Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odpre se čez 04:34).

Ema Ema

Pablo Larraín / Čile / 2019 / 102 min / španščina

Z glasbo prežet in vizualno drzen portret mladega dekleta, ki se s travmatičnimi dogodki v svojem življenju spopada v predanosti svoji edini pravi ljubezni – plesu.

režija Pablo Larraín, scenarij Guillermo Calderón, Alejandro Moreno, fotografija Sergio Armstrong, glasba Nicolas Jaar, montaža Sebastian Sepulveda, igrajo Mariana Di Girolamo (Ema), Gael Garcia Bernal (Gaston), Paola Giannini (Raquel), Santiago Cabrera (Anibal), Cristian Suarez (Polo), Josefina Fiebelkorn, Giannina Fruttero, Antonia Giesen, Susana Hidalgo, Paula Hofmann, Mariana Loyola, Paula Luchsinger, Eduardo Paxeco, Catalina Saavedra

festivali, nagrade Benetke 2018

IMDb

Plesalka Ema in njen fant Gaston sta gonilni sili eksperimentalne plesne skupine. Njuno življenje se obrne na glavo, ko se njun posvojeni sin Polo vplete v nasilen incident. Ko se Ema in Gaston odločita, da se bosta otroku odrekla, začne njuno razmerje postopoma razpadati. Ema s tem zapleše v novo življenje ter stopi na pot osvoboditve in samoodkrivanja. Njena zgodba nas popelje v svet reggaetona, energične urbane glasbe Latinske Amerike, in nam s plesom predstavi neukrotljivo umetniško dušo, odločeno postaviti se po robu družbenim pritiskom in zahtevam po konformnosti.

»Ema je paradigma: je lik likov. Hči, mati, sestra, žena, ljubimka in vodja. Zelo je močna in predstavlja osupljivo, lepo vrsto ženstvenosti. Poganja jo nepopustljiv individualizem, saj dobro ve, česa si želi, in je za začrtanje svoje usode sposobna zapeljati ljudi okoli sebe. Želi biti mati in imeti družino; morda je tisto, kaj jo najbolj vodi in motivira, ljubezen.« (Pablo Larraín)

Pablo Larraín
Rojen 1976 v Santiagu, Čile. Po študiju filmske režije je ustanovil produkcijsko hišo Fabula. Njegov tretji celovečerec Post Mortem je bil leta 2010 prikazan v glavnem programu beneškega filmskega festivala, z Ne! pa se je dve leti pozneje potegoval za oskarja v kategoriji tujejezičnih filmov. Njegov film Jackie z Natalie Portman v glavni vlogi je bil leta 2017 nominiran za tri oskarje.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Zbogom, sin moj Di jiu tian chang

Wang Xiaoshuai

nedelja, 17. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

Zgodba zakoncev, ki tragično izgubita edinca, je mojstrski preplet lirične izpovedi tihe bolečine in epskega orisa družbeno-zgodovinskih sprememb, ki so zaznamovale Kitajsko v zadnjih tridesetih letih.

LIFFe / Kinobalon na LIFFu

Nenavaden teden s Tesso My Extraordinary Summer with Tess

Steven Wouterlood

nedelja, 17. 11. 2019 / 15:00 / Dvorana

Topla zgodba o odraščanju in prijateljstvu je posneta po istoimenskem romanu Anne Woltz, ki je preveden tudi v slovenščino. Po premieri na Berlinalu je film postal festivalski hit letošnjega leta.

LIFFe / Panorama

O, čudovita noč O Beautiful Night

Xaver Böhm

nedelja, 17. 11. 2019 / 16:45 / Dvorana

V nenavadni nočni odisejadi mladega glasbenika in skrivnostnega neznanca, polni mračnih čarobno-sanjskih podob, zaznamovanih s človekovo minljivostjo, je eno glavnih vlog odigral slovenski igralec Marko Mandić.