Danes je blagajna odprta od 16:30 do 20:30 (odpre se čez 07:58).
filmES: Teden španskega filma 2011

Familystrip Familystrip

Luis Miñarro / Španija / 2009 / 75 min

režija Lluís Miñarro, scenarij Lluís Miñarro, fotografija Pablo García Pérez de Lara, Christophe Farnarier, montaža Sergi Dies, Valentina Mottura, glasba Georges Moustaki, Jimmy Fontana, Henry Purcell, produkcija Lluís Miñarro, nastopajo María Luz Albero Calvo, Francesc Herrero, Francesc Miñarro Bermejo, Lluís Miñarro

festivali, nagrade Karlovi Vari 2009. San Sebastian 2009. Festival Cineuropa, Santiago de Compostela 2009 (nagrada občinstva, nagrada za najboljši film). Festival mediteranskega filma Cinemed v Montpellieru 2009 (uradna selekcija).

IMDb

zgodba
Film je posvečen spominu na mladega in prezgodaj umrlega slikarja Francesca Herrera, ki slika družinski portret režiserja in njegovih staršev, medtem ko mu ostareli par pripoveduje o svoji dolgi življenjski poti. V improviziranem filmu, ki si ga je avtor prvotno zamislil kot posnetek sedanjosti in portret para, ki se bliža praznovanju 65-letnice skupnega življenja, se pred nami nazadnje razgrne celotna družinska kronika. V izpovedih generacije, ki počasi izginja, se zrcali podoba dežele, zaznamovane s katolicizmom in državljansko vojno …

iz prve roke
»Kjer obstaja kultura, je vedno tudi prostor za izvirne filme in nove režiserje. Mislim, da v Evropi tega prostora nikoli ne bo zmanjkalo, saj je to del evropskega duha.«
– Lluís Miñarro, režiser in scenarist

portret avtorja
Luis Miñarro (rojen leta 1949 v Barceloni) pri rosnih 18-ih letih v Barceloni ustanovi filmski klub in pod Francovo diktaturo organizira projekcije prepovedanih filmov v Andori. Da bi lahko ustanovil lastno produkcijsko hišo, se sprva loti oglaševalskega dela, od leta 1980 pa deluje tudi kot filmski kritik. Leta 1995 ustanovi produkcijo Eddie Saeta. Je vnet zagovornik avtorskega filma ter podpornik in promotor mladih talentov. V Miñarrovi produkcijski hiši so svoje zaledje našli Albert Serra, Marc Recha, José Luis Guerín, Lisandro Alonso in Manoel de Oliveira. Film Familystrip je Miñarrov režijski prvenec, istega leta pa posname še celovečerec Blow Horn. Sodeloval je v mednarodnih žirijah številnih festivalov, kot predavatelj pa gostuje na prestižnih svetovnih univerzah.

 

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Telo Telo

Petra Seliškar

ponedeljek, 20. 05. 2024 / 17:30 / Dvorana

Intimni dokumentarec raziskuje izjemno življenje in zapleteni notranji svet ženske, ki je dvajset let preživela na robu med življenjem in smrtjo. Zgodba o vztrajnosti in sprejemanju, o bolezni in zdravju, o povezanosti telesa in duha.

Izzivalci Challengers

Luca Guadagnino

ponedeljek, 20. 05. 2024 / 20:30 / Dvorana

Težko pričakovani novi film Luce Guadagnina (Pokliči me po svojem imenu, Nemirna obala) je zabavna, seksi in kinetična pripoved o zapletenem ljubezenskem trikotniku, postavljena v tekmovalni svet profesionalnega tenisa.

Samsara Samsara

Lois Patiño

torek, 21. 05. 2024 / 17:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.