delavec in mnogi drugi delijo močno izkušnjo plavalnega bazena kot vira vitalnosti.

PRIJATELJ / KAVERI / A MATE Teemu Nikki (It´s Alive Productions), Finska, 2008, 35mm, 7’
Pera bi rad v kopalnici poskusil nekaj pregrešnega in prijatelja prosi za pomoč. Njegova žena pa se prezgodaj vrne domov …

PRED IN PO / PREPOST Milla Moilanen (Filmill Ky), Finska, 2007, 35mm, 15’6’’
Od frenologije do lepotne kirurgije. Vidiki zahodnega ideala lepote v šibki luči zgodovine. Eksperimentalni kratkometražec/animacija o standardih človeške forme.

DMZ Jouni Hokkanen, Simojukka Ruippo (Soma Projects), Finska, 2007, digiBeta, 4’
38. vzporednik deli korejski polotok približno na polovico. Med premirjem, sklenjenim 27. julija 1953, ko sta obe strani pristali, da svoje enote umakneta 2000 metrov za bojno linijo, je nastala demilitarizirana, tamponska cona, široka 4 kilometre. Kakšno pa je življenje onkraj nje?

VEDNO SPODOBNI / AINA KUNNOLLINEN / ALWAYS DECENT Katja Pällijeff (UIAH Helsinki), Finska, 2007, 35mm, 20’
Zakaj nam vedno govorijo, kaj lahko in česa ne smemo početi? Avtoričina eksperimentalna avtobiografija o strahu pred drugačnostjo in želji, da bi se osvobodili, na topel in humoren način prepleta najdeni material in arhivske posnetke z osebnimi spomini.

HANAŜAARI A Hannes Vartiainen, Pekka Veikkolainen (Pohjankonna Oy), Finska, 2009, 35mm, 15’
Eksperimentalni dokumentarec o spreminjajoči se mestni panorami Helsinkov in zadnjih trenutkih v življenju elektrarne Hanaŝaari A je nastal iz 500.000 fotografij, posnetih v zadnjih dveh letih obstoja elektrarne. Gre za mešanico animacije, igranega filma in grafičnih elementov.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 21. 07. 2024 / 20:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Popolni dnevi Perfect Days

Wim Wenders

nedelja, 21. 07. 2024 / 21:30 / Ljubljanski grad

Wim Wenders se vrača v Tokio, da bi posnel ganljivo filmsko pesem o iskanju lepote v drobnih trenutkih vsakdanjega življenja. Film z nostalgičnim soundtrackom, ki vključuje klasike Louja Reeda, Patti Smith in Nine Simone, je Kojiju Yakushoju prinesel nagrado za najboljšega igralca v Cannesu.

Caravaggieva senca L’ombra di Caravaggio

Michele Placido

ponedeljek, 22. 07. 2024 / 18:30 / Dvorana

Uporniški in nemiren, pobožen in razuzdan, neodvisen in transgresiven: Caravaggio, kakršnega razkrije Michele Placido, je prekleti umetnik izjemnega talenta; rock zvezda daleč pred svojim časom; upornik brez razloga, ki se mora soočiti s posledicami lahkomiselnega življenja.