Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (za danes zaprto).

Fair Play Fair Play

Andrea Sedláčková / Češka, Slovaška, Nemčija / 2014 / 100 min / češčina

Športna drama problematizira dopinški program komunističnega režima na Češkoslovaškem.

režija Andrea Sedláčková, scenarij Andrea Sedláčková, fotografija Jan Baset Stritežsky, glasba David Solar, Miro Žbirka, montaža Jakub Hejna, igrajo Judit Bárdos (Anna), Anna Geislerová (Irena), Eva Josefíková (Marina), Roman Luknár (Bohdan), Roman Zach (Kriz), Vlastina Svatkova (sestra/nurse), Igor Bares (Novotný), Sára Polyaková (atletinja/athlete), Ondrej Novák (Tomás)

festivali, nagrade Karlovi Vari 2014

IMDb

Siva osemdeseta. Najstnica Anna je vrhunska sprinterka in njen trener verjame, da bi se ji lahko uspelo kvalificirati celo za olimpijske igre. Tudi Annina mama v njen uspeh polaga velike upe – v njem vidi priložnost za hčerino življenje onstran železne zavese. Tega si tako zelo želi, da brez pomislekov podpre dopinški program, ki ga komunistični režim preizkuša na njeni hčerki, pa čeprav je očitno, da ne brez posledic za njeno zdravje.

»Ne gre zgolj za film o uporabi prepovedanih poživil. Odstira tudi teme, kot so svoboda, etika, meje, ki se jih ne sme prekoračiti, razmerje med materjo in hčerjo, komunistična družba.« (Andrea Sedláčková)

Andrea Sedláčková
Rojena leta 1967 v Pragi. Na praški FAMU je študirala scenaristiko, nato pa je emigrirala v Francijo ter na pariški La Femis nadaljevala študij montaže in režije. Za češko televizijo je snemala dokumentarce in tv-filme, v Franciji pa je delala predvsem kot montažerka. Danes živi med Češko in Francijo, Fair Play pa je njen tretji celovečerec.

filmografija (izbor)
2000 Obeti a vrazi (Victims and Murderers)
2000 Ze života pubescentky (TV-film)
2002 Musím te svést (Seducer)
2003 Muj otec a ostatní muži (TV-film)
2006 Krásný čas (TV-film)
2008 Opravdová láska (TV-film)
2010 Rytmus v patách (TV-film)
2014 Fair Play

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Samsara Samsara

Lois Patiño

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:00 / Dvorana

Duša potuje med Laosom in Tanzanijo, iz enega telesa v drugo. Samsara nas povabi, da zapremo oči in se ji pridružimo … V meditativnem popotovanju, imenovanem po budističnem ciklu življenja, smrti in reinkarnacije, Lois Patiño nadaljuje z raziskovanjem filma kot potopitvene izkušnje.

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 19. 05. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.

Fant in čaplja Kimitachi wa do ikiru ka

Hayao Miyazaki

nedelja, 19. 05. 2024 / 14:15 / Dvorana

Veliki Hayao Miyazaki se vrača z globoko osebno, avtobiografsko navdahnjeno fantazijo o življenju, smrti in ustvarjanju. Film, poln dih jemajoče lepote, nagajivega humorja in nežne melanholije, je prejel letošnjega oskarja za najboljši animirani celovečerec.