Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:20 (odprto še 7 minut, tel: 01 239 22 17).

Projekcije filma

sobota, 16. 11. 2019 / 15:00 / Dvorana

LIFFe / Kralji in kraljice

Ema Ema

Pablo Larraín / Čile / 2019 / 102 min / španščina

Projekcije filma

sobota, 16. 11. 2019 / 15:00 / Dvorana

LIFFe / Kralji in kraljice

Z glasbo prežet in vizualno drzen portret mladega dekleta, ki se s travmatičnimi dogodki v svojem življenju spopada v predanosti svoji edini pravi ljubezni – plesu.

režija Pablo Larraín, scenarij Guillermo Calderón, Alejandro Moreno, fotografija Sergio Armstrong, glasba Nicolas Jaar, montaža Sebastian Sepulveda, igrajo Mariana Di Girolamo (Ema), Gael Garcia Bernal (Gaston), Paola Giannini (Raquel), Santiago Cabrera (Anibal), Cristian Suarez (Polo), Josefina Fiebelkorn, Giannina Fruttero, Antonia Giesen, Susana Hidalgo, Paula Hofmann, Mariana Loyola, Paula Luchsinger, Eduardo Paxeco, Catalina Saavedra

festivali, nagrade Benetke 2018

IMDb

Plesalka Ema in njen fant Gaston sta gonilni sili eksperimentalne plesne skupine. Njuno življenje se obrne na glavo, ko se njun posvojeni sin Polo vplete v nasilen incident. Ko se Ema in Gaston odločita, da se bosta otroku odrekla, začne njuno razmerje postopoma razpadati. Ema s tem zapleše v novo življenje ter stopi na pot osvoboditve in samoodkrivanja. Njena zgodba nas popelje v svet reggaetona, energične urbane glasbe Latinske Amerike, in nam s plesom predstavi neukrotljivo umetniško dušo, odločeno postaviti se po robu družbenim pritiskom in zahtevam po konformnosti.

»Ema je paradigma: je lik likov. Hči, mati, sestra, žena, ljubimka in vodja. Zelo je močna in predstavlja osupljivo, lepo vrsto ženstvenosti. Poganja jo nepopustljiv individualizem, saj dobro ve, česa si želi, in je za začrtanje svoje usode sposobna zapeljati ljudi okoli sebe. Želi biti mati in imeti družino; morda je tisto, kaj jo najbolj vodi in motivira, ljubezen.« (Pablo Larraín)

Pablo Larraín
Rojen 1976 v Santiagu, Čile. Po študiju filmske režije je ustanovil produkcijsko hišo Fabula. Njegov tretji celovečerec Post Mortem je bil leta 2010 prikazan v glavnem programu beneškega filmskega festivala, z Ne! pa se je dve leti pozneje potegoval za oskarja v kategoriji tujejezičnih filmov. Njegov film Jackie z Natalie Portman v glavni vlogi je bil leta 2017 nominiran za tri oskarje.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pritisk Push

Fredrik Gertten

petek, 15. 11. 2019 / 20:15 / Mala dvorana

Pronicljiv uvid v mehanizem globalne stanovanjske krize odgovarja na vprašanje, zakaj si kar naenkrat ne moremo več privoščiti življenja v lastnem mestu, kdo našim skupnostim krade dušo in kaj lahko storimo, da si mesto priborimo nazaj.

LIFFe / Predpremiere

Bog obstaja, ime ji je Petrunija Gospod postoi, imeto i’ e Petrunija

Teona Strugar Mitevska

petek, 15. 11. 2019 / 21:20 / Dvorana

Zgodba o dvaintridesetletnem dekletu brez prave prihodnosti, ki se pogumno upre tradiciji ter neprizanesljivo razgali mačizem in seksizem sodobne makedonske družbe.

LIFFe / Kinobalon na LIFFu

Loti in izgubljeni zmaji Lotte ja kadunud lohed

Heiki Ernits, Janno Põldma

sobota, 16. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

Dogodivščina prijazne psičke Loti je polna nenavadnih domišljijskih presenečenj, s čudovito narisanim svetom narave.