Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odprto še 30 minut, tel: 01 239 22 17).
Kinobalon na Liffu 2013

Eskil in Trinidad Eskil & Trinidad

Stephan Apelgren / Švedska / 2013 / 98 min / podnapisi, švedščina / 9+

termina: 9. 11. ob 17:00 (Kinodvor); 16. 11. ob 17:00 (Kosovelova dvorana, CD)

režija Stephan Apelgren, scenarij Stephan Apelgren, igrajo Linus Oscarsson (Eskil), Ann Petrén (Trinidad), Torkel Petersson (Roger), Saga Midfjall (Mirja), Iben Hjejle (Mette), fotografija Anders Bohman, glasba Joachim Holbek, montaža Hakan Karlsson, producenti Hans Lönnerheden, Rickard Petrelius, Peter Possne, produkcija Sonet Film AB

festivali, nagrade Berlin Generation 2013. BUFF Malmö 2013 (ECFA nagrada). TIFF Kids Toronto 2013. Kristiansand 2013. Zlin 2013. Buster Köbenhavn 2013.

IMDb

V enajstem domu se mladi morjeplovec Eskil spoprijatelji z ekscentrično gospo Trinidad, ki skrivoma gradi ogromno ladjo, ta pa utegne za vedno spremeniti njuno življenje …

zgodba
Eskil in njegov oče sta vedno na poti. Pri enajstih letih je Eskil zamenjal že enajst domov, kar pomeni, da je vedno novi fant v mestu. Igranje hokeja mu pomaga, da si hitreje najde novo družbo. Toda njegova prava strast se skriva drugje: v vsem, kar je kakor koli povezano s čolni. Na hokejskih treningih ga v golu skrivoma zamenja prijateljica Mirja, Eskil pa se poda novi dogodivščini naproti. Še prej pa je treba zgraditi ladjo …

iz prve roke
»Leta 1986 mi je prijatelj povedal zgodbo o vaškem posebnežu, obsedenem z mislijo o tem, da bi svojo skupnost preselil v toplejše kraje. V nekaj potezah peresa sem skiciral mogoče srečanje med tem likom in dečkom, pomorskim navdušencem. Kot se pogosto dogodi pri takšnih stranskih projektih, ga nisem uresničil. Petindvajset let po nastanku pa je projekt vnovič oživel …«
– Stephan Apelgren, režiser in scenarist

o avtorju
Na švedskem inštitutu Dramatiska je študiral zvok. Kot režiser je prvič opozoril nase s TV- serijo Sunes jul, ki ji je sledil med gledalci izjemno dobro sprejeti celovečerec Sunes sommar. Od tedaj je Apelgren režiral vrsto TV-serij in celovečercev.

filmografija (izbor)
1991 Sunes jul (TV-serija)
1993 Sunes sommar
1994 Cool (TV)
1997 Slutspel
1998 Pistvakt – en vintersaga (TV-serija)
1999 Julens hjältar (TV-serija)
2003 Errol (TV-serija
2004 Danslärarens aterkomst
2005 Pistvakt
2005–09 Wallander (TV-serija)
2011 Varg Veum – Dodens drabanter
2011 Varg Veum – Svarte far
2013 Eskil & Trinidad (Eskil in Trinidad)

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Sibyl Sibyl

Justine Triet

sreda, 12. 08. 2020 / 18:45 / Dvorana

Sibyl, naveličana psihoterapevtka, se odloči posvetiti svoji prvi strasti: pisanju. Njena nova pacientka, obetavna igralka Margot, se izkaže za sila mikaven vir navdiha in mladenkina zgodba Sybil kmalu povsem prevzame. Medtem ko se vse bolj zapleta v igralkino burno življenje, na dan privrejo zakopani spomini in Sybil se mora soočiti s svojo preteklostjo.

Sedem veličastnih The Magnificent Seven

John Sturges

sreda, 12. 08. 2020 / 21:00 / Kongresni trg

Film Johna Sturgesa, ki na Divji zahod premesti klasiko Akire Kurosawe Sedem samurajev, se z legendarno igralsko zasedbo, nepozabno glasbo in duhovitimi dialogi uvršča med najbolj priljubljene vesterne vseh časov.

Medena dežela Medena zemja

Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

sreda, 12. 08. 2020 / 21:00 / Dvorana

Film, v katerem odročna makedonska vasica postane mikrokozmos sodobnega sveta, je portret krhkega ravnovesja med človekom in naravo, pogled v hitro izginjajoči način življenja ter poklon trdoživosti, življenjski energiji in optimizmu neke ženske.