Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (odpre se čez 02:56).
Kinobalon na Liffu 2013

Eskil in Trinidad Eskil & Trinidad

Stephan Apelgren / Švedska / 2013 / 98 min / podnapisi, švedščina / 9+

termina: 9. 11. ob 17:00 (Kinodvor); 16. 11. ob 17:00 (Kosovelova dvorana, CD)

režija Stephan Apelgren, scenarij Stephan Apelgren, igrajo Linus Oscarsson (Eskil), Ann Petrén (Trinidad), Torkel Petersson (Roger), Saga Midfjall (Mirja), Iben Hjejle (Mette), fotografija Anders Bohman, glasba Joachim Holbek, montaža Hakan Karlsson, producenti Hans Lönnerheden, Rickard Petrelius, Peter Possne, produkcija Sonet Film AB

festivali, nagrade Berlin Generation 2013. BUFF Malmö 2013 (ECFA nagrada). TIFF Kids Toronto 2013. Kristiansand 2013. Zlin 2013. Buster Köbenhavn 2013.

IMDb

V enajstem domu se mladi morjeplovec Eskil spoprijatelji z ekscentrično gospo Trinidad, ki skrivoma gradi ogromno ladjo, ta pa utegne za vedno spremeniti njuno življenje …

zgodba
Eskil in njegov oče sta vedno na poti. Pri enajstih letih je Eskil zamenjal že enajst domov, kar pomeni, da je vedno novi fant v mestu. Igranje hokeja mu pomaga, da si hitreje najde novo družbo. Toda njegova prava strast se skriva drugje: v vsem, kar je kakor koli povezano s čolni. Na hokejskih treningih ga v golu skrivoma zamenja prijateljica Mirja, Eskil pa se poda novi dogodivščini naproti. Še prej pa je treba zgraditi ladjo …

iz prve roke
»Leta 1986 mi je prijatelj povedal zgodbo o vaškem posebnežu, obsedenem z mislijo o tem, da bi svojo skupnost preselil v toplejše kraje. V nekaj potezah peresa sem skiciral mogoče srečanje med tem likom in dečkom, pomorskim navdušencem. Kot se pogosto dogodi pri takšnih stranskih projektih, ga nisem uresničil. Petindvajset let po nastanku pa je projekt vnovič oživel …«
– Stephan Apelgren, režiser in scenarist

o avtorju
Na švedskem inštitutu Dramatiska je študiral zvok. Kot režiser je prvič opozoril nase s TV- serijo Sunes jul, ki ji je sledil med gledalci izjemno dobro sprejeti celovečerec Sunes sommar. Od tedaj je Apelgren režiral vrsto TV-serij in celovečercev.

filmografija (izbor)
1991 Sunes jul (TV-serija)
1993 Sunes sommar
1994 Cool (TV)
1997 Slutspel
1998 Pistvakt – en vintersaga (TV-serija)
1999 Julens hjältar (TV-serija)
2003 Errol (TV-serija
2004 Danslärarens aterkomst
2005 Pistvakt
2005–09 Wallander (TV-serija)
2011 Varg Veum – Dodens drabanter
2011 Varg Veum – Svarte far
2013 Eskil & Trinidad (Eskil in Trinidad)

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Belfast Belfast

Kenneth Branagh

nedelja, 22. 05. 2022 / 11:00 / Dvorana

Film, postavljen v burno obdobje poznih šestdesetih let, je humoren, nežen in globoko oseben spomin Kennetha Branagha na njegovo rojstno mesto. »Za tiste, ki so ostali, tiste, ki so odšli, in vse tiste, ki smo jih izgubili.« Oskar za najboljši izvirni scenarij in nagrada BAFTA za najboljši britanski film.

Tudi miši gredo v nebesa Myši patří do nebe

Denisa Grimmová, Jan Bubeníček

nedelja, 22. 05. 2022 / 11:30 / Mala dvorana

Razburljivo popotovanje miške in lisjaka je izjemna animirana pripoved o upanju, ljubezni in pogumu premagati na videz še tako nepremagljive stvari.  

Prasica, slabšalni izraz za žensko Prasica, slabšalni izraz za žensko

Tijana Zinajić

nedelja, 22. 05. 2022 / 14:30 / Dvorana

Alter komedija o obdobju življenja, ko se preprosto zatakneš in ne veš, kako naprej. Filmski prvenec Tijane Zinajić je s Festivala slovenskega filma odnesel kar sedem vesen, tudi za najboljši celovečerec in najboljši film po izboru občinstva.