Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odpre se čez 10:29).

Fair Play Fair Play

Andrea Sedláčková / Češka, Slovaška, Nemčija / 2014 / 100 min / češčina

Športna drama problematizira dopinški program komunističnega režima na Češkoslovaškem.

režija Andrea Sedláčková, scenarij Andrea Sedláčková, fotografija Jan Baset Stritežsky, glasba David Solar, Miro Žbirka, montaža Jakub Hejna, igrajo Judit Bárdos (Anna), Anna Geislerová (Irena), Eva Josefíková (Marina), Roman Luknár (Bohdan), Roman Zach (Kriz), Vlastina Svatkova (sestra/nurse), Igor Bares (Novotný), Sára Polyaková (atletinja/athlete), Ondrej Novák (Tomás)

festivali, nagrade Karlovi Vari 2014

IMDb

Siva osemdeseta. Najstnica Anna je vrhunska sprinterka in njen trener verjame, da bi se ji lahko uspelo kvalificirati celo za olimpijske igre. Tudi Annina mama v njen uspeh polaga velike upe – v njem vidi priložnost za hčerino življenje onstran železne zavese. Tega si tako zelo želi, da brez pomislekov podpre dopinški program, ki ga komunistični režim preizkuša na njeni hčerki, pa čeprav je očitno, da ne brez posledic za njeno zdravje.

»Ne gre zgolj za film o uporabi prepovedanih poživil. Odstira tudi teme, kot so svoboda, etika, meje, ki se jih ne sme prekoračiti, razmerje med materjo in hčerjo, komunistična družba.« (Andrea Sedláčková)

Andrea Sedláčková
Rojena leta 1967 v Pragi. Na praški FAMU je študirala scenaristiko, nato pa je emigrirala v Francijo ter na pariški La Femis nadaljevala študij montaže in režije. Za češko televizijo je snemala dokumentarce in tv-filme, v Franciji pa je delala predvsem kot montažerka. Danes živi med Češko in Francijo, Fair Play pa je njen tretji celovečerec.

filmografija (izbor)
2000 Obeti a vrazi (Victims and Murderers)
2000 Ze života pubescentky (TV-film)
2002 Musím te svést (Seducer)
2003 Muj otec a ostatní muži (TV-film)
2006 Krásný čas (TV-film)
2008 Opravdová láska (TV-film)
2010 Rytmus v patách (TV-film)
2014 Fair Play

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Ema Ema

Pablo Larraín

petek, 14. 08. 2020 / 15:30 / Dvorana

Pablo Larraín prvič obrne pogled v mlado generacijo današnjega Čila in ustvari nepozaben portret plesalke reggaetona, ki se hoče svobodno gibati skozi svet. Film, poln fluorescentnih barv in energičnih urbanih ritmov, je zgodba o umetnosti, poželenju in sodobni družini.

Medena dežela Medena zemja

Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

petek, 14. 08. 2020 / 18:30 / Dvorana

Film, v katerem odročna makedonska vasica postane mikrokozmos sodobnega sveta, je portret krhkega ravnovesja med človekom in naravo, pogled v hitro izginjajoči način življenja ter poklon trdoživosti, življenjski energiji in optimizmu neke ženske.

Pod belimi pečinami Hope Gap

William Nicholson

petek, 14. 08. 2020 / 21:00 / Dvorana

Globoko oseben film, v katerem režiser secira zakon lastnih staršev, je čustveno silovita, a tudi nežna in humorja polna zgodba o obžalovanju, napačnih odločitvah ter o tem, da nikoli ni prepozno za nov začetek.